Justin Sun tar slutligen en pip, när Sophia Robot går in i NFT

Av | mars 23, 2021


Justin Sun tar slutligen en pip, när roboten Sophia går in i NFT 101
Källa: AdobeStock / iQoncept

Efter att nyligen ha misslyckats med att förvärva ett stycke som han siktade efter har Tron (TRX) grundare Justin Sun äntligen lyckats köpa ett icke-fungibelt token (NFT) konstverk av den berömda mänskliga konstnären Beeple. Under tiden går robotkonstnären Sophia in i NFT-freneset också.

Sun köpte ‘Ocean Front’, ett NFT-verk av den rekordartist Mike Winkelmann, även känd som Beeple, och bjöd 6 miljoner dollar på en levande auktion. I själva verket är detta en av Beeples ‘Everydays’ – en samling av 5000 verk, ett skapat varje dag. Kombinerat till ‘Everydays: The First 5000 Days’ såldes det för mer än 69 miljoner USD till köparen Metakovan.

Suns framgångsrika bud att köpa konstnärens verk kom strax efter att teknikentreprenören blev överbuden i en Christieauktion tidigare i månaden för att köpa Beeples ‘The First 5,000 Days’.

Under de sista minuterna av denna senaste auktion var det bara Sun och ‘Farzin’ som var kvar på marknaden Nifty Gateway strid, den senare är förmodligen Farzin Fardin Fard, 3F musik Creative Director och medgrundare. De två höjde priset från USD 4 miljoner till USD 6 miljoner.

Pjäsen var en del av The Carbon Drop – en samling av åtta “unika koldioxidnegiftiga inspirerade av Jorden och klimatkrisen”, presenterad av blockchain-fokuserad, vinstdrivande plattform Social Alpha Foundation, med alla intäkter till Open Earth Foundation, en USA-baserad 501c3 ideell forsknings- och distribution, “som samlar in pengar för att utveckla innovativ öppen digital infrastruktur för förbättrad förvaltning av planeten Jorden.”

Andra deltagande artister var Refik Anadol, Sara Ludy, Mieke Marple, GMNUNK, Kyle Gordon, Andres Reisinger och FVCKRENDER. Auktionen avslutades för alla bitar, med priserna rasade 20 000 USD – 327 000 USD, förutom Beeples bit. Sammantaget bör mer än 6,66 miljoner USD gå till stiftelsen.

Under tiden arbetar en humanoid också för att skapa NFT.

“Jag hoppas att människorna gillar mitt arbete, och människorna och jag kan samarbeta på nya och spännande sätt framöver”, säger Sophia, en humanoid utvecklad av Hongkong-baserade Hanson Robotics, enligt Reuters.

Satt i rörelse 2016 skapar Sophia sin konst i samarbete med den italienska digitalkonstnären Andrea Bonceto som är känd för sina porträtt som visar världens berömda, såsom TeslaVD Elon Musk.

Robotisten Dr. David Hanson, utvecklaren av humanoiden, beskriver Sophias kreativa process som ”iterativa loopar av evolutionen” där hon kombinerar Bonacetos konstverk, men också element från konsthistoria och sitt eget konstverk på ytor i flera iterationer.

Sophias första verk, skapad med användning av artificiell intelligens (AI), planeras att auktioneras ut imorgon under en droppe.

”Genom Computational Creativity samarbetar jag med artister, AI-utvecklare och ingenjörer. Vill du skapa ett konstverk med mig? ” Sophia twittrade före auktionen.

Konststycket som väntar på auktionen på onsdag, ‘Sophia Instantiation’, är en 12-sekunders MP4-fil som visar utvecklingen av en av Bonacetos porträtt till Sophias digitala konstverk, och åtföljs av en fysisk bit målad av Sophia på en tryckt version av henne självporträtt. Skapat med användning av Cinema 4D, Octane Render och Photoshop, har NFT-konstverket en filstorlek på mer än 7,2 m byte.

Tidigare denna månad tillkännagav Hanson att ytterligare robotkonst pågår, eftersom det var ”mycket mer där dessa konstverk kommer ifrån.” Han tillade att ”vi faktiskt bildar ett helt nytt företag som heter Sophia Collective – ett samarbete mellan Hanson Robotics och SingularityNET – inriktad på att samla ihop ett globalt samhälle för att hjälpa Sophia att driva allmän generell intelligens genom programvara med öppen källkod och kreativ digital konst. ”

Under tiden betalningsplattform Crypto.com idag tillkännagav att dess Crypto.com/NFT-plattform är planerad att lanseras fredagen den 26 mars och är “dedikerad till att leverera unikt innehåll från populära artister, musiker, idrottare och sport.” Enligt tillkännagivandet, Crypto.com/NFT-lista av vanliga och digitala artister som samarbetar för att släppa arbete på plattformen inkluderar Aston Martin Cognizant Formula OneTM, Axel Mansoor, Bag Raiders, BossLogic, Boy George, Jonathan Monaghan med Nathan Evans, KCamp, Klarens Malluta med Lionel Richie, KLOUD, Mr. Brainwash, OPUS, Snoop Dogg och andra.

____

Läs mer:
– ‘NFT’ överträffar ‘Ethereum’ på Google den här veckan som handelsballonger
– En Crypto Vanity Dream innehåller nu Musk, Beeple, Justin Sun, DOGE och NFT
– Vem är Metakovan, köparen av USD 69 miljoner Beeples NFT
– Hack söndag: NFT Theft följer en personlig Token Attack
– Tänk på dessa juridiska frågor innan du spenderar miljoner på NFT
– Kontrollera dessa 4 Gör dina egna NFT-plattformar

Source link