Kina släpper e-CNY Whitepaper, säger Cryptos har inget värde och risker

Av | juli 16, 2021


Kina släpper e-CNY Whitepaper, säger Cryptos har inget värde och risker 101
Källa: Adobe / nespix

Centralen Folkets Bank of China (PBoC) släppte en digital yuan, e-CNY, whitepaper, för att “förklara bakgrunden, målen och visionerna” och “söka offentliga kommentarer.”

“E-CNY är den digitala versionen av fiatvaluta som utfärdas av PBoC och drivs av auktoriserade operatörer. Det är ett värdebaserat, kvasikontobaserat och kontobaserat hybridbetalningsinstrument, med status som lagligt betalningsmedel och löst kopplat kontolänk , sade banken och tillade att e-CNY är “huvudsakligen en ersättning” för kontanter i omlopp och kommer att samexistera med fysisk yuan.

E-CNY “tjänar främst” inhemska betalningskrav för detaljhandeln.

Centralbanken kritiserade återigen decentraliserade kryptoassets, som bitcoin (BTC), och hävdade att de inte har något inneboende värde, är flyktiga och kräver “enorm energiförbrukning.”

“De kan knappast fungera som valutor som används i dagliga ekonomiska aktiviteter”, sa PBoC och tillade att kryptotillgångar mestadels är spekulativa instrument och utgör en potentiell risk för ekonomisk säkerhet och social stabilitet.

Banken betonade också att “globala stablecoins” “kommer att medföra risker och utmaningar för det internationella monetära systemet.”

(Att vara uppdaterad)

__

Läs mer:
– Kina dubblar på Crypto FUD genom att återvinna gamla varningar
– ECB startar digitalt europrojekt med tvåårig utredning och Bitcoin-basning

– CBDC Shilling och Bitcoin Bashing kan nå G20-nivån
– Vissa centralbanker visar intresse för Bitcoin; Inflation Fears MountSource link