Koreansk tjänsteman belönar skattemannen som hittade 32 miljoner USD i dold krypto

Av | juni 24, 2021


Korean Civil Service belönar skattemannen som hittade 32 miljoner USD i Hidden Crypto 101
Hwang Byung-gwang (tredje från vänster). Källa: National Tax Service

Den sydkoreanska skattetjänsten framträder i ett gratulerande humör efter att en serie swoops om skatteflyktare med höga band grävt ut miljoner dollar i oskyddad krypto – och har belönat en skatt som avslöjade en skattefrigörares dolda kryptostash på 32,3 miljoner USD.

Per Jose Ilbo, den Nationell skatteservice (NTS) har beslutat att erkänna en skattebefäl som heter Hwang Byung-gwang med titeln “utmärkt tjänsteman” efter att han framgångsrikt fastnat på platsen för ett antal högt rullande skatteundandragares kryptostammar.

Den flitiga Mr. Hwang lyckades jaga jättestora 32,3 miljoner USD med hjälp av hans angelägna undersökningsförmåga och poserade för en fotomöjlighet med NTS-chefer vid en speciell ceremoni som hölls igår.

Skatteförfarandet pågår, men verkar avvecklas i de flesta områden efter att ha hakat krypto från över 2400 personer. Ett område där det har förpackats är huvudstaden Seoul, där mer än 1 500 skatteundandragare som hade försökt att dölja sina intäkter genom att göra kryptoköp fick sina tokens beslagtagna, med några mynt likviderade.

Den 21 juni var det den välbärgade provinsen Gyeonggi som turade 140 000 misstänkta skatteflyktare innan de antog det som den triumferande kallade det “största kryptovalutan beslag för tillbaka skatter i koreansk historia.”

I ett pressmeddelande från Gyeonggi-provinsen delas med Cryptonews.com, den Gyeonggi-provinsens rättvisebyrå Generaldirektören Kim Ji-ye citerades med att säga:

“Vi började en uttömmande undersökning av kryptovalutans innehav av skatteundvikare i provinsen från andra halvåret förra året.”

Undersökningarna såg till att USD 46,7 miljoner tokens beslagtagits av 12 613 ”skatteundvikare”.

Kim varnade:

”Vissa skatteflyktare har använt sig av att missbruka kryptovalutabörser som ett sätt att dölja sina tillgångar och undvika att betala skatt eftersom dessa börser inte samlar in eller registrerar kontoinnehavarnas registreringsnummer. Vi kommer att göra vårt yttersta för att skydda laglydiga skattebetalare och uppfylla vårt rättvisa beskattningsmandat genom att sondera och spåra tillgångar som skatteundvikare kan dölja mitt i den senaste glödhandeln med kryptovalutahandel. ”

___
Läs mer:
– Ingen krypto i G7 Wrap-up, men handlare, gruvarbetare kommer fortfarande att vilja notera
– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?

– Dags att avsluta US Crypto Tax Declaration ‘Forensic Exercise’ – Expert
– Buterin får inte skatteavskrivning för SHIB India COVID-19 Hjälpdonation

– Skatteman kommer till Kraken – IRS tar hand om data från 2016-2020
– Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebystSource link