Iron Finance Algorithmic Stablecoins Warning Hits Mark Cuban Too

Av | juni 17, 2021


Iron Finance's Algorithmic Stablecoins Warning Hits Mark Cuban Too 101
Mark kubanska. Källa: En videoscreenshot, Youtube / Vanity Fair

DeFi-protokoll Iron Finance drabbades av en massiv inverkan på deras TITAN-symbol i vad de beskrev som en “bankkörning” och vad många i Cryptoverse kallade en matta – men av misstag gav de en viktig varning för algoritmiska stavmynt Dallas Mavericks ägare Mark Cuban att hitta sig själv bland offren också.

IRON Titanium Token (TITAN) har haft en förlust på nästan 100% på en enda dag – från den högsta tiden på 64,19 USD den 16 juni till nästan 0 USD den 17 juni. “Nästan” betyder att priset nådde USD 0,000000049491.

“Kära samhälle, snälla ta ut likviditet från alla pooler,” sa Iron Finance tidigare idag och lovar att dela en obduktion “så snart vi har en bättre förståelse för denna bankrörelse.” Per detta första inlägg var säkerheter i USD-mynt (USDC) tillgängliga för inlösen.

Enligt kommentarerna som följde handlade begäran inte om TITAN, utan IRON, “ett flerkedjigt partikollaterat stablecoin” tillgängligt på Polygon (MATIC) och Binance Smart Chain (BSC), per webbplats. Denna säkerhet består av två tokens: TITAN och polygonbaserad USDC, samt STEEL och binance USD (BUSD) på BSC.

I det andra inlägget, laget förklarade att eftersom priset på TITAN sjönk till 0 tillåter kontraktet inte inlösen. Tolv timmars tidlås måste passera innan USDC-inlösen åter aktiveras.

7:50 UTC handlar IRON till 0,68 USD, efter att det sjönk 32% den senaste dagen. STÅL minskar också med 69% på en dag och byter nu händer till 0,56 USD.

Cryptonews.com har nått ut till Iron Finance för kommentar.

Allt detta antyder att algoritmiska stablecoins – de som “syftar till att upprätthålla ett stabilt pris genom att automatiskt anpassa stablecoin-utbudet för att möta efterfrågan”, som Protokoll för gyroskopAriah Klages-Mundt skrev – komma med egna risker.

När det gäller Iron Finance, är Klages-Mundt, som är en tillämpad doktorand i matematik vid Cornell University, argumenterade att “bankkörningen är självförstärkande med prisfallet av Titan-token som implicit stöder den algoritmiska delen.”

Per Anderson Kill Partner Preston Byrne, denna händelse “har att göra med det faktum att alla algo stablecoins är, ekonomiskt sett, totalt skitsnack. […] Algo-stallmynt har prövats i åratal och de spränger alltid. “

Och vad har Mark Cuban att göra med det, frågar du?

“Jag blev träffad som alla andra,” kubansk bekräftad. “Galen del är att jag kom ut, trodde att de ökade sin TVL [total value locked] tillräckligt. [Then] Bam. “

Tidigare i veckan, han sa att “kryptoföretag är mer meningsfulla än du tror och att värdera tokens är lättare och mer meningsfullt än du tror.”

I ett relaterat blogginlägg avslöjade kubanska också att han “placerade lite pengar” i vissa block-och decentraliserade finansprojekt (DeFi), inklusive Polygon.

Han förklarade sedan att han var “en liten” likviditetsleverantör för det decentraliserade börsen Snabbbyte, ger två olika tokens: DAI och, du gissade det, TITAN.

“Men det häftiga är att medan jag inte får några extra belöningar för detta par (du läser den här Titan och Quickswap ???), är jag för närvarande den enda [liquidity provider] i den här poolen, så jag får 100 procent av avgifterna. I varje pool, LP-skivorna, får du en procentandel av avgifterna baserat på procentandelen av den likviditet som de tillhandahåller, “skrev han.
____

Reaktioner:

__

__

__

__

__

____
Läs mer:
– DeFi har haft en stark 2021, driven av nya trender och paradigmer
– BTC-Colonial Pipeline FUD ger en lektion om Bitcoin-säkerhet
– Två fler Binance Smart Chain-projekt rapporterar incidenter, priserna sjunker

Source link