Koreanska tillsynsmyndigheter vill polisera alla kryptobörser för KRW-handel

Av | juli 13, 2021


Koreanska tillsynsmyndigheter vill polisera alla internationella kryptobörser för KRW-handel 101
Källa: Adobe / Henning Marquardt

Alla kryptobörser måste ansöka om handelstillstånd om de riktar sig till sydkoreanska investerare – oavsett var i världen de är baserade, enligt Eun Sang-soo, chefen för sydkoreanska Financial Services Commission (FSC), den översta regulatorn för finans- och kryptoindustrin.

Som tidigare rapporterats har FSC och den sydkoreanska regeringen utvecklat en lång lista med efterlevnadsåtgärder och ett applikationssystem för alla inhemska kryptobörser – och det är oklart om någon av de cirka 60 handelsplattformarna kommer att kunna uppfylla dessa kriterier innan en deadline den 24 september.

Men det verkar som om Eun vill utvidga FSC: s räckvidd bortom Sydkoreas territorium. Han framträdde inför nationalförsamlingens politiska kommitté idag, där en parlamentsledamot och kommittémedlem frågade:

“Finns börser utomlands som Binance också föremål för [new regulations]? ”

Eun svarade att detta verkligen skulle vara fallet om en plattform erbjöd fiat won-tjänster till Sydkorea-baserade kunder (Binance.com erbjuder inte KRW-par). Han följde upp med att säga att han avsåg att informera Enhet för finansiell underrättelse (FIU), FSC-byrån som kommer att anklagas för att polisera de nya reglerna, i ärendet.

Han sa också att han skulle kontakta “utländska börser som tillhandahåller koreanska språkstjänster” för att förklara sina skyldigheter – och kräva förklaringar.

Yonhap citerade FSC-chefen och sa:

“Jag kommer att skicka [overseas exchanges] ett meddelande som ber dem att förklara sina avsikter och förklara om deras koreanska språk är en enkel tjänst eller ett företag [that directly targets South Korean customers]. ”

Eun antydde också att ytterligare kryptorelaterad lagstiftning redan fanns i rörelserna, även om han tillade att regeringen ville ta sig tid med nästa drag.

Yonhap tillade att Eun sa att varje ny kryptoasset-relaterad proposition “bör göras genom att diskutera och samla in åsikter” från regeringsorgan snarare än att “rusa in i” någonting.

Han förklarade:

”Det lagförslag som föreslås denna gång faller inte helt under FSC: s jurisdiktion. Ministeriet för vetenskap och IKT är också inblandat och premiärministerns kontor granskar det också. ”

___
Läs mer:
– Hope in S Korea as Ruling Party Says ‘Let’s Institutionalize Crypto’
– Den japanska tillsynsrapporten föreslår att DeFi-förordningar kan komma

– BNB samlar medan Binance VD böjer sig för tillsynsmyndigheter mitt i ytterligare ett bakslag
– EU-förordningen kan skada små kryptospelare, Stablecoin-användare och Elon MuskSource link