“Intense Crackdown” fram till slutet av juni när Seoul bekämpar Crypto Fraudsters

Av | april 21, 2021


'Intense Crackdown' fram till slutet av juni när Seoul bekämpar Crypto Fraudsters 101
Källa: iStock / vanbeets

En ny gemensam sydkoreansk polis-regerings-regulatoråtgärd mot kryptorelaterad bedrägeri och MLM-bedrägerier kommer att vara fullständig “i slutet av juni”, säger myndigheterna, när Seoul flyttar för att utrota falska och olagliga kryptooperatörer .

Per Seoul Kyungjae och Segye Ilbo träffade ett antal vice ministrar cheferna för finansiella tillsynsmyndigheter och polismyndigheter den 19 april – deras andra möte på en vecka – för krisförhandlingar. Partierna lovade att anta ett tillslag som de sade skulle ge omfattande resultat under de kommande tio veckorna.

Utbredda rapporter om kryptobörser som stängs och misslyckas med att returnera kundmedel i rätt tid i kölvattnet av nya regler har förvärrats av offentligt skrik över “crypto investor” -möten.

Även om några av dessa möten har kopplats till bona fide-satsningar som gruvbassänger, verkar majoriteten vara kopplade till MLM-bedrägerier, centrerade kring falska utbyten eller tokens – som OneCoin-bluffen – som inte ens fungerar i blockchain-nätverk. I de flesta fall handlar det om att rekrytera medlemmar för att flytta högre upp i en pyramid, med lukrativa belöningar som erbjuds individer som rekryterar ett stort antal nya medlemmar.

Ett stort antal sådana bedragare har arresterats och lagförts framgångsrikt – med en ökänd ringmästare den här veckan dömd till sex år bakom galler.

Men regeringen är särskilt oroad över att många “krypto” MLM-möten har träffats inomhus och personligen i stora grupper, och flagga koronaviruspandemiska regler. I de flesta delar av landet har möten med mer än fem personer varit förbjudna.

Åtminstone en av de största virus-“super-spridare” -händelserna förra året kopplades till ett olagligt möte av detta slag, och regeringen hävdar att de fortsätter – trots att fall fortsätter att öka runt om i landet. De flesta medier rapporterar nu att landet står inför en ”fjärde våg” av infektioner.

Polisen säger att de kommer att använda krypteringsspårningsprogramvara för att hjälpa dem att fånga bedrägerier i fall kopplade till äkta kryptobrott, medan Fair Trade Commission har meddelat att man kommer att granska kontrakt som erbjuds av operatörer för att säkerställa att de inte innehåller klausuler som är ofördelaktiga för investerare.

Ministerierna, tillsynsmyndigheterna och polisen har skapat ett antal underenheter som ägnar sig åt att ta itu med olika former av kryptobedrägerier.

Kritiker hävdar dock att den “rättsliga grunden” för övergreppet är “svag” och att dess “standarder inte är specifika.”

Seoul driver också banker för att begränsa internationella fiatöverföringar till Kina, av rädsla för att vissa investerare vill dra nytta av kimchi-premien genom att köpa krypto med fiat KRW eller USD från leverantörer i Kina och sälja sina tokens på lokala börser.
____

Läs mer:
– S koreanska parlamentsledamöter försöker förbjuda Crypto Felons från att återvända till industrin
– Sydkoreanska staden går i krig med skatteflyktare, kommer att ta till sig deras krypto
– Judge Hands Convicted Crypto Tax Evader 3-Year Suspended Jail Mening
– Sydkoreas Crypto-bedragare som riktar sig till människor i 50- och 60-talen
– Varningar som krypto, Digital Yuan-bedragare löper vild i Kina
– Bogus Trezor iOS App Snares Investors 1 000 USD Bitcoin besparingar
– Japanska Lonely Hearts varnade för att akta dejtingsapp Crypto Scammers
– Crypto Exchange Bithumb: Akta dig för falska mäklare som poserar som vår personalSource link