Kinas tillväxt för Blockchain-investeringar avtar

Av | maj 13, 2021


Kinas Blockchain-investeringstillväxt saktar ner 101
Peking. Källa: Adobe / SeanPavonePhoto

Tillväxten av Kinas expansion inom blockchain-verksamheten tycks avta, enligt en ny rapport – ett tecken på att blockchain-explosionen under de senaste två åren verkar dämpa.

I oktober 2019 höll Kinas president Xi Jinping ett tal där han kallade blockchain-tekniken ”ett viktigt genombrott” och lovade att Kina skulle ”ta tillfället i akt”. Händelsen blev en katalysator, vilket ledde till en enorm ökning i investeringar från blockchain-startups, tech-jättar och andra företag från en rad sektorer.

Men enligt China Email verkar takten för denna tillväxt nu avta – även om den fortfarande överstiger ökningarna i de flesta (om inte alla) andra nationer. En del av anledningen till avmattningen, rapporterade utloppet, kan ha kopplats till koronaviruspandemin, som drabbade nationen och härjade ekonomin i början av 2020.

Medieföretag publicerade uppgifter som publicerats av Kinas utveckling av elektronisk informationsindustri (CCID) byrå, som rapporterar till Ministeriet för industri och informationsteknik. Uppgifterna visade att det i slutet av 2020 fanns 1 384 blockchain-specifika företag i Mellanriket – men när det gäller investeringar är siffrorna mindre imponerande.

Medan det totalt hade funnits 751 stora blockchaininvesteringar och finansieringsevenemang under åren fram till 2020 (huvudsakligen gjorda 2019), gjorde kinesiska företag endast sammanlagt 114 sådana investeringar förra året.

”Jämfört med 2019”, noterade medierna, ”tillväxttakten [for investment] har avtagit. ”

Oavsett svällde den kinesiska blockchain-sektorn in i en bransch på 776 miljoner USD förra året, kanske ett förslag att företag nu fokuserar på utbyggnadsplaner, snarare än FoU och finansieringsinsatser.

CCID tillade att blockchain-verksamhetens tillväxt i allt högre grad verkar vara koncentrerad till huvudstaden Peking, såväl som viktiga tekniska nav, som Shenzhen och Shanghai, samt Yangtze- och Pearl River Delta-områdena.

Annanstans i Mellanriket, den kinesiska centralen Folkets Bank of China (PBoC) har lanserat två ”internationella” blockchain-standarder.

Per Jiemian avser standarderna DLT-plattformens funktionalitetsutvärderingsmetodik och utvecklades av PBoC: s Digital Currency Research Institute, i samarbete med China Academy of Information and Communications Technology, ett ledande IT-forskningscenter, även ansvarigt för ministeriet för industri och informationsteknik.

PBoC och andra regeringsorgan har insisterat på att standarder är ett måste för industrin framöver – och vissa företag har hållits tillbaka av bristen på statliga godkända utvärderingsramar.
____
Läs mer:
– Digital Yuan får ett “Lackluster” Välkommen på Biggest Test Site
– Kinesiska statliga medier: Ignorera Bitcoin Hype, håll dig på Blockchain Path
– Kinesiska företag kan ta Global Blockchain Lead, säger tidigare ministerSource link