Kinesiskt Crypto Ban kan vara långsiktigt bra för Bitcoin

Av | juli 8, 2021


Kinesiskt Crypto Ban kan vara långsiktigt bra för Bitcoin - BitGo CEO 101
Mike Belshe, grundare och VD för BitGo. Källa: en videoskärmdump, Youtube / Bloomberg

Mike Belshe, VD och medgrundare av digitala tillgångar för finansiella tjänster BitGo, hävdar att en nyligen genomförd krympning i Kina kan vara bra för Bitcoin (BTC) på lång sikt.

“Under de senaste tio åren har det aldrig varit brist på skäl att tro att detta är det sista dödsfallet för Bitcoin”, sa Belshe till Bloomberg TV. ”Vi har varit bekymrade över Kina länge. Folk har sagt: vem bryter denna Bitcoin [and] … då har vi sagt: åh nej, det finansieras med kolkraft som skadar miljön. ”

Per VD visar förbudet att “Bitcoin faktiskt är motståndskraftig mot alla partier som försöker ta ner den”, och de enda förlorarna av denna politik “är förmodligen de kinesiska medborgarna, och det kommer att vara tillfälligt” eftersom de kinesiska myndigheterna så småningom kommer att behöva att införliva användningen av digitala tillgångar och kryptovalutor i deras ekonomi.

Med hänvisning till framtiden för kryptovalutareglering förväntar sig Belshe att ”i slutet av dagen tror jag att tillsynsmyndigheterna kommer att inse att du vet vad, det är faktiskt inte annorlunda än andra tillgångsklasser när det gäller hur vi deltar i det , oavsett om du är en mäklare, en börs, vårdnadshavare eller en bank ”.

BitGos VD kommenterade också sitt företags kommande förvärv av kapitalförvaltningsföretaget Galaxy Digital för uppskattningsvis 1,2 miljarder USD och säger att flytten skulle göra det möjligt för BitGo att utvidga fotfästet på de institutionella marknaderna som ökar deras exponering för krypto.

”Jag är med på det här på lång sikt, så det är egentligen inte så mycket en försäljning som en sammanslagning av stora företag. Målet här är att göra det så att digitala tillgångar är allestädes närvarande. Det betyder att vi har fantastiska detaljhandelsmarknader. Vi vill expandera institutionella marknader. Under de senaste sex-nio månaderna har vi sett de institutionella marknaderna passera detaljhandelsmarknaderna, säger Belshe.

____
Läs mer:
Kinesiska centralbanken väljer vanlig CBDC-retorik i Bashing Bitcoin, Stablecoins
Kina är inte gjort ännu med sin bekämpning av Crypto Mining – ForskareSource link