Kinesiska Big-Four Bank för att slå ner på Crypto, kommer att “rapportera” gärningsmän

Av | juni 21, 2021


Kinesiska Big-Four Bank för att slå ner på Crypto, kommer att
Källa: Adobe / leungchopan

En av Kinas största affärsbanker, Agricultural Bank of China, sa att det kommer att slå ner på kryptotransaktioner och kommer att försöka blockera konton kopplade till bitcoin (BTC) och kryptorelaterad aktivitet.

Banken har utfärdat ett kortfattat uttalande om ärendet, som publicerades i sin helhet av East Money.

BTC, ethereum (ETH) och många altcoins minskade efter tillkännagivandet. 07:21 UTC handlar BTC för 32 949 USD och har minskat med mer än 4% under den senaste timmen och 6,6% på en dag, medan ETH sjönk med 5% på en timme och över 7% på en dag och är handlas till 2038 USD.

I uttalandet skrev banken att den “förbjöd användningen av sina tjänster för kryptovalutatransaktioner som bitcoin.”

Den tillade att den skulle sträva efter att ”intensifiera [its] undersökning och övervakning av kundtransaktioner ”och att” vid upptäckt av [crypto-]relaterade aktiviteter, “skulle det anta” åtgärder som tillfälligt avstängning av kontotransaktioner och avslutande av kundtjänster på “omedelbar” basis, med möjliga kryptoöverträdare som “rapporteras till relevanta myndigheter” så “snabbt” som möjligt.

Banken är en av landets “stora fyra” och börsades 2010 i det – vid den tiden – världens största börsintroduktion någonsin. Trots det faktum att det handlas offentligt är det dock fortfarande fast knutet till Peking och den kinesiska penningpolitiken. Dess största aktieägare är det statligt ägda investeringsmedlet Huijin Investment, som äger över 40% av företaget.

Banken är också en av minst fem finansinstitut som samarbetar direkt med Central People’s Bank of China om sin snabba digitala yuan-pilot.

Bitcoinägarskap har förblivit lagligt i Kina trots en massiv attack i september 2017, som förvisade kryptobörser och förbjudna initiala mynterbjudanden (ICO). Under de senaste veckorna har regeringen emellertid blivit alltmer angelägen om att utplåna kryptorelaterat bedrägeri och klämma ner på kryptogruva – vilket leder till rapporter om vissa gruvarbetare som överväger att flytta utomlands.
___

Reaktioner:

____
Läs mer:
Sichuan “går med i kinesisk Crypto Crackdown” som US Woos Middle Kingdom Miners
– Bitcoin Miner Relocation inom Kina och värsta fall-scenariot

– Digital Yuan inte avsedd för den internationella scenen, säger experter
– Viktiga ledtrådar framträder om vad Peking verkligen tycker om Bitcoin och gruvdrift

Source link