Kinesiska centralbanken väljer vanlig CBDC-retorik i Bashing Bitcoin, Stablecoins

Av | juli 8, 2021


Kinesiska centralbanken väljer vanlig CBDC-retorik i Bashing Bitcoin, Stablecoins 101
Källa: Adobe / Prostock-studio

På samma sätt som andra centralbanker har Kinas centralbank tagit ytterligare en bit på bitcoin (BTC), stablecoins och “privata digitala valutor” – och hävdar att de har inneboende potentiella “risker som hotar ekonomisk säkerhet.”

Vid en presskonferens nyligen, Fan Yifei, biträdande guvernör för centralen Folkets Bank of China (PBoC) sedan 2015, svarade på en fråga om kryptoassets från en reporter.

Per Sina Finance svarade Fan att kryptoassets har “blivit ett spekulativt verktyg” som bär “potentiella risker som hotar ekonomisk säkerhet och social stabilitet.”

Fan tillade att krypto också hade “blivit ett betalningsverktyg för penningtvätt och olaglig ekonomisk verksamhet.”

Och han tillade att de så kallade “stablecoins” som utfärdats av vissa kommersiella organisationer – särskilt de globala stablecoins, “kunde” medföra risker och utmaningar för det internationella monetära systemet och betalnings- och avvecklingssystemet. “

USD-stödda stablecoins är mycket populära i Kina, där de ofta används för att köpa BTC och altcoins, medan företag som Facebook – som har sina egna globala stablecoin-relaterade planer – kan påverkas av PBoC: s hållning.

Fan drog slutsatsen att PBoC var “fortfarande ganska bekymrad” över problemet, därav dess senaste åtgärder. Han utesluter inte ytterligare åtgärder, men tog också tillfället i akt att spela upp Pekings eget alternativ till kryptomarknaderna – den digitala yuanen.

PBoC hävdade att planerna att ta token till nästa etapp i tid för vinter-OS i Peking nästa år var på plats, även om det slutade med att hävda att en fullständig nationell lansering skulle ha slutförts innan spelen börjar i februari.

För att jämföra, i juni, Bank for International Settlements (BIS) sa att “det är klart” att kryptoassets är spekulativa tillgångar snarare än pengar, som i många fall används för ekonomiska brott. Samtidigt förbereder BIS marken för centralbankens digitala valutor (CBDC) och säger att de “öppnar ett nytt kapitel för det monetära systemet.”

Under tiden, Sino Global CapitaJag är Sally Wang och Cheeseman FTX börsens chef för receptfri och institutionell försäljning, tillhandahöll en del analys i en artikel för FTX-bloggen och publicerad av Techflow och skrev att ”kryptovalutor, särskilt bitcoin, är en utmaning för Peking eftersom deras användning innebär att PBoC inte kan spåra av medel. ”

”PBoC har alltid varit mycket bekymrad över risken för instabilitet i kapitalutflöden. […] Du kan beskriva Kinas senaste politiska förändringar som en “statsattack” på Bitcoin. Dess överlevnad skulle bevisa dess hållbarhet, säger författarna.

”Under de kinesiska regeringens strängare restriktioner gillar stora kinesiska utbyten Huobi och OKEx ser minskande volymer. Gör inget misstag: Det kinesiska kryptolandskapet har förändrats kraftigt på mycket kort tid, ”Wang Lagt till på Twitter.

07:24 UTC handlar BTC till 33 224 USD och sjunker med mer än 4% på en dag och 5% på en vecka.
___
Läs mer:
– Kina är inte gjort än med sin bekämpning av Crypto Mining – Forskare
– Kina dubblar på Crypto FUD genom att återvinna gamla varningar

– Kina kan rikta in tether efter lanseringen av Digital Yuan – B2C2 Japan CEO
– Kinesiska statliga medier håller sig överraskande med Bitcoin ‘Outshining’ Gold Prediction

– Vissa centralbanker visar intresse för Bitcoin; Inflation Fears Mount
– Rysslands utrikesminister: Crypto kommer oundvikligen att spela roll i handeln

Source link