Japansk regulator skapar troligtvis nya DeFi-, NFT- och CBDC-förordningar

Av | juli 21, 2021


Japansk regulator skapar troligtvis nya DeFi-, NFT- och CBDC-regler 101
Källa: Adobe / Blue Planet Studio

Japans främsta finansiella tillsynsmyndighet Byrån för finansiella tjänster (FSA), skulle kunna ställas in för att införa nya lagar för polisens decentraliserade finansieringsprojekt (DeFi) -relaterade projekt som verkar i landet – med icke-fungibla tokens (NFT) också potentiellt i skjutlinjen.

FSA utfärdade ett officiellt tillkännagivande om att det skulle starta en “studiegrupp” som skulle se på sätt “att hantera digital och decentraliserad ekonomi och andra frågor.” Gruppen, tillade byrån, skulle också titta på sätt att hantera digitaliseringen av överföringssystem och digitala värdepappersrelaterade föremål.

FSA tillade att man skulle titta på kryptoasset-relaterad politik, liksom frågor som rör centralbankens digitala valutor (CBDC) och NFT. Den förstnämnda har blivit en pressande fråga i både den offentliga och privata sektorn, med den centrala Bank of Japan framåt med en CBDC-pilot – och många privata företag som lanserar egna CBDC-piloter i väntan på framtida CBDC-relaterade affärer.

Byrån uppgav att gruppens mål var att “säkerställa användarskydd” samtidigt som det “främjade innovation i den privata sektorn.”

NFT har också blivit en stor sak i Japan, särskilt för kulturbranschskapare. Ett antal större kryptospelare, till exempel utbytet Coincheck, har börjat driva NFT-marknadsplatser.

Även om studiegruppen endast kommer att kunna göra preliminära rekommendationer till FSA, är dess inflytande ändå oöverträffad. FSA har nästan fullständig kontroll över Japans kryptopolicy, och tidigare resultat från studiegrupper har nästan universellt resulterat i förändringar i landets kryptopolicy.

Gruppens medlemskap består emellertid inte enbart av tillsynsmyndigheter och tankesmedelschefer – studiegruppen har också en närvaro inom den privata sektorn. En ledande befattningshavare från den stora japanska blockchain-spelaren LayerX namngavs bland medlemmarna, tillsammans med a Sony affiliate exec. Ett antal advokater och akademiker ingick också.

Panelen kommer att ordföras av Hideki Kanda, en juridisk forskare och hedersprofessorn för University of Tokyo.
___
Läs mer:
– Den japanska tillsynsrapporten föreslår att DeFi-förordningar kan komma
– Bank of Japan identifierar DeFi-fördelar och nackdelar, nämner uniswap, avkastningsodling
– Japansk Pro-Crypto MP stavar Vision of Crypto, NFT Regulatory FutureSource link