Krypto värt USD 47 miljoner

Av | juni 23, 2021


Senaste sydkoreanska skatteundandragande byster: Crypto värt USD 47 miljoner beslagtagna 101
Källa: Adobe / PRANGKUL

Den sydkoreanska våldsamheten mot skattebetalare med höga band som har använt kryptoköp för att dölja omfattningen av sina inkomster från skattemannen har rullat vidare till den rika Gyeonggi-provinsen och fångat några stora fiskar – med krypto konfiskerad från rika läkare och TV-stjärnor.

Sedan de fick de befogenheter de behövde för att få tillgång till kryptoutbytesdata i mars i år, har skatteorgan över hela landet tagit det i sin tur för att pore över transaktionsregister och skattedeklarationer för att leta efter skillnader.

Hittills har tusentals individer och företag identifierats i bysten, som har sett skatteorgan frysa konton, beslagta tokens – och till och med avvecklas i många fall.

Tidigare i år nådde kriminaliteten huvudstaden Seoul, där myndigheterna beslagtog krypto från 1 566 personer och 676 företag i det högsta skattebandet. Några, inklusive en mega-rik sjukhusägare, vädjade till skatteorganet att avstå från att sälja sina mynt, istället stumpa upp fiat för att betala sina utestående skatteräkningar.

I områden som Daejeon, Gyeongju och södra Gyeongsangprovinsen har mindre antal brottslingar också fått sina mynt beslagtagna.

Men de senaste bystarna – inklusive de i Gyeonggi-provinsen – verkar ha hämtat några stora spelare.

Provinsen, som omger Seoul, är hem för de flesta av landets tekniska giganter, t.ex. Naver, Samsung och halvledarens tungvikt SK Hynix. Det är också den mest folkrika delen av landet. Enligt en rapport från MBN, liksom YTN och MBC, har skatteorganet beslagtagit hela 46,7 miljoner USD från totalt 12 613 skatteflyktare.

Medierna rapporterade att bland deras antal var en läkare och ägare till ett lukrativt privat sjukhus, som hade försökt dölja inkomster genom att göra kryptoinvesteringar. Skatteorganet uppgav att läkaren hade samlat ett bitcoin (BTC) -stash till ett värde av cirka 2,5 miljoner USD vid den tiden.

En populär TV-hemhandelsstjärna hade under tiden misslyckats med att deklarera några inkomster, men befanns sitta på ett stash av nyköpta tokens – inklusive betydande ethereum (ETH) -innehav – värt över 440 000 USD.

En skattetjänsteman i provinsen citerades att organet genomförde “ytterligare utredningar” och tillade:

“Vi kommer att hitta och beslagta kryptovaluta som innehas av skatteflyktare på andra börser och samla in deklarerade skatter genom andra spårningsåtgärder.”

I separata byster i södra Jeolla-provinsen, i sydvästra delen av landet, rapporterade Yonhap att 137 personer också hade sammanlagt 127 000 USD i token beslagtagna från konton på de fyra stora kryptobörserna: Korbit, Upbit, Bithumb och Coinone. Ytterligare 36 gärningsmän identifierades och dömdes att betala skatteräkningar eller få konfiskerade sina mynt.
___
Läs mer:
– Ingen krypto i G7 Wrap-up, men handlare, gruvarbetare kommer fortfarande att vilja notera
– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?

– Dags att avsluta amerikansk kryptoskattdeklaration ‘Forensic Exercise’ – Expert
– Buterin får inte skatteavskrivning för SHIB India COVID-19 Hjälpdonation

– Skatteman kommer till Kraken – IRS tar hand om data från 2016-2020
– Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebystSource link