‘Knives Coming Out’ när Cryptoverse svarar på BTC FUD av den amerikanska senatorn

Av | juni 10, 2021


'Knives Coming Out' när Cryptoverse svarar på BTC FUD av US Senator 101
Elizabeth Warren. Källa: En videoskärmdump, Youtube / Bloomberg Politics

Den populära amerikanska demokratiska senatorn Elizabeth Warren gjorde några kryptorelaterade uttalanden som Cryptoverse tyckte minst sagt felaktigt – inklusive Bitcoin (BTC) miljöhänsyn, investeringar och nytta, användning för ett olagligt ändamål, behov av strikt reglering, bland andra.

“USA: s kamp mot Bitcoin har börjat,” sa riskkapitalisten Marc van der Chijs som svar på Warren många påståenden om krypto. “Fakta spelar ingen roll för senator Warren, allt är en stor FUD. Men jag tror att Bitcoin kommer att vinna detta, världen har förändrats för mycket för att stoppa det,” tillade han.

Warren talade vid den första utskottet för senatbankens utskott om digitala valutor som hon var ordförande för och hävdade att mängden energi som driver Bitcoin-nätverket hotar miljön

Med en hel del människor som kallade Warren en hycklare i stort sett alla frågor som hon nämnde, påstod miljöhänsynet att man omedelbart hoppade på (särskilt som hon själv är använder sig av en privat jet), med Cryptoverse som hävdar att det redan har diskuterats så mycket om detta, och det där denna felaktiga information kan “förhindras lätt”. Till skillnad från vad hon uppgav använder BTC-transaktioner till exempel inte extra el.

Natalie Smolenski, chef för affärsutveckling på Hyland referenser, till exempel, skrev att BTC är “en av de mest kraftfulla drivkrafterna som rör världen mot ren energi” och tillade att “du kommer inte att lösa klimatkrisen genom att anta en antiteknisk inställning.”

Cirka 75% av gruvarbetarna använder någon form av förnybar energi, visar Cambridge-studier, medan förnybara energikällor står för mindre än 40% av den totala energianvändningen.

I en separat intervju beskrev Warren kryptomarknaden som “Vilda västern”. Hon fortsatte med att konstatera att digital valuta är “inte ett bra sätt att köpa och sälja saker och inte en bra investering och en miljökatastrof.”

Sam Trabucco, en kvantitativ kryptohandlare på Alameda Research, bland andra, svarade att “flyktiga tillgångar = inte en bra investering är en vanlig misstag.” Även om det förmodligen inte är den bästa idén för pensionärer att lägga alla sina pengar i krypto, är “hög risk hög belöning det prototypiskt bästa för unga människor att investera i”, sa han.

Per Lawrence H. White, professor i ekonomi vid George Mason University, Warren är “den minst äkta podcastvärd någonsin.”

Några av förhandlingsvittnens förslag inkluderade världsregeringar som slog mot Bitcoin och krypto i allmänhet, kanske till och med förbjöd deras konvertering tillbaka till USD, till exempel finansekonom Darrell Duffie menade.

Per Warren borde landets regering öka tillsynen över denna marknad och hitta skyddskonsumenter från bedrägerier som orsakats av den snabba ökningen av kryptos, eventuellt inklusive vissa regler som finns i andra delar av det finansiella systemet, och säger att hennes kommitté planerar att hålla kryptorelaterade utfrågningar också i framtiden.

En hel del kommentatorer tyckte också detta uttalande var avskyvärt.

Warren nämnde också att man tog in olika relevanta parters åsikter till dessa diskussioner, men framför allt talade hon om olika tillsynsmyndigheter, t.ex. säkerhet och utbytesprovision (SEC) och bankregulatorer, utan att nämna någon från själva kryptobranschen. Hon sa att USA är efter när det gäller kryptos, men när det gäller att reglera dem.

I båda fallen gör vi en hel cirkel tillbaka till van der Chijs tweet från början, Nic Carter, partner på Castle Island Ventures, skrev att “knivarna kommer ut”, med beslutsfattare “som rör sig snabbt och aggressivt mot oss”, men att de “inte kan göra saken mot oss utan att ljuga konstant.” Per Carter gjorde Warren medvetet falska uttalanden om Bitcoins energiförbrukning, dess nytta, användning för olagliga ändamål och andra.

_____

Andra reaktioner:

__

__

__

__

__

__

__

____
Läs mer:
Proof-Of-Bitcoin behövs som kritiker och konkurrenter förenar sig för att spela klimatkort
– BTC-Colonial Pipeline FUD ger en lektion om Bitcoin-säkerhet

– Ny inkommande Crypto FUD-runda som amerikansk skott för Ransomware Crackdown
– Ryssland skulle kunna använda Crypto för att undvika amerikanska sanktioner – Political Insider
– SEC-kommissionsledamot orolig stram reglering kan motverka kryptoinnovation

– Bitcoin utvecklas från tulpaner till ett geopolitiskt vapen som USA varnat igen
– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?

Source link