Kinas gruvbrytning fortsätter – men lite vettigt hopp

Av | juni 1, 2021


Kinas gruvdrift fortsätter - men något vettigt hopp 101
Källa: Adobe / Lulla

Anti-gruvdrift som stöds av Peking fortsätter att samlas i Mellanriket, med stora aktörer som tydligen lämnar marknaden och handelsplattformar som BitMart flytta för att blockera kinesiska IP-adresser på fastlandet – men vissa gruvarbetare i landet har inte gett upp branschen och känner till och med en ny möjlighet.

Igår, rapporterade IT Home, meddelade kryptoplattformen BitMart att ”allt [Mainland] Kinesiskt mobilnummer eller tillhörande kontoregistreringsinformation som indikerar att användare finns i Kina ”skulle få” begränsad ”åtkomst till sin plattform, med transaktionsstängningsfunktioner fortfarande i drift.

Nya transaktioner kan dock inte initieras från fastlandet, medan försök att överföra tillgångar från fastlandet till sina plånböcker skulle “resultera i misslyckande.”

Medieuttaget tillade att BitMart, som har cirka 5 miljoner användare, stöds av en av Kinas största blockchain-investerare, Shanghai-baserade Fenbushi Capital.

Sina rapporterade att WeChat-konton länkade till den börsnoterade gruvleverantören Shenzhen Internet Online Cloud Computing har stängts av, medan bolagets aktier också har upphört med handel efter att det misslyckats med att offentliggöra sin finansiella rapport FY2020.

Medieföretaget tillade att det hade problem med att skapa kontakt med företaget via officiella kanaler, vilket verkar svara.

Och per Time Weekly har så kallade ”joint mining” satsningar också drabbats hårt av den senaste tidens hårdvaran. Dessa satsningar är en twist på traditionella molnbrytningsmodeller och låter deltagarna bryta på distans genom att köpa hashkraft från tredjepartsleverantörer, bara ta ut avgifter när de ursprungliga kostnaderna för inköp av utrustning för utrustning har täckts. Dessa inkluderar B.TOP som drivs av gruvpoolen BTC.TOP, medan samma mediaföretag hävdade att minst tre sådana ”gemensamma gruvdrift” är kända för att ha helt avbrutna aktiviteter.

Mycket av det kinesiska gruvsamhället verkar ha blivit bländat av den senaste kraften. Vissa har hoppats att flytta från mycket kolberoende regioner som den inre mongoliska autonoma regionen (IMAR) till andra delar av Kina där renare energilösningar som vattenkraft är rikligare.

Men det finns förslag som gruvarbetare nu är tjära med samma borste, med en gruvarbetare som citeras som säger:

”Sichuanprovinsen lade fram ett antal kryptorelaterade regleringspolicyer vid många tillfällen tidigare, men den faktiska effekten på industrin var inte signifikant. Den här tiden är annorlunda. ”

Sichuan tros ha ett betydande överskott av vattenkraft som gruvarbetare sa att de tyckte “var mer miljövänligt”, liksom “mer utrymme för politiskt handlingsutrymme.”

Men till och med Sichuan verkar vara angelägna om att hålla gruvarbetare borta, så effektivt har Pekings meddelanden varit i denna fråga de senaste veckorna.

Oavsett, sa Time Weekly, “flera” chattappgrupper anslutna till gruvdrift och utrustningsutbyte är fortfarande igång, utan brist på nya blivande gruvarbetare på jakt efter nya platser att starta butik – och posta förfrågningar om att köpa riggar .

En person som började kryptogruva för två veckor sedan berättade för media:

”Vi har för närvarande en policyjusteringsperiod. Människor som bryter vågar inte prata om det offentligt, men jag tror att det nu är den bästa tiden att komma in i branschen. Så många gruvmaskiner byter händer, och [setup] priserna blir mer rimliga. ”

Det fanns en försiktighetsanmärkning från en veteran gruvarbetare, som dock sade att “reglering har blivit strängare”, så var det nu så att “gruvdrift inte längre är lämpligt för nybörjare.”

På andra håll, MXC kryptobörsen förra veckan meddelade att det blockerade “ny användare” tillgång till “några av [its] tjänster, inklusive marginalhandel och terminer “från några specifika länder och regioner.” MXC specificerade inte vilka områden som skulle påverkas.

Plattformen lovade “att följa utvecklande policyer och regler i varje jurisdiktion för att skapa en säkrare miljö och bevara våra användares välbefinnande och tillgångar.”
___
Läs mer:
– Kinesiska gruvarbetare blockerar IP-åtkomst till fastlandet när Pekings rensning intensifieras
– “Nästa stora gruvarbetare kommer att vara borta från Kina” – Poolin Exec

– Viktiga ledtrådar dyker upp om vad Peking verkligen tycker om Bitcoin och gruvdrift
– Analytiker se ‘Seismiskt skift’ i Bitcoin Mining mitt i kinesisk ‘Crackdown’Source link