Investerare kan fortfarande använda Binance, säger den polska tillsynsmyndigheten

Av | juli 16, 2021


Investerare kan fortfarande använda Binance, säger den polska regulatorn 101
Källa: en skärmdump, Instagram / binance

Efter att ha varnat lokala investerare om Binance förra veckan, Polen Finansinspektionen (KNF) påminner om att de fortfarande är fria att bestämma om de ska använda denna plattform. Eftersom det inte övervakar kryptobörsen i Polen, reagerar myndigheten endast på situationer där den tror att investerare kan skadas.

Syftet med sitt senaste uttalande om Binance, där tillsynsmyndigheten uppmanade investerare att vara försiktiga när de använder företagets tjänster, var “att informera investerare om de potentiella risker som är förknippade med denna enhets aktiviteter som har påpekats av utländska tillsynsmyndigheter,” berättade en talesman för KNF Cryptonews.com.

”Beslutet att använda tjänsterna från denna enhet vilar helt på investerarnas sida. Finansinspektionen utför inga analyser relaterade till en viss popularitet [cryptocurrency exchange] tjänster, eftersom dessa enheter i princip inte regleras av KNF, sade talesmannen och tillade att KNF bara “reagerar fortlöpande på situationer som kan äventyra investerare.”

“I händelse av att någon av de enheter som verkar på den polska marknaden kommer att misstänka kontoret (eller misstankar från utländska tillsynsmyndigheter) angående att deras verksamhet överensstämmer med tillämplig lag kommer KNF att vidta lämpliga åtgärder i sådana fall, sade talesmannen. Han kommenterade inte om KNF planerar att utfärda fler liknande varningar om andra kryptobörser.

Talsmannen betonade att kryptoassets inte är en övervakad marknad i Polen och KNF utfärdar inte licenser, registrerar eller övervakar kryptobörser: “Det finns inte heller några rättsliga instrument som stöder de kunder som är offer för dessa enheter.”

På frågan om KNF eller andra polska statliga organ utvecklade några regler relaterade till kryptovalutor svarade talesmannen att den viktigaste förordningen för närvarande förbereds på EU-nivå och hänvisade till Europeiska kommissionens utkast till förordning om marknader i kryptotillgångar ( MiCA) som går vidare genom sina första avläsningar i rådet och Europaparlamentet. KNF bidrar till utvecklingen av denna förordning via det polska finansdepartementet.

Igår blev Italien ett annat land som varnade investerare från att använda Binance och sa att företag i Binance Group har inte behörighet att tillhandahålla investeringstjänster och aktiviteter i detta land, inte ens via webbplatsen binance.com vars sektioner kallas “derivat” och “Stock Token.” Under tiden, idag,Securities and Futures Commission (SFC) i Hong Kong varnade också för att ingen enhet i Binance-gruppen är licensierad eller registrerad att bedriva “reglerad aktivitet” i Hong Kong. SFC sa att det är oroligt att Binance också erbjuder aktiemarknader, som representerar aktier i börsnoterade företag, till lokala investerare.

“I Hongkong är det troligt att aktietoken är” värdepapper “enligt förordningen om värdepapper och terminer (SFO), och i så fall är de föremål för SFC: s regleringsuppdrag”, heter det. De Bank of Lithuania har också utfärdat en liknande varning idag.

Men efter flera varningar sa Binance idag att aktietoken redan inte är tillgänglig för köp på Binance.com och Binance.com kommer inte längre att stödja sådana tokens eftersom plattformen flyttar sitt “kommersiella fokus till andra produktutbud.” Användare som för närvarande innehar aktietoken kan sälja eller hålla dem under de närmaste 90 dagarna, medan användare som är bosatta i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Schweiz kan skicka sina saldon till CM-Equity AG när dess nya portal har upprättats.

I båda fallen, som rapporterats, har en liknande varning i Storbritannien gynnat ett antal av sina konkurrenter, inklusive Bitstämpel, Krakenoch Gemini, som såg kraftiga ökningar av registreringar från Storbritannien.

15:44 UTC handlar BNB, den ursprungliga symbolen för Binance, till 311 USD och sjunker med 1% på en dag. Priset har ökat med 8% under de senaste två veckorna, vilket minskat sina månatliga förluster till nästan 15%. BNB steg med 1 673% under ett år.

___

Läs mer:
– EU-förordningen kan skada små kryptospelare, Stablecoin-användare och Elon Musk
– BNB samlar medan Binance VD böjer sig för tillsynsmyndigheter mitt i ett annat bakslag

– Polish Miner använder solpaneler för att bryta Bitcoin, värma sitt hus
– Polen bör införa CBDC för att skydda sin ekonomi – VD för börsenSource link