Kinas globala Bitcoin Hashrate sjönk innan nedbrott

Av | juli 15, 2021


Kinas globala Bitcoin Hashrate sjönk innan Crackdown 101
Källa: Adobe / agnormark

Det verkar som om den stora gruvarbetningsmigrationen började redan före den senaste utvandringen från Kina. Landets andel av den globala Bitcoin (BTC) hashrate började sjunka före den senaste regeringsåtgärden, medan den i andra länder har sett en ökning, fann Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) vid Cambridge Judge Business School.

Kinas “krig” mot Bitcoin gruvarbetare (re) startade i juni 2021. Det har lett till att ett antal stora gruvarbetare stänger butiken och beslutar om de ska packa och flytta till mer gruvarvänliga länder. Det har också satt små gruvarbetare i fara, eftersom de inte har råd att flytta. Ändå är kryptoinsidare överens om att gruvarbetningsmigrationen är till nytta för nätverket eftersom det leder till att hasrat sprids globalt snarare än att det mesta är i Kina.

Men nya data från Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI), en oberoende plattform för information och insikter om Bitcoins elförbrukning, antyder att landets hashrate (beräkningskraften) redan har varit i en “betydande nedgång under en tid” före den faktiska slåss mot gruvdrift, enligt Michel Rauchs, Digital Assets Lead på CCAF.

De nya uppgifter som samlats in av CCAF visar att Kinas andel av den totala Bitcoin-gruvkraften har minskat från 75,5% i september 2019 till 46% i april 2021, eller innan begränsningarna infördes.

Det är framför allt en ökning av USA: s andel av den totala Bitcoin-hashraten under samma period, från 4% till 17%, vilket sätter den på andra plats, säger rapporten.

Dessutom finns det en nästan sexfaldig ökning av gruvandel i det energirika landet Kazakstan, från 1,4% i september 2019 till 8% i april 2021, vilket därmed hoppar till tredje plats i den globala gruvkraftsandelen.

Den fjärde och femte platsen tas av Ryska federationen (7%) och Iran (5%).

De nya geografiska uppgifterna samlades in i samarbete med fyra Bitcoin-gruvpooler: BTC.com, Poolin, ViaBTCoch Gjuteri. Datauppsättningen, som representerar cirka 37% av Bitcoin-nätverkets totala beräkningskraft, ger en empirisk bild av den geografiska utvecklingen av Bitcoin-gruvdrift och “bekräftar för första gången säsongsmigrationsmönstren i Kina som bara tidigare har observerats anekdotiskt.”

Det visar gruvarbetare som migrerar från norra provinsen Xinjiang under den torra säsongen till södra provinsen Sichuan under regnperioden, vilket Sichuans andel av Kinas totala Bitcoin-gruvkraft ökar från 15% i början av den våta säsongen till 61% vid toppen 2020.

“Denna säsongsmigration har väsentligt påverkat energiprofilen för Bitcoin-gruvdrift i Kina, som hittills har varit den överlägset största” gruvmarknaden “, vilket illustrerar komplexiteten i att bedöma miljöeffekterna av gruvdrift”, säger Rauchs.

Med tanke på att gruvverksamheten i landet har förbjudits kan detta säsongsmigrationsmönster upphöra inom Kina. Efter förbudet försvann Kinas hashrat över natten, sa Rauchs och föreslog att gruvarbetare och deras utrustning är på språng, men frågan om var fortfarande kvar.

“Vinster i USA och Kazakstan kan vara en indikator, men nästa kommande datauppdatering som återspeglar effekterna av Kinas gruvförbud kommer att ge större tydlighet om vart hashratet har flyttat,” sa Rauchs.
___
Läs mer:
– Överraskning! En ESG-medveten jätte ökar indirekt exponering för Bitcoin
– Bitcoin Mining Lönsamhet hoppar, Hashrate börjar plocka upp för
– Crypto Mining Rigs ‘Selling Like Scrap Metal’ när fastlandet Kina stämmer mörkareSource link