John McAfee dog efter att ha spenderat miljoner på herrgårdar

Av | juli 19, 2021


John McAfee dog efter att ha spenderat miljoner på herrgårdar - författare 101
John McAfee. Källa: Twitter

Den sena tech-tyconen och kryptoförsvararen John McAfee dog bröt i väntan på utlämning till USA för skatteflykt i ett spanskt fängelse i juni förra året, enligt den skotska författaren Mark Eglinton. McAffee hade spenderat sin förmögenhet på överdådiga herrgårdar, säger författaren som samarbetade med den kontroversiella antiviruspionjären om en bok.

Eglinton, som arbetade med McAfee på den kommande boken, No Domain: The John McAfee Tapes, i sex månader medan affärsmannen flydde från myndigheterna, hävdar att affärsmannen inte kunde betala honom en förskottsavgift för samarbetet.

“Jag tvivlar inte på att om han kunde ha hjälpt skulle han ha gjort det”, sa författaren till The Daily Mail. “Han sa,” Jag kan inte göra det, min ekonomiska situation är värre än din. “”

Enligt författaren förlorade McAfee sin förmögenhet på grund av en rad misslyckade investeringar i fastigheter spridda över hela världen.

“Han hade sina pengar i mycket säkra investeringar, men han byggde hus, helt bisarra fastigheter”, sa Eglinton. “Några av dem sov han aldrig en natt i fastigheten.”

Vid olika tidpunkter under sitt liv ägde entreprenören olika herrgårdar och föreningar i Texas, Colorado, Hawaii och Tennessee i USA, liksom bland andra Belize.

Författaren hävdar att McAfee begränsade sig till honom: ”De 100 miljoner USD som jag fick ut ur McAfee [Antivirus business], det går väldigt snabbt. ”

Entreprenören sålde sin slutliga andel i verksamheten 1994.

Enligt Eglinton sålde affärsmannen några av dessa fastigheter med stor förlust då fastighetspriserna sjönk under subprime-krisen 2007-2009.

Under tiden som han talade om boken som planeras att publiceras i december sa Eglinton att det som “kommer att överraska människor om den här boken är John McAfees djupa filosofi”.

Som rapporterades den 23 juni hittades McAfee död i ett fängelse i Barcelona efter den spanska högsta domstolens beslut att utlämna den brittiska födda amerikanska entreprenören och kryptoförsvararen till USA. Spanska myndigheter säger att allt på platsen visade att affärsmannen dödade sig själv.

McAfee antydde att hans amerikanska myndighet trodde att han hade dolt krypto, en vecka före hans död, men att de hade upplösts genom de många händerna på Team McAfee (din tro krävs inte) och mina återstående tillgångar beslagtagits. Mina vänner avdunstade av rädsla för förening. ”
____
Läs mer:
– Så här gjorde John McAfee 23 miljoner USD för att shilla ICO: er (enligt SEC)
– McAfee i ‘Hilton’ med ‘Murderers’

– S2F Bitcoin-prismodell får ‘Red Dot,’ McAfee Bashes His USD 1 miljoner ‘nonsens’
– McAfee bryter upp med Bitcoin; Kallar hans 1 miljon USD per BTC-satsning en “Ruse”

– Vilka USD 1 miljoner per Bitcoin? John McAfee Talar nu om 2 miljoner USD
– McAfee Magic Crypto-handelsplattformen är live

– ”SEC kommer inte att låta mig skicka ICO: er,” ropar McAfee
– John McAfee debiterar 105 000 USD för ICO-reklam TweetSource link