Japanska regulatorn varnar tonåringar som snart kan köpa krypto

Av | april 9, 2021


Japanese Regulator varnar tonåringar som snart kan köpa Crypto 101
Källa: Adobe / oneinchpunch

Den främsta finansiella tillsynsmyndigheten i Japan Byrån för finansiella tjänster (FSA) har skickat en varning om de möjliga riskerna med kryptoinvesteringar för yngre medborgare efter att ny lagstiftning har satts för att effektivt sänka kryptoåldern för samtycke till 18.

Redan 2018 röstade den japanska dieten för en lagändring av landets civillagen som officiellt kommer att sänka vuxen ålder från 20 till 18. Ändringen kommer att offentliggöras den 1 april nästa år. Och medan medborgarna måste bevisa sin vuxen ålder (eller få föräldratillstånd) för att få tillgång till kryptohandelsappar och webbplatser enligt befintliga japanska regler, kommer tröskeln – nu 20 – att sänkas till 18 på mindre än ett års tid.

Så med att klockan tikar ner innan äldre tonåringar får tillgång till kryptomarknaderna har FSA lagt upp en varning till yngre japanska medborgare som redan funderar på sina första kryptomått på sin webbplats.

FSA varnade för att ”kryptovalutor skiljer sig från [fiats] vars värde garanteras av de länder som utfärdar dem, såsom den japanska yenen. ” Byrån tillade att alla investerare riskerar förluster på grund av prisfall och volatilitet. Tillsynsmyndigheten tillade att det inte finns något nätverk av ekonomiskt stöd för kryptoprojekt som går under, och att skadliga spelare är kända för att utnyttja oinitierade investerare med legitimt klingande bedrägerier.

Byrån noterade också att ett antal hjälplinjer var öppna för människor som kämpade för att förstå nyckelbegrepp, eller de som hade traumatiserats av förluster – drivs både av tillsynsmyndigheten och polisen.

Trots de juridiska förändringarna är de under 20 år fortfarande lagligt förbjudna att konsumera alkohol, röka eller spela på hästkapplöpningar.

Förutom att plocka i kryptoinvesteringar kommer dock personer i åldrarna 18 och 19 snart att kunna teckna hyresavtal om boende, ta upp banklån, gifta sig och köpa eller sälja bilar utan att få föräldrarnas samtycke.

Planerna formulerades först i slutet av 2017, precis efter att FSA först började polisera kryptobörser – men före seismiken Coincheck hack från början av 2018.
___
Läs mer:
– 9% av de undersökta amerikanska tonåringarna hävdar att de har handlat med Crypto
– Judge Hands Convicted Crypto Tax Evader 3-Year Suspended Jail Mening
– Crypto 2021: Institutioner föredrar Bitcoin, detaljhandel öppen för Altcoins
– Giant Rakuten låter kunder debitera e-betalningskonton med BTC, ETH, BCH
– Guld- och Bitcoin Surge exponerar generationsklyftan – JPMorganSource link