Japansk tillsynsrapport föreslår att DeFi-regler kan komma

Av | juli 9, 2021


Japansk tillsynsrapport föreslår att DeFi-regler kan komma 101
Källa: Adobe / concept w

Den översta japanska finans- och kryptosektorns tillsynsmyndighet Byrån för finansiella tjänster (FSA), har publicerat en rapport om DeFi, blockchain och crypto – med dess författare som konstaterar att det kan finnas ett behov av nationen att utveckla regler för den decentraliserade finanssfären.

Rapporten var den andra från FinTech Innovation Hub, en arbetsgrupp som skapades av FSA 2018, per Coin Post. Koncernens huvudsyfte är att identifiera nya affärsmetoder och trender i fintech- och blockchain-rymden snarare än att skapa politik i sig – men rapporten är ändå sannolikt att påverka tankarna hos FSA: s policybildande chefer.

Rapportens huvudsakliga funktion är att sammanfatta utvecklingen och mötena som hållits i Japan eller praktiskt taget under de senaste månaderna – skapa en slags sammanfattning av viktiga möten för tillsynsmyndigheter att få en överblick.

Men gruppen skrev att det “fortsatte med diskussioner och dokumentformulering” i DeFi-rymden, och hävdade att tillsynsmyndigheterna borde förstå mer om trender i samhället, utveckling av DeFi-tekniker, styrmekanismer och utsikterna för ytterligare framsteg för decentralisering i rymden .

Pappersförfattarna tillade också att “framtida regler” sannolikt skulle införas och att diskussioner om rymden pågår inom FSA. Och de tillade att dessa lagstiftningsdiskussioner ägde rum inte bara i DeFi-överläggningar utan också i den bredare kryptosfären, inklusive kryptohållningssektorn.

FSA har således förklarat sin inställning till DeFi:

”Ett decentraliserat finansiellt system baserat på blockchain-teknik har potential att möjliggöra P2P-finansiella transaktioner utan behov av mellanhänder. Även om denna typ av decentraliserat finansiellt system kan erbjuda en mängd olika möjligheter och fördelar, kan det också undergräva [policy-makers’] förmåga att genomdriva befintliga regler. ”

FSA började polisera kryptosfären på allvar 2017, när Japan blev ett av de första länderna i världen som antog ett tillståndsbaserat system för kryptobörsoperatörer. Byrån har sedan skärpt sin kontroll över sektorn i kölvattnet av Coincheck hacka i början av 2018 och håller regelbundna policybildande sessioner – involverar ofta medlemmar i den inhemska blockchain- och kryptoindustrin.
____
Läs mer:
– Bank of Japan identifierar DeFi-fördelar och nackdelar, nämner uniswap, avkastningsodling
– Japansk Pro-Crypto MP stavar ut Vision of Crypto, NFT Regulatory Future
– DeFi har haft en stark 2021, driven av nya trender och paradigmerSource link