Köpa Bitcoin

Så du är såld på fördelarna med en bitcoin robot samt att inneha Bitcoin. Bra! Men hur kan du få dem? Det finns en mängd olika metoder, några enklare än andra, men jag går igenom var och en av dem åt dig. Innan jag pratar om hur man skaffar BTC är här en varning: det är viktigt att veta hur man lagrar och säkrar dem ordentligt. Dina BTC är bara lika säkra som du gör dem. Det finns fyra sätt att få Bitcoin:

☑️ Ta emot dem gratis.

☑️ Sälja dina varor och tjänster för dem.

☑️ Köpa dem direkt.

☑️ Via bitcoin mining.

Bitcoin Faucets

Ja, du kan få gratis Bitcoins. Det finns flera webbplatser som ger gratis bitcoin till användare (kallas kranar). Men med ökningen av Bitcoins värde så har många kranar stängts, och de återstående ger ut små mängder BTC. Även om de var värdefulla när Bitcoin var i sin uppväx, så skulle jag inte spendera mycket tid på den här metoden.

 

Sälj dina saker

Du kan sälja dina varor eller tjänster för att skaffa Bitcoin. Vissa Ebay-liknande webbplatser handlar bara i Bitcoin, till exempel Bitmit. En snabb sökning på Craigslist för termen “Bitcoin” visar att många återförsäljare erbjuder produkterna för BTC. Internetforum finns för Bitcoin-användare att köpa och sälja sina egna varor, till exempel Reddits Bitmarket.

Detta är ett relativt enkelt sätt att få Bitcoin, om du har något värdefullt som du inte har något emot att skilja från. Även om de flesta artiklar som erbjuds till försäljning av Bitcoin-användare inte är mycket dyra, finns det några exempel på mycket stora transaktioner. En Texas-familj sålde nyligen sin Porsche för 300 BTC. En kanadensisk man satte sitt hus på marknaden för Bitcoin.

Köp Bitcoins

Det vanligaste sättet att skaffa Bitcoin är att köpa dem. Det finns många olika sätt att köpa Bitcoin, men två sätt är de vanligaste. En är att köpa Bitcoins lokalt och personligen. Detta inträffar ofta om du känner någon med Bitcoin. Avid Bitcoin-användare säljer ofta gärna en liten summa till andra användare för att komma igång. Men du behöver verkligen inte känna någon för att köpa dem lokalt. På en populär webbplats som heter LocalBitcoins kan du söka efter säljare i ditt område och sedan ordna ett möte för att genomföra transaktionen. Dessa personliga transaktioner medför viss risk, eftersom du inte har någon garanti för att de kommer att göra det skicka BTC när du har lämnat över pengarna (eller visa-versa!).

Webbplatsen använder dock ett rykte så att varje säljare har recensioner från tidigare köpare. På detta sätt är det i en säljares intresse att se till att de inte fuskar sina kunder. De allra flesta användare rapporterar positiva interaktioner med LocalBitcoins. Det andra sättet att få Bitcoin är förmodligen det vanligaste av alla:

Bitcoin Mining

Det finns ett sista sätt att få Bitcoin, och det är genom bitcoin mining. För de flesta läsare tvivlar jag på att det här är ett genomförbart alternativ, så du kan läsa det här avsnittet om du har intresse av att lära dig mer om gruvdrift, men hoppa gärna vidare. Som jag nämnde tidigare innebär gruvdrift av Bitcoin att du lånar din datorkraft för att verifiera andra användares transaktioner medan du letar efter lösningen på det matematiska problemet. Bitcoin miners som först hittar den här lösningen kommer att publicera nästa block och få en 25BTC-belöning.

25BTC skapas ungefär var 10: e minut är mycket pengar, så det är lätt att förstå varför många människor vill vara Bitcoin-miners. Här är de dåliga nyheterna: Tåget har redan lämnat stationen när det gäller Bitcoin mining. Det är mycket osannolikt att någon som skulle börja idag och investera betydande resurser av tid, datorkraft, el och pengar i att driva en gruvrigg kommer att få tillbaka den kostnaden under mycket, mycket lång tid – om någonsin. Om det är sant, varför finns det så många gruvarbetare där ute? Eftersom gruvdrift brukade vara mycket lönsamt. Tidigare använde gruvarbetare processorerna för att köra programmet som bryts mynt.

Efter ett tag insåg någon att med en GPU (grafikkortet) faktiskt skulle lösa den matematiska lösningen mycket snabbare. Fler människor började köra GPU-riggar med flera grafikkort. När fler människor kom in på gruvmarknaden minskade chansen att någon skulle få blockbelöningen. Gruvarbetare arbetade kring detta problem genom att gå med i gruvbassänger. De bidrog med sin datorkraft till poolen av gruvarbetare, och i gengäld om nästa block var hittades vid poolen delade de blockbelöningen mellan alla deltar.

Detta fungerade bra ett tag, även om gruvpooler hanterade nya problem som lagringsutrymme och kylning av riggarna. Sedan kom en ny utveckling inom gruvdrift: applikationsspecifika integrerade kretsar, eller ASIC. Dessa riggar var speciellt utformade för att bryta Bitcoin – och det är allt de kan göra! Eftersom de inte gör något annat än att bryta Bitcoin behöver de inte nästan lika mycket energi som en vanlig gruvrigg. En rigg som använder lite kraft och är storleksordningar bättre än den tidigare tekniken var ett viktigt steg framåt för gruvarbetare, men det kom med ett pris.

Dessa nya maskiner är i hög efterfrågan, och så de är dyra – mycket dyra. Att hitta en ASIC av hög kvalitet kan lätt kosta tusentals dollar. Detta skapar ett dilemma för alla som vill komma in på gruvmarknaden, för nu finns det så många andra spelare och så avancerad teknik att chansen att du faktiskt får en blockbelöning är mycket liten om du inte gör en betydande investering (både i förväg och fortsätter ). Du skulle vara mycket bättre med att ta tusentals dollar och helt enkelt köpa Bitcoin direkt!