Kinesiska företag blir bullriga då lotteroperatören byter namn till “BIT Mining”

Av | mars 9, 2021


Kinesiska företag blir bullriga då lotteroperatören byter namn till 'BIT Mining' 101
Källa: Adobe / Mariia Korneeva

Kinesiska företag verkar ha blivit modiga – och alltmer ivriga att klättra ombord kryptovagnen – med 500.com, ett av landets största sportlotteriföretag som planerar att byta namn på sig med ett tydligt kryptoljudande namn: BIT Mining.

Företaget, som är noterat på New York Börsen, uppgav också i ett pressmeddelande att det skulle ändra sitt kinesiska namn till 比特 矿业 med två av samma kinesiska tecken som används i ordet “bitcoin” (比特 币).

Aktiekurserna på den amerikanska börsen steg något för nyheterna, per officiell data – som troligtvis snart kommer att behöva uppdateras: Företaget sa att det också avser att ändra sin ticker från WBAI till BTCM, ett annat namn som låter som om det kommer direkt från världen av bitcoin, altcoins och blockchain.

Nyheten följer överraskningsförvärvet förra månaden av BTC.com gruvpool, som majoritetsägdes av Bitmain grundare Jihan Wu.

Företaget hävdade att dess flytt var föremål för “godkännande av aktieägare” och bekräftade sitt åtagande gentemot kryptobranschen och skrev att det “ingått slutgiltiga avtal om att köpa gruvmaskiner för kryptovalutor” och “utveckla en heltäckande strategi för gruvdrift av kryptovalutor.”

Det är också i ett avancerat skede av en affär att köpa en kontrollerande andel i Hong Kong-börsen-listad lotterioperatör Loto Interactive. Den senare äger tre stora datacenter som “huvudsakligen bedriver kryptovaluta gruvverksamhet”, enligt 500.com/BIT Minings egna ord.

Nyheterna går ut på en händelserik start på veckan för krypto i Mellanriket. På söndag den kinesiska skönhetsappoperatören Meitu tillkännagav att man hade öronmärkt 100 miljoner dollar av sina kassareserver för kryptoinvesteringar, varav 40 miljoner dollar redan hade gaffat ut på BTC och ETH-investeringar.

Företagets VD hävdade enligt uppgift att hans företag hade varit först med att “äta krabban” – ett kinesiskt uttryck som grovt kan översättas som “att ta steget.” Hans uttalande tycktes antyda att andra kinesiska företag också är ivriga att dyka djupare in i kryptovärlden.

___
Läs mer:
Bitcoin Mining blir en sidosatsning för kinesiska icke-kryptoföretag
– Norwegian Giant Aker Goes Bitcoin, försvarar BTC Mining, Eyes Micropayments
– Tre utvecklingar för Bitcoin enligt Citi
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021

Source link