KKP driver kinesiska regioner för att göra Blockchain-framsteg – Rapport

Av | juli 20, 2021


KKP driver kinesiska regioner för att göra Blockchain-framsteg - Rapport 101
Xi Jinping. Källa: en videoskärmbild, Youtube, VICE News

Kinas ambitioner för blockchain-teknik kan vara ännu större än man en gång trodde – med ett mediauttag som hävdar att de har sett bevis för det kinesiska kommunistpartiets (CCP) blockchain-planering.

I en rapport från Epoch Times, ett New York-baserat utlopp i linje med Falun Gong-rörelsen, rapporterade journalister att de hade sett interna dokument som “visar att KKP har planerat” att driva landets provinser till handling “under lång tid. ”Och” har aggressivt främjat blockchain-antagande ”i många områden av den inhemska industrin, i syfte att” ta den höga marken ”i striden för att styra internet 4.0-eran.

Medieföretaget hävdade att dokumenten bevisade att KKP ”lägger stor vikt vid blockchain” – men tillade att det finns en twist när det gäller adoption.

Medan blockchain-tekniken traditionellt kretsar kring modeller för decentralisering, är detta en filosofi som inte passar bra med KKP – många människors definition av ordet ”centralisering”. Som sådan fortsatte mediauttaget, CCP strävar efter privata blockchain-lösningar som gör det möjligt för den att behålla kontrollen och samtidigt få ut det mesta av tekniken.

Medieföretaget, som står i konflikt med Peking i nästan alla frågor, hävdade också att “CCP-versionen av blockchain” kunde förvandlas till “ett vapen för att stärka partiets övergripande kontroll” över politiken i landet.

Den tillade att ett antal kinesiska provinsers beslut att fördela offentliga medel för att främja blockchain-relaterad affärstillväxt hade påverkats direkt av statliga informationsmöten.

Det senaste av provinserna som vänder sig till blockchain verkar vara den östra kustprovinsen Zhejiang. Reuters rapporterade att provinsens senaste femårsplan (som löper från 2021 till 2025) innehöll ett antal blockchainrelaterade löften, inklusive planer på att ”odla ett antal börsnoterade företag med högt marknadsvärde.”

I oktober höll den kinesiska ledaren Xi Jinping ett landmärke i saken och meddelade att Kina behövde “ta till vara de möjligheter” som blockchain gav – känslor som han upprepade i ett andra tal i mars förra året.

Sedan dess, Cryptonews.com rapporterade har minst 32 provinser publicerat tre- eller femårsplaner med djärva löften om offentlig och privat blockchain-expansion. Vissa har erbjudit företag rika ekonomiska belöningar för att uppnå enhörningsstatus. Ett antal blockchain-affärsparker har byggts över hela landet, med provinser som stumpar upp delar av sina budgetar för att finansiera FoU-initiativ.

Under hela tiden har dock landet antagit två anmärkningsvärda kryptoinsatser: en gång i september 2017 och den andra sommaren 2021. Detta kan gå på något sätt för att bevisa sanningens hypotes – framlagt av Epoch Times och tidigare av framstående Kina tittare – att när det gäller digital ekonomi kommer Peking bara att spela blockchain-spelet om det får det sista ordet över alla regler.

Deras antal inkluderar det förra Pan Pacific regissören Yusuke Takano, som förra året noterade att Kina försökte “leda världen i [blockchain] genom en samordnad nationell insats. ”
___
Läs mer:
– Kina släpper e-CNY Whitepaper, säger Cryptos har inget värde och risker
– Kinas Blockchain-investeringstillväxt saktar ner

– Kinesiska techjättar betalar stort för Blockchain-talang i trångt fält
– Kinesiska statliga medier: Ignorera Bitcoin Hype, håll dig kvar på Blockchain PathSource link