JPMorgan erbjuder ‘Crypto Exposure Basket’, men kritiseras som inte ‘Crypto’

Av | mars 10, 2021


JPMorgan att erbjuda 'Crypto Exposure Basket', men kritiseras som inte 'Crypto' 101
Källa: iStock / danielvfung

Nyheten är den stora investeringsbanken JPMorgan Chase vill erbjuda sina kunder tillgång till kryptomarknaden – men inte alla ser erbjudandet i gott ljus eller särskilt kryptorelaterat.

Daterad 9 mars, bankens prospekt på US Securities and Exchange Commission (SEC) webbplats diskuterar en JP Morgan Cryptocurrency Exposure Basket – en “korg med företag med exponering för kryptokurrency på grund av 5 maj 2022.”

Vidare sägs att sedlarna är utformade för de investerare som söker exponering för prestandan för korgen med ojämnt viktade referenslager, och “som reduceras med basketavdraget på 1,50%.”

Den ojämnt viktade korgen består av 11 referensaktier som representerar de gemensamma aktierna / amerikanska depåaktierna i amerikanska börsnoterade företag som enligt prospektet “driver företag som vi tror är direkt eller indirekt relaterade till kryptovalutor eller andra digitala tillgångar, inklusive som ett resultat av bitcoininnehav, kryptovalutaprodukter, kryptovalutaprodukter, digitala betalningar eller bitcoinhandel. ”

De företag som är noterade i prospektet och deras aktievikt är:

Banken förväntar sig att marknadsvärdet på sedlarna liksom betalningen vid förfall beror “i större utsträckning” på resultatet av de fyra första referenslagren som anges ovan, eftersom de utgör 68,00% av korgen.

Vikten av dessa aktier bestämdes delvis baserat på exponering för bitcoin (BTC), korrelation till bitcoin och likviditet. Men banken betonade att “sedlarna inte ger direkt exponering för kryptovalutor och prestationen för korgen kanske inte är korrelerad med priset på någon speciell kryptovaluta,” inklusive BTC.

Det varnar vidare att korgen kan påverkas av extrem prisvolatilitet och “snabba och betydande prisfall på sedlarnas löptid.”

“Investerare bör vara villiga att avstå från ränta och utdelning”, sade banken, samt vara villiga att “förlora en del eller hela sitt huvudbelopp vid förfallodagen” om korgen är plan, sjunker eller inte ökar med kl. minst 1,50%.

Priset till allmänheten per sedel är USD 1000, heter det. De förväntas kosta omkring den 31 mars 2021 för att bosätta sig i april och sedan mogna i maj nästa år. Det uppskattade värdet på sedlarna kommer inte att vara mindre än 900 USD per 1 000 USD huvudbelopp, tillagt prospektet.

Sedlarna kommer inte att noteras på någon värdepappersbörs, så priset till vilket sedlar kan handlas kommer sannolikt att bero på det pris, om något, till vilket JPMS är villiga att köpa sedlarna. Du kanske inte kan sälja dina sedlar. ,” det står. Banken tillade att sedlarna inte är utformade för att vara kortfristiga handelsinstrument och att de bör hållas till sin förfall.

Några av företagen på JPMorgans lista har varit i nyheterna ofta nyligen i samband med deras kryptoverksamhet, så att säga. Business intelligence-företaget MicroStrategy blev känt för sin serie bitcoin-inköp, betalningsföretaget Square investerade också i BTC, betalningsjätten PayPal började erbjuda möjligheten att köpa och sälja viss krypto och har gått med på att förvärva kryptovaluta Curv, och större finansiella derivat, inklusive BTC-terminer, marknadsplats CME Groups ethereum (ETH) futureserbjudande gick live förra månaden – bland andra nyheter.

Som sagt, medan vissa kommentatorer såg vissa företag på listan som bra val – med Myntstatistikdatavetenskapsmannen Kevin Lu namngivning BTC-gruvarbetaren Riot och kryptoasset-fokuserad bank Silvergate, till exempel, andra var mer kritiska mot detta erbjudande. Några beskrev till exempel det som “skräp”.

“Den galna produktmaskinen på Wall Street surrar – JPM kommer inte att luta sig tillbaka medan handelsavgifterna exploderar runt dem,” sa Jeff Dorman, Chief Investment Officer för USA-baserade kapitalförvaltningsföretag Arca. “Introduktion av” skräpkryptoportfolio “, [with] företag som inte har något att göra med krypto men JPM kan handla och bankera. “

En skrivning från Arca i februari förutspådde att Wall Street inte är “inställd på att handla bitcoin direkt, så de måste hitta andra sätt att sätta sig in i pengarna.” Institutionella investerare kommer att lära sig om andra typer av digitala tillgångar efter att ha lärt sig BTC och krypto 2020, och detta kommer i tre steg, säger Arca.

Andra kommentatorer hävdade också att korgen kan erbjuda liten exponering för krypto.

___

Läs mer:
– Inte bara institutionella investerare fokuserar på Bitcoin nu – Goldman Sachs
– Bitcoin är en sideshow och en dålig häck, men det är mainstream – JPMorgan
– Norwegian Giant Aker Goes Bitcoin, försvarar BTC Mining, Eyes Micropayments
– Meitu VD antyder att fler asiatiska företag kan köpa Bitcoin, Ethereum, som aktierally
– Det är därför som ‘Hedge Against Inflation’, Bitcoin, tappade på inflationsfear
– Tre utvecklingar för Bitcoin enligt Citi
– Det är därför gamla modeller inte fungerar med Bitcoin enligt Raoul Pal
– Bitcoin Snowball förväntas träffa fler institutioner 2021
– En våg av jättar som rusar för att investera i Bitcoin kan spåra börsen

Source link