Kinesiska techjättar betalar stort för Blockchain-talang i trångt fält

Av | mars 20, 2021


Kinesiska tekniska jättar betalar stort för Blockchain-talang i trångt fält 101
Källa: Adobe / Krakenimages.com

Kinas brist på blockchain-specialist kan förvärras för mindre företag av det faktum att landets ledande tekniska giganter, som Tencent och Baidu, erbjuder högre löner i ett försök att rekrytera grädden av den erfarna arbetskörden när konkurrensen ökar.

Blockchain inkluderades nyligen i landets senaste femårsplan, den tydligaste planen hittills som regeringen avser att prioritera sin utveckling. Men den privata sektorn har redan stulit en rekryteringsmarsch, med stora företag som erbjuder högre löner för erfarna experter och en uppsjö av nystartade företag.

Trenden för att betala stort för blockchain-specialister verkar ha börjat på allvar i mitten av förra året. Och enligt en ny rapport från Sina, en studie utförd av Zero One analyserade arbetsmarknadsdata över november 2020, med månaden som ögonblicksbild, verkar visa att trenden har intensifierats de senaste månaderna.

Undersökningen visade att totalt 834 kinesiska företag hade lagt ut 2029 blockchain-relaterade jobbannonser under månaden.

Forskaren analyserade data och fann att majoriteten (35%) av inläggen gjordes av nystartade företag – företag med upp till 49 anställda. Men ”stora” företag med mellan 500 och 4 999 anställda följde efter med 22% av inläggen.

Det verkar emellertid att när det gäller blockchain-talangförvärv, desto större företag, desto större lön.

Den genomsnittliga månadslönen i Kinas större städer uppgick till cirka 1 228 USD per månad sommaren 2019, enligt China Daily, som citerar data från rekryteringsplattformen. Zhaopin.

Men när det gäller blockchain-relaterade inlägg, erbjöd vissa statliga företag enligt uppgift löner på upp till 9 200 USD per månad i slutet av 2020.

Och IT-industrins största privata hitters såg också ut att fylla roller – med 31 börsnoterade företag som publicerade nästan 260 blockchain-relaterade jobb under samma period. Faktum är att nästan en av tio inlägg gjordes av “mega” -företag – de med 5 000 eller fler anställda.

Dessa inkluderade företag som ägs av Alibaba, som erbjöd upp till knappt 6 500 USD per månad till avancerade talanger och Tencent, som erbjöd upp till 8 200 USD för vissa blockchain-relaterade roller.

Tencent annonserade 47 blockchain-relaterade jobb under undersökningsperioden. Det fyllde framgångsrikt 20 av dessa inlägg. Shenzhen börsnoterade Si-Tech postade 27 och fyllde 10 roller, medan Baidu hade mer tur, annonserade 25 inlägg och fyllde alla utom fyra roller.
___
Läs mer:
– Taiwanesiska åklagare Swoop, anklagar Bitmain för IP-överträdelser
– Fler yrkespersoner litar på krypto än vill betala i det – undersökning
– Ekonomiska yrken måste vara avgörande för att avvärja teknologisk utrotning
– Stora utbyten anställer: Här är vad data säger
– BitPay lanserar massutbetalningstjänst för företag som inte äger krypto
– Blockchain jobblön i mars i Kina
– Hur nära är ryssarna för att få betalt i Crypto?Source link