IOTA: s afrikanska pilot flyttar från blommor till te, fisk och textil

Av | juli 6, 2021


IOTA: s afrikanska pilot flyttar från blommor till te, fisk och textil 101
Källa: Adobe / prima91

Efter ett pilotprojekt, Varumärke Östafrika (TMEA) sade att det har förlängt sitt kontrakt med IOTA Foundation och syftar till att utvidga testningen av IOTA (MIOTA) teknik till fler handelsfält, såsom tesexport till Storbritannien, fisk till Belgien och textilier till USA.

TMEA, som bygger en decentraliserad digital infrastruktur “för optimerad handelsexport”, riktar sig också mot andra regeringar i Östafrika för att testa integrationen av tekniken med sina gränsbyråer.

Genom ett pilotprojekt i Kenya, fokuserat på landets export av blommor, arbetar partnerskapet för att eliminera pappersarbetet som täcker handeln i regionen.

Projektet syftar till att skapa “en motorväg för samtrafik” för östafrikanska företag och statliga system för att kommunicera säkert, öppet och omedelbart, samt att ge “handlare möjlighet att fokusera på att utveckla sin produkt och optimera sin verksamhet genom att digitalisera byråkratiska processer och flytta exportera dokumentation till Tangle, IOTA: s storleksdatastruktur, säger stiftelsen i ett uttalande.

TMEA uppskattar att en afrikansk entreprenör i genomsnitt kan fylla i 96 pappersdokument för en enda transaktion. Därför förankrar systemet som utvecklats av partnerna de viktigaste handelsdokumenten på Tangle och delar dem med tullen i destinationsländerna för att påskynda exportprocessen och göra afrikanska företag mer konkurrenskraftiga globalt, enligt uttalandet.

Den inledande fasen av det östafrikanska projektet, med namnet Trade Logistics Information Pipeline (TLIP), är inriktat på Kenyas blomsterindustri som exporterar cirka 180 000 ton blommor per år. “För närvarande står blommebönder i Kenya inför ett berg av pappersarbete och långa kommunikationskedjor tills de kan leverera sin mycket lättfördärvliga produkt till kunder”, säger tillkännagivandet och tillägger:

“I piloten kartlade IOTA-stiftelsen och TMEA framgångsrikt exportprocessen för kenyanska blommodlare, etablerade förbättrade användarresor och samarbetade med de tekniska teamen inom gränsmyndigheter.”

Sedan 2000 har östafrikanska länder ökat sitt ekonomiska samarbete genom Östafrikanska gemenskapen (EAC), ett regionalt block som består av Burundi, Kenya, Rwanda, Tanzania, Uganda och Sydsudan. Samtidigt har de sex medlemsstaterna arbetat för att utveckla sina band med Europeiska unionen som de undertecknade ett handelsavtal med 2014. EAC: s huvudsakliga export till EU är främst kaffe, snittblommor, te, tobak, fisk och enligt uppgifter från Europeiska kommissionen.

Klockan 14:53 UTC handlar MIOTA, rankad 48 efter marknadsvärde på Coingecko, till 0,85 USD och ökar med 1,5% på en dag. Priset stiger med nästan 5% på en vecka, vilket minskar sina månatliga förluster till 29%. MIOTA ökade med 262% på ett år.

____
Läs mer:

– Afrika får en chans att åka på El Salvador-utlöst Bitcoin Hype Wave
– Kryptereglering och avkriminalisering kan vara på väg i Afrika

– Nigerianska senatorer spränger centralbanken för sitt kryptoförbud
– Fallet med mobila pengar i Ghana

– IOTA tar steg mot decentraliserat nätverk
– IOTA arbetar med Jaguar och andra på IOTA Access för delade enheterSource link