JPMorgan’s Bitcoin-plan, BTC hittar ett nytt fan i NFL + fler nyheter

Av | april 26, 2021


JPMorgan's Bitcoin-plan, BTC hittar ett nytt fan i NFL + Fler nyheter 101
Sean Culkin. Källa: En skärmdump, Instagram / culk80

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.

Investeringar nyheter

 • USA-baserade investmentbankjätten JPMorgan förbereder sig för att erbjuda en aktivt förvaltad bitcoin (BTC) -fond till vissa kunder så snart i sommar, rapporterade Coindesk med hänvisning till okända källor som är bekanta med saken. Institutionell bitcoinbutik NYDIG kommer att fungera som JPMorgans vårdgivare, tillade det
 • De New York Börsen (NYSE) har lämnat in ett 19B-4-formulär på uppdrag av värdepappersföretaget Valkyrie Digital Assets för sin BTC-börshandlade fond (ETF). Per ansökan kommer förtroendet bara att innehålla bitcoin och kommer då och då att utfärda korgar (en korg motsvarande ett block på 50 000 aktier) i utbyte mot insättningar av bitcoins och för att distribuera bitcoins i samband med inlösen av korgar.
 • Stor digital kapitalförvaltare, Toronto-baserad 3iQ Corp. i samarbete med digitala tillgångar CoinShares tillkännagav lanseringen av en Ethereum (ETH) ETF på Toronto-börsen (TSX) den 23 april. Det handlas i kanadensiska dollar under symbolen ETHQ och i amerikanska dollar under symbolen ETHQ.U.

Antagande nyheter

 • Professionellt amerikanskt fotbollslag Kansas City Chiefs Sean Culkin sa att han kommer att tjäna 100% av sin 2021-lön i bitcoin. Chiefs kommer att betala sin lön i USD, som automatiskt omvandlas varje vecka till BTC via Strike av Zap, en betalningsapplikation som utnyttjar Lightning Network, säger det mejlade pressmeddelandet. Det tillade att den offensiva tacklingen Russell Okung var den första NFL spelare som konverterar en del av sin 2020-lön till BTC, medan Culkin kommer att vara den första som konverterar hela sin lön – 920 000 USD.
 • Den mest populära stablecoin, tether (USDT), har överträffat 50 miljarder USD i börsvärde idag. Enligt pressmeddelandet har USDT: s exponentiella tillväxt, som har sett sitt börsvärde växa med mer än en faktor tio under de senaste 12 månaderna, “lämnat stablecoin förmörkande stora blue chip-aktier som Ford Motor och Kraft Heinz. ”

NFTs nyheter

 • Företag specialiserat på Tezos (XTZ) blockchain TQ Tezos och reklam- och representationsbyrå DMA United ha meddelat Sanning, en ny curated non-fungible tokens (NFT) plattform byggd för att vara värd för fina artister, ikoniska figurer, unika varumärken, designers, elitidrottare, musiker och underhållare vid skärningspunkten mellan konst och kultur som vill skapa sina egna unika NFT .
 • Den tidigare NBA stjärnan Yao Ming har vågat sig in i världen av icke-fungibla tokens – via sin vinverksamhet. Företaget, Yao Family Wines, är baserad i det kaliforniska druvodlingslandet Napa Valley. Vinodlingen sa att den “släppte sitt mest exklusiva vin”, namnet The Chop, som skulle “kopplas ihop med en begränsad upplaga NFT.”

CBDCs nyheter

 • Den kinesiska e-handelsjätten JD.com håller en utställning på en digital yuan-paviljong som körs vid Digital China Summit, som avslutades idag i Fuzhou, Fujian-provinsen. Företaget sa att dess utställning gjordes tillsammans med “sex statsägda banker och teknikföretag” och innehöll en obemannad butik där besökare med digitala yuanplånböcker kunde “köpa produkter i butiken och göra betalningar” med digitala RMB-“lösningar” eller köp produkter med JD.com-appen med hjälp av centralbankens digitala valuta (CBDC) och “ordna hemleverans.”

Skattenyheter

 • Fler lokala skattemyndigheter har beslagtagit krypto- och frysta utbytesplånböcker eftersom Sydkoreas utbredning av kryptoskattebyten ser ut att fortsätta till ytterligare en vecka. Efter flera veckors räder på individer och företag med högst intäkter i olika delar av landet var det förra veckan i Seoul, som konfiskerade polletter för miljoner dollar från skatteflyktare som hade försökt dölja storleken på sina inkomster. genom att köpa krypto mot kontanter. Men enligt WowTV och Newsis tog tjänstemän i Yuseong-distriktet i Daejeon under helgen ytterligare 90 000 USD i mynt, medan 10,4 MUSD i tokens frystes och beslagtogs av ytterligare 287 personer i huvudstaden.

DeFi-nyheter

 • Decentraliserad ekonomi (DeFi) plattform Aave är inställt på att starta programmet för likviditetsbrytning. Aave Improvement Proposal (AIP) 16 nådde beslutsfattande den 24 april, vilket innebär att från och med idag kommer 4/26 likviditetsleverantörer och låntagare i Aaves USDC-, DAI-, USDT-, GUSD-, ETH- och WBTC-pooler att tjäna stkAAVE-belöningar utöver deras standard ränteavkastning.

Karriär nyheter

 • Marathon Digital Holdings, a Nasdaq-noterade stora Bitcoin-gruvarbetare, sa att den har utsett Fred Thiel till sin nya verkställande direktör, som träder i kraft idag. Thiel kommer att efterträda Merrick Okamoto, som har fungerat som företagets verkställande direktör sedan 2018, och som kommer att fungera som styrelseordförande efter övergången, tillade de. Innan Thiel fungerade som Maratons verkställande direktör grundade Thiel och fungerade som ordförande för Tandhjul, ett blockchain- och kryptovalutaföretag och finansiella tjänster.

Source link