Japanska ensamma hjärtor varnade för att akta dejtingsapp Crypto Scammers

Av | februari 23, 2021


Japanese Lonely Hearts Warned to Beware Dating App Crypto Scammers 101
Källa: Adobe / LIGHTFIELD STUDIOS

Japanska män i åldrarna 30-49 befinner sig alltmer i mål för sofistikerade krypto-bedrägerier som prickar på kärleks hungriga användare via dejtingsappar – med en nationell vakthund som kliver in med en varning om att vara medveten om riskerna med att investera i tokens på råd från främlingar.

De National Consumer Affairs Center of Japan (NCAC), statens största konsumentvakthund, sa i ett uttalande att antalet klagomål som man har fått från manliga användare av internationella dejtingsappar mer än fördubblades förra året jämfört med 2019-siffrorna, eftersom antalet användare på dejtingsajterna ökar i kärnan av låsning av koronavirus.

NCAC varnade för att i de fall det har undersökts övertygade ett antal av de “kärlekssökande kvinnorna” som japanska manliga användare interagerade med dejtingsappar gradvis sina offer att investera i kryptoprojekt med “falska” handelsplattformar.

Det gav exemplet med en namnlös man i 30-talet som inledde ett samtal med en kvinna via en dejtingsapp. Hon fortsatte med att övertyga honom om att göra en investering till ett värde av mer än 7 100 USD i krypto med hjälp av en till synes bona fide-utseende kryptobörs.

Webbplatsen visade sig dock vara falsk och hans medel förlorades.

Vakthunden uppmanade användarna att “läsa villkoren för dejtingsajter noggrant innan de används”, var försiktig när de konfronteras med berättelser om att tjäna pengar, att “investera noggrant” och var noga med att inte lämna in “personlig information lätt”.

Enligt en rapport från Yahoo Japan är fenomenet utbrett. Rapportens författare konstaterade att vissa män har stungits för så mycket som 16 150 USD av kvinnor som de trodde var pålitliga.

Ytterligare en 40+ man planerade äktenskap med en taiwanesisk kvinna – påstås i 20-årsåldern. Efter mycket kärleksprat övertalade kvinnan honom så småningom att göra en femsiffrig investering i en symbol som hon sa skulle öka i värde sju gånger. Samma token sjönk senare i värde till nästan noll.

Och en vanlig taktik bland kvinnor som hävdar att de kommer från Singapore, Taiwan, Kina och andra håll i Asien innebär att man leder japanska män att köpa tokens med en falsk handelsplats som i artikeln bara heter “jag” – som påstås ha sitt ursprung i Kina.

Vakthunden tillade att när det gäller bedrägliga företag som är baserade utomlands var chansen att hämta förlorade medel otroligt liten.

Istället rekommenderade den att alla som känner sig osäkra på potentiella investeringsmöjligheter kontrollerar om den organisation de funderar på att investera i har blivit vitlistad av landets främsta finanssektor och kryptotillsynsmyndigheten, Byrån för finansiella tjänster.
___
Läs mer:
– Crypto Exchange Bithumb: Akta dig för falska mäklare som poserar som vår personal
– ‘Dussintals’ arresteringar som sydkoreanska polisen slog på Bogus Ethereum Fund
– Cryptoverse varnar: Skydda din Bitcoin från falska Ledger-appar
– 33% av de undersökta ICO-investerarna känner sig lurade, men 56% skulle investera igenSource link