JPMorgan ‘orolig’ över Bitcoin-pris när Altcoins lämnar BTC i dammet

Av | april 21, 2021


JPMorgan 'orolig' över Bitcoin-pris när Altcoins lämnar BTC i dammet 101
Källa: Adobe / Dmitry

Medan strateger vid större investeringsbank JPMorgan varna att det är bättre för bitcoin (BTC) att bryta igenom USD 60 000-nivån snart, så att den inte sjunker ytterligare, andra forskare ser mer positiva signaler men notera att vi nu är vid vägskälet och kan gå åt båda hållen.

JPMorgan-strateger är “oroliga” över bitcoin som potentiellt kan se djupare nedgångar och om myntet inte kan bryta tillbaka över 60 000 USD snart kommer momentumsignaler att kollapsa, som rapporterats av Bloomberg.

De tyckte att det var troligt att handlare, inklusive handelsrådgivare (CTA) och kryptofonder, delvis var bakom uppbyggnaden av långa BTC-terminer de senaste veckorna och varva ner de senaste dagarna.

Det har skett en brant avveckling på BTC-terminsmarknaderna de senaste dagarna, liknande de i februari och januari i år och november förra året. “Momentumsignaler kommer naturligtvis att förfalla härifrån i flera månader, med tanke på deras fortfarande förhöjda nivå”, noterade strategerna. De tillade att i dessa tidigare händelser förhindrade köparna ytterligare nedgång, och flödesimpulsen var tillräckligt stark för att BTC skulle kunna bryta ut över nyckeltrösklarna.

Sannolikheten för att detta scenario upprepas verkar nu lägre “eftersom momentumförfall verkar mer avancerat och därmed svårare att vända”, medan flöden till BTC-fonder också verkar svaga.

Men enligt digital kapitalförvaltningsföretag CoinSharesinflöde till investeringar i digitala tillgångar nästan tredubblades till 233 miljoner USD förra veckan, medan BTC såg det största inflödet på 108 miljoner USD.

I januari argumenterade JPMorgan-strateger också för att BTC skulle kunna sjunka under dess pris vid 40 000 USD eller driva igenom det igen – men att flödet till Gråskala Bitcoin Trust (GBTC) skulle sannolikt behöva upprätthålla en takt på 100 miljoner USD per dag för en sådan breakout att inträffa.

Emellertid bröt BTC 40 000 USD och ökade till 60 000 USD även utan dessa stora dagliga inflöden till GBTC.

Under tiden Mike McGlone, Bloomberg Intelligence Senior Commodity Strategist hävdade att BTC förmodligen kommer att behålla sin prisupptäckt och antagande i mainstream.

Och några andra forskare föreslår att vi för närvarande är vid ett vägskäl.

Norge-baserat, kryptofokuserat forskningsföretag Arcane Research argumenterade att vi nu står inför det första motståndet på cirka 58 000 USD, medan 50 000 USD “borde vara en ganska stark stödnivå.” Detta brukade vara ett motstånd i slutet av februari och början av mars, men förvandlades sedan till stöd i slutet av mars och i helgen.

Att gå under 50 000 USD skulle vara kortfristigt baisseartat och potentiellt kunna leda till 45 000 USD.

Men att klättra över 58 000 USD och återta nivån på 60 000 USD skulle vara en haussignal och potentiellt ta oss till en ny rekordhög igen, sa Arcane. För närvarande är det 64 805 USD (per Coingecko).

8:25 UTC handlas BTC till 55 421 USD. Det har ökat med 1% på en dag och minskar med 14% på en vecka. Det är också bland de sämst presterande idag och under den senaste veckan, eftersom flera altcoins är dubbelsiffriga i dag och de senaste sju dagarna.

Under tiden, per blockchain-analysföretag Chainlaysis, BTC-inflöden till börser har ökat sedan slutet av februari, men är fortfarande inte lika höga som i mitten av februari. Siffran under den sista dagen är 99 270 BTC (för närvarande 5,5 miljarder USD), över genomsnittet på 180 dagar. En ökning av inflödet antyder en potentiellt ökad försäljningstryck på marknaden, enligt Chainalysis.

BTC flödar till börser

JPMorgan 'orolig' över Bitcoin-pris när Altcoins lämnar BTC i dammet 102
Källa: markets.chainalysis.com

Samtidigt större kryptoutbyte OKEx rapporterade att köpkraften fortfarande finns trots att BTC: s kvartalspremie kraschar över 10%, och att altcoin-säsongen är “långt ifrån över.”

Till Evercoin grundare Miko Matsumura, bitcoins nedgång under 50% dominans signalerar altcoins säsongssäsong, vilket han sa skulle ledas av ethereum (ETH). BTC-dominans, eller procentandelen av det totala marknadsvärdet, fluktuerar nu runt 49% -53%, beroende på en dataleverantör.

Populär BTC-analytiker Willy Woo argumenterade att vi är nära botten, “om det inte redan har satts in.” Han tillade att omprövningen av lägre pris har skapat “otroligt stark” prisvalidering för BTC om USD 1 trn kapitalisering.

Också populär kryptohandlare och analytiker Bitcoin Jack sa att “perioder med låg volym går hand i hand med konsolideringen av priset”, medan en ökad volym på kedjan och den 18 april kapitulation är “sannolikt indikatorer på förnyad ihållande volatilitet.”

____

Andra reaktioner:

JPMorgan 'orolig' över Bitcoin-pris när Altcoins lämnar BTC i dammet 103

___

__

__

__

___
Läs mer:
Bitcoin-avgifter träffar ATH, transaktioner saktar ner efter Kina-explosionen
– Bitcoin Sell-off Postmortem: Euforiutmattning och FUD bakom massiva likvidationer
– 3/4 av de frågade koreanska bankirerna ser Bitcoin till 90 000 USD före slutet av 2021
– Bitcoin möter häcktest mitt i stigande inflationsproblem
– Coinbase Listing hjälper inte Bitcoin Price – Analytiker
– Bitcoin-marknaden förändrades ‘radikalt’ och volatilitetsminskningen lockar institutioner
– Bitcoin är värt miljoner år 2023, ETH över 2 000 USD 2022 – Kraken VD
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
– Nästa 2-3 år borde vara en vändpunkt för Bitcoin – Deutsche Bank
– Inflationen är här och Bitcoin kommer att träffa 115 000 USD ‘Ahead of Target’ – Pantera

Source link