Kiwis flockar till Crypto, NFTs trots risk aptit avtar

Av | juni 16, 2021


Kiwis flockar till Crypto, NFTs trots risk aptit avtar - Survey 101
Källa: Adobe / Rawf8

Nya Zeelands investerare överväger alltmer att investera i kryptotillgångar och icke-fungibla tokens (NFT), med 19% av respondenterna som “aktivt utforskar” dem som nya investeringsalternativ bland andra alternativ, enligt en nyligen genomförd undersökning utförd av Rådet för finansiella tjänster, en branschorganisation som representerar intressen för landets finansiella tjänstesektor.

Rapporten som sammanfattar undersökningsresultaten, under vilka svar samlades in från cirka 2 000 Nya Zeelandare den senaste april, indikerar att 9,5% av Kiwis som deltog i omröstningen för närvarande innehar kryptoassets, jämfört med 3% i mars 2020. medan 1,6% sa att de äger NFT.

Investeringar i kryptoassets såg också den starkaste tillväxten, jämfört med undersökningen förra året, trots Nya Zeelanders riskaptit har generellt minskat, per undersökning. “Sedan Covid-pandemin är det mer sannolikt att yngre generationer påverkar sin riskaptit, medan äldre generationer är mindre benägna att ändra hur de väljer sina investeringar”, tillade de.

Kiwis flockar till Crypto, NFTs Trots Risk Appetite Wanes - Survey 102
Källa: Rådet för finansiella tjänster

Bland alla befolkningssegmenten var personer i åldrarna 40-49 år mest benägna att äga krypto, nästan 15%, följt av personer i åldern 18-29 år, 13,5%, vilket visas av rådet. För NFT är tillgången mest populär bland respondenter i åldrarna 40-49 år, 3%, följt av 50-59-åringar, 2%.

”Under de senaste arton månaderna har vi sett den digitala investerarens otroliga uppgång, och vår forskning har visat att 38,2% av vuxna Nya Zeelandare för närvarande använder eller planerar att använda mikroinvesteringsplattformar. Det är ungefär 1,5 miljoner kiwiar och speglar en förändring i hur vi väljer att investera våra pengar, ”Richard Klipin, VD för FSC, kommenterade undersökningens resultat.

Under tiden använder eller planerar över 30% av respondenterna att använda “digitala valutaplattformar” per undersökningen.

Kiwis flockar till Crypto, NFTs Trots Risk Appetite Wanes - Survey 103
Källa: Rådet för finansiella tjänster

____

Läs mer:
– Nya Zeelands pensionsfondsleverantör NZ Funds Management tar Bitcoin Leap
– CFO: er och försäkringsgivare för hedgefonder visar en växande aptit för Crypto

– Amerikanska finansiella rådgivare ökar krypto-rekommendationer när intresset ökar
– De flesta amerikanska finansiella rådgivare vill öka Crypto Holdings 2021 – Survey

– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrande investeringar – undersökning
– Utvecklande ekonomier och bättre utbildade människor leder Crypto ‘Space Race’

– 40% av de undersökta individerna planerar att använda Crypto inom ett år – Mastercard
– 41% av undersökta Crypto-investerare är nybörjareSource link