IRS kan komma för din krypto om du är skyldig dem

Av | maj 13, 2021


IRS kan komma för din krypto om du är skyldig dem - Officiell 101
Källa: iStock / Pgiam

Om du råkar vara skyldig några pengar till US Internal Revenue Service (IRS) är byrån villig att utforska ännu ett sätt att se till att du betalar dina skatteskulder.

Enligt Robert Wearing, biträdande chefsjurist för procedur och administration vid IRS, ansåg den amerikanska regeringen digitala tillgångar som egendom, och som sådan kunde de konfiskeras från skattebetalarna för att reglera sina skulder.

Bära talade under en virtuell konferens som värd American Bar Association, enligt Bloomberg Law.

“Slutsatsen: IRS kommer att beslagta den egendomen och kommer att försöka följa sina vanliga rutiner för att sälja den och använda den för att tillfredsställa insamlingen,” berättade Wearing enligt konferensens deltagare.

I ett meddelande som publicerades 2014 presenterade den amerikanska byrån sin ståndpunkt om kryptovalutor genom att säga att “karaktären av vinsten eller förlusten i allmänhet beror på om den virtuella valutan är en kapitaltillgång i skattebetalarens händer.”

“En skattebetalare realiserar i allmänhet realisationsvinst eller förlust vid försäljning eller utbyte av virtuell valuta som är en kapitaltillgång i skattebetalarens händer”, sade byrån och signalerade att den betraktade sådana kryptovalutor som egendom för skattesyfte.

IRS har intensifierat sina ansträngningar för att få tag på data om kryptotransaktioner av skattebetalare, vilket gör det lättare att ta skulder. Tidigare denna månad beviljade en gren av Kaliforniens tingsrätt byrån tillstånd att utfärda en John Doe-kallelse på kryptobörsjätten Kraken, underlätta IRS: s bud att upptäcka identiteten hos amerikanska invånare och medborgare som har genomfört värdefulla kryptotransaktioner under de senaste fyra åren.

Under tiden valde IRS nyligen amerikansk mjukvaruutvecklare för skatteautomation TaxBit att ge byrån dataanalys och skatteberäkningsstöd för skattebetalare med kryptovaluta.

”Det här är en milstolpe för kryptovalutaindustrin. Det indikerar att tillsynsmyndigheter omfamnar tillgångsklassen, men gör det på ett sätt som säkerställer en enkel strategi för att överensstämma med befintliga regler. Vi tror att detta är ett viktigt steg för att möjliggöra en utbredd kryptovaluteadoption, ”Austin Woodward, grundare och VD för TaxBit, citerades i ett uttalande.

Beslagtagning av kryptotillgångar från gäldenärer har varit en taktik som används av skattemyndigheter över hela världen. I Sydkoreas huvudstad Seoul inledde stadens skatteorgan nyligen ett angrepp på kryptoskatteundandragare och tog över kryptotillgångar från minst 1 566 individer och 676 företag i det högsta skattebandet, många av dem bad myndigheterna att inte sälja sina tokens i rädsla missar större vinster. Seoul sa att man hade beslagtagit cirka 22 miljoner USD i krypto som en del av räderna, men hoppades samla krypto från nästan 900 andra gäldenärer.
____
Läs mer:
– Sydkoreansk kryptoskatt U-sväng ser osannolikt ut, trots skrik
– Ta min Fiat men sälj inte min krypto, be miljonärer efter skattebyst

– ‘Killar, lämna in dina kryptoskatter, skattemyndigheten kommer’
– Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos med ”Skuldfällan”, varnar IMF

– Biden ” Tax Plans ” -spekulationer skrämmer kryptospekulanter
– Krypto och skatt 2021: Var redo att betala merSource link