Insatserna blir högre när El Salvador erbjuds vulkanisk BTC-hävstång i samtal med IMF

Av | juni 11, 2021


Insatserna blir högre när El Salvador erbjuds vulkanisk BTC-hävstång i samtal med IMF 101
Källa: Adobe / Aleksandar Radovanov

Det finns en annan ovanlig idé som utvecklas i Cryptoverse som kan ge ytterligare en seismisk förändring (ordspel avsedd) – och det involverar geotermisk energi, Bitcoin (BTC) gruvdrift, betalning av skulden till Internationella valutafonden (IMF) och samla in ytterligare 1 miljard dollar på några innovativa sätt.

El Salvadors president Nayib Bukele har redan markerat ett historiskt ögonblick i Bitcoins utveckling när landet förklarade kryptovalutans lagliga betalningsmedel. Sedan följde han upp det med planer för El Salvador att använda geotermisk energi från vulkaner för att bryta BTC och sa att ett statligt företag kunde förse gruvanläggningar med prisvärd och grön energi.

Nu tar Cryptoverse, som är känt för att implementera flera galna idéer, den nya och kör med den. I första hand erbjuder de alternativ för landet att betala av den befintliga skulden till IMF, samt att höja de 1 miljarder USD som för närvarande förhandlas med fonden.

Heisenberg Capital medgrundare Max Keizer föreslog direkt till Galaxy Digital VD Mike Novogratz att “flyta[…] 1 miljard USD i “Volcano Bonds” (bakom framtida BTC-gruvproduktion) för El Salvador att betala av IMF-lånet – så att de kan be IMF att slå det “- och han föreslog en annan tjur, MicroStrategyVD Michael Saylor går med i ansträngningen och argumenterar för att det skulle finnas pengar att spara.

Entreprenör och investerare Chris Dark sa att Keisers idé är “uppenbar” och vidare argumenterade att om IMF förnekar lånet på 1 miljarder USD till El Salvador, eller skulle “drakoniska” villkor på det, kan Bitcoiners vara de som finansierar det, vilket resulterar i att IMF blir “irrelevant extremt snabbt.”

I maj Reuters rapporterad att El Salvador var mitt i förhandlingarna med IMF om ett program på 1 miljarder USD för att korrigera budgetklyftor fram till 2023. Detta följer efter 389 miljoner USD som godkändes i april 2020 för att hjälpa regeringens ansträngningar att hantera COVID-19-pandemin.

Landet har varit IMF-medlem sedan 1946 och enligt IMF: s webbplats har det fått beredskapslån under de senaste decennierna, medan El Salvadors finansiella ställning i fonden den 31 maj i år återspeglar läget för utestående köp och lån, totalt SDR 287,2 miljoner (ovan nämnda medel ges för att bekämpa pandemin).

IMF uttryckte redan sin åsikt om att anta BTC som lagligt betalningsmedel och sade att det väcker “ett antal makroekonomiska, finansiella och juridiska frågor som kräver mycket noggrann analys” och att de följer “utvecklingen noga”.

“Oavsett IMF: s åtgärder, [Nayib Bukele] bör ge ut en geotermisk Bitcoin Mining Bond som betalar ränta i BTC, ” skrev Lyle Pratt, vice vd för strategisk tillväxt vid kommunikationsfaktorer Inteliquent, medan andra erbjuds möjligheten att använda en gruvtoken ovanpå Liquid Network.

En del – som Reed Wommack, SwanBitcoin Chef för kundtjänst, som säger att han studerade geologi – gör skillnad mellan vulkanisk och geotermisk gruvdrift, gynnar den senare och på mycket specifika platser – som inte är El Salvador. Endast Island producerar en meningsfull andel av sin nationella el via geotermisk energi (26%), och i USA har geotermisk produktion planat, medan vulkanrika länder inte kunde utveckla vulkanproduktion, sade Wommack.

Under tiden slutade regeringen i Costa Rica att köpa energi från vissa privata kraftverk för förnybar energi och tvingade dem att stänga av. rapporterad La Nación. Men ett av dessa företag, som driver Poás I och Poás II vattenkraftverk, bestämde sig för att återuppta verksamheten men den här gången att hyra ut utrymmen till superdatorerna och därmed inrätta en kryptogruvgård som använder den energi regeringen inte ville ha – som enligt uppgift nu är ett framgångsrikt företag.
____
Läs mer:
– Bitcoin Beach ger ledtrådar om El Salvadors större BTC-avsikter
– Förstå vad som gjorde El Salvadors president Bukele till Bitcoin

– El Salvador ger nytt globalt pussel – Vad är Bitcoin och hur man beskattar det?
– Fler latinamerikanska parlamentsledamöter strävar efter Bitcoin-lagar – inklusive en regerings vice minister

– Samla in skatter mer effektivt för att undvika kaos med ”Skuldfällan”, varnar IMF
– IMF säger att högre priser kan minska aptiten för risker. Och Bitcoin?

Source link