Introduktion av Verso – en gemensam grund för hela finansbranschen

Av | maj 3, 2021


Ansvarsfriskrivning: Texten nedan är ett pressmeddelande som inte skrevs av Cryptonews.com.

Verso

Finansbranschen är enorm. När människor tänker på finansiering, tänker de oftast på banker, skicka pengar från ett konto till det andra och kanske till investeringar och handel. Men finansbranschen är så mycket mer än så. Det finns försäkringsbolag, utlåningsföretag, leverantörer av depåplånböcker, kryptovalutor, DeFi och många fler sektorer, varav några är reglerade, varav några fortfarande arbetar med att bli reglerade. Men faktum är att de alla är sammankopplade – åtminstone i viss utsträckning.

Tyvärr är förbindelsen mellan dessa sektorer av finansbranschen fortfarande ganska ytlig, vilket är förvånande, med tanke på att finansbranschen är en av de mest tekniskt avancerade och utvecklade branscherna i världen. Eftersom världen kretsar kring pengar, skulle du förvänta dig att det finns tillräcklig teknik som gör att alla dessa kolossala industrier kan kommunicera med varandra på ett ögonblick.

Detta är dock inte fallet. Dessa sektorer kan inte ens komma åt alla sina egna filialer ordentligt, i vissa fall. Ta till exempel försäkringsbranschen. Det finns en enorm marknad för små försäkringsanvändare, som försäkringsbranschen helt enkelt inte kan utnyttja. DeFi, eller decentraliserad ekonomi – en sektor av kryptoindustrin som exploderade 2020 och fortfarande växer – är helt enkelt för komplicerad för att nå massanpassning.

Hur kan någon som inte förstår modern teknik förväntas byta från centraliserad finansiering till DeFi när de inte förstår det? Det här är de frågor som hindrar en stor mängd människor från att dra full nytta av finansbranschen, vilket i sin tur gör att frågor som fattigdom kan bestå. Detta är en fråga som Verso Network försöker lösa genom att överbrygga dessa luckor mellan olika sektorer av finansbranschen.

Om Verso Network

Verso Network, eller Verso, är en decentraliserad marknadsplats för den reglerade finansiella tjänstesektorn. Det ger finansiella tjänsteleverantörer tillgång till konsumenter som tidigare inte var tillgängliga för dem. På så sätt hjälper det också konsumenterna genom att öppna dörren för nya finansiella tjänster. I grund och botten är det en marknadsplats som inte gör mycket annat än att ansluta människorna till tjänsterna, som båda var oåtkomliga för varandra tidigare.

Låt oss till exempel säga att en finansiell tjänst, till exempel en bank, beslutar att skapa ett nytt tjänsteerbjudande, som ett mikrolån. Om den ville erbjuda den här produkten till ett specifikt segment av användare, som de i en viss ålder, inkomst eller region – skulle den använda Verso-nätverket för att skapa en kampanj och definiera den med hjälp av dessa kriterier.

Därifrån beräknar marknadsplatsens algoritm priset för placeringen av produkten i Verso-nätverket och banken betalar den genom att förfinansiera produktpoolen med USDC. Då kommer en plånboksleverantör som också är medlem på marknadsplatsen se kampanjen, och de kan sedan visa den för sina användare som matchar, baserat på bankens kriterier.

Slutligen har vi kommit till konsumenten, som nu får se den tillgängliga produkten, som banken erbjuder. Om de är intresserade och de ansöker om att använda den kan plånboken ge sina uppgifter till banken, och användaren får njuta av mikrolånet, medan banken har en ny användare.

När det gäller Verso-nätverket blir det inte direkt involverat i själva lånet, bara i mekaniken som ger lånet från banken till konsumenten, som tidigare kanske inte har haft någon koppling till banken alls.

Uppenbarligen använder Verso blockchain-teknik för att köra sin mekanism, som också drivs av dess ursprungliga token, VSO. Detta är ett verktygstoken som tillåter användare att få åtkomst till nätverkstjänster, få belöningar och mer. Det erbjuder också sina validerare möjlighet att rösta om olika förslag och hjälpa till att styra projektet. Till skillnad från styrningsmodeller, där fler tokens betyder tyngre vikt för din röst, ger Verso dock jämlikhet för alla sina användare, vilket förhindrar potentiella valar från att manipulera marknaden, åsidosätta beslut med en enda röst och mer.Source link