Konstitutionell advokat angriper Bukele’s Bitcoin Adoption Plan

Av | juli 16, 2021


Konstitutionell advokat angriper Bukele's Bitcoin Adoption Plan 101
Källa: Adobe / promesaartstudio

En konstitutionell advokat har ifrågasatt lagligheten i El Salvadors president Nayib Bukeles försök att göra bitcoin (BTC) till ett lagligt betalningsmedel vid sidan av Förenta staternas dollar.

Per ElSalavador.com, webbplatsen för tidningen El Diario de Hoy, har den konstitutionella advokaten Enrique Anaya hävdat att Bukele-lagen är okonstitutionell till sin natur – och att regeringen gömmer sig bakom koronaviruspandemidämpande åtgärder i ett försök att undvika kontroverser. över lagen. Handlingen kommer att offentliggöras i september.

Anaya hävdade att villkoren i lagen hade formulerats “på tvetydigt språk” och innehöll “förbud mot utövandet av en rättighet” (rätten att vägra en BTC-betalning om den erbjuds och mottagaren har tillgång till en smartphone eller PC). Detta hävdade han att det till sin natur var en “begränsning av konstitutionella rättigheter”.

Han tillade att potentiella protester om BTC-lagen undviks genom införandet av sociala distanseringsåtgärder som syftar till att förhindra spridningen av COVID-19.

Advokaten sa:

”Innerst inne vill regeringen undvika demonstrationer mot bitcoin […] och ingen kommer att kunna komma ut för att protestera. ”

Mer än tre fjärdedelar av de tillfrågade salvadoranerna är skeptiska till att BTC erkänns som lagligt betalningsmedel i landet, rapporterade Reuters förra veckan med hänvisning till en landsomfattande undersökning av 1 233 personer. Det visade att cirka 54% av de tillfrågade såg bitcoin-adoptionen som “inte alls korrekt” medan ytterligare 24% beskrev det som “bara lite korrekt.”

Under tiden har en ingenjör slagit mot Bukele och hans planer på att utnyttja kraften av geotermisk energi från landets vulkaner för att driva en Bitcoin-gruvinsats.

Enligt en separat rapport i ElSalavador.com uppgav den salvadoriska ingenjören Carlos Martínez att den salvadorska kraftkapaciteten “inte ens börjar tillgodose behoven hos BTC-industrin”, och att BTC-gruvkraftsbehov har orsakat strömavbrott eftersom “efterfrågan är hög och elektrisk infrastruktur kan inte stödja denna typ av efterfrågan. ”

Medieföretaget hävdade att det hade försökt att kontakta LaGeo, den regeringsdrivna geotermiska operatören, vid tre tillfällen och hade fått höra att den ansvariga inte var tillgänglig i varje fall. En chef hos företaget citerades som att presidenten själv tog över projektet.
____
Läs mer:
– Pundits Label Paraguays MP Crypto Bill a ‘Huge Nothing Burger’
– El Salvador Gov’t: Vi ger ut Bitcoin – men konvertera det inte till Fiat

– El Salvador kommer att bli ett seriöst test för Bitcoins Layer-2-nätverk
– Ekonomer vill att El Salvador Bitcoin-lag ska upphävas, men president vinner Key Ally

– Bitcoin Beach ger ledtrådar om El Salvadors större BTC-avsikter
– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?Source link