Intresset för Crypto lika mellan yngre och äldre åldersgrupper

Av | maj 14, 2021


Sydkorea: Intresset för krypto lika mellan yngre och äldre åldersgrupper 101
Källa: Adobe / anekoho

Författarna till en detaljerad rapport om kryptoinvesterarnas profil i Sydkorea har dragit slutsatsen att Crypto Fever 2.0 har präglats av en intressant ökning bland äldre åldersgrupper – med de i 40- och 50-talet som uttrycker en liknande mängd intresse för tokens som den ständigt kryptointresserade åldersgruppen 20-39 år.

Resultaten publicerades i en rapport sammanställd av tidningen Hankook Ilbo, i samarbete med Institutet för social datavetenskap vid POSTECH, ett av Sydkoreas största teknologifokuserade universitet. Dess författare använde Big Data-lösningar för att analysera nyhetsartiklar, sökmotordata och analysera kommentarer på medieinlägg – för att försöka se om det fanns några skillnader mellan Crypto Fever 1.0 (under perioden maj 2017 till maj 2018) och nu. De senaste uppgifterna togs från perioden oktober 202 till maj 2021.

Resultaten avslöjade att medan den överväldigande majoriteten av kryptorelaterade sökningar utfördes av de i åldern 20-39 under perioden 2017-2018, var det nästan en jämn uppdelning av sökningar gjorda av båda åldersgrupperna under perioden 2020-2021. De i åldern 40-59 år var också nästan lika aktiva i att dela och kommentera kryptorelaterade nyhetsberättelser.

Ännu mer intressant, kanske är det faktum att kryptointressets allra högsta nivå i Sydkorea ägde rum varken i Crypto Fever 1.0 eller den senaste ökningen – men inträffade faktiskt den 2 april 2019, efter en April Fool-artikel om den amerikanska säkerhet och utbytesprovision (SEC) godkänner noteringen av en bitcoin (BTC) börshandlad fond.

Den överlägset mest sökta termen under båda perioderna var “bitcoin”, vilket också var det ord som mest användes i kommentarer på nyhetsartiklar. Men på andra plats för sökningar var “mynt” följt av “gruvdrift”. På andra plats för högfrekventa ord som användes i kommentarer var “kryptovaluta” under tiden med “pengar” på tredje plats.

Ordet “regering” fanns i topp fem för kommentarer, men ingick inte alls i en lång lista med webbsöktermer.

Med tiden verkar det dock som om folk har börjat göra lite olika sökningar och kryptorelaterade kommentarer: Rapportens författare skapade ordmoln för de högst frekventa orden som används i Crypto Fevers 1 och 2 av alla åldersgrupper. I första hand ord som “blockchain” [crypto exchange] “Bithumb”, “Justitieministeriet”, “olagliga” och “fria tokens” var vanligast – men i det andra försvann alla och ersattes av termer som “potentiellt värde” [rival trading platform] “Upbit” [the ruling] “Demokratiskt parti”, “dogecoin (DOGE)” och “vuxna.”

Rapportens författare använde data från sökmotorn Naver‘s Data Lab, som sammanställer demografisk information om internetaktivitet, liksom ny Nielsen data på över 45 000 senaste sökningar relaterade till kryptoassets och nästan 140 000 kommentarer på kryptorelaterade nyhetsartiklar.
___
Läs mer:
– 40% av de undersökta individerna planerar att använda Crypto inom ett år – Mastercard
– 3/4 av de frågade koreanska bankirerna ser Bitcoin till 90 000 USD före slutet av 2021

– 9% av undersökta amerikanska tonåringar hävdar att de har handlat med Crypto
– Finansdirektörer och finansiella rådgivare har olika bekymmer om Bitcoin

– Investerare föredrar fortfarande aktier framför Bitcoin, men BTC vinner över guld – undersökning
– 33% av de undersökta ICO-investerarna känner sig lurade, men 56% skulle investera igenSource link