Inflationssting, Bitcoin Racing Car, Digital Dolar + Fler nyheter

Av | maj 12, 2021


Inflationssting, Bitcoin Racing Car, Digital Dolar + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Kuleshin

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn för dagens krypto nyheter.

Ekonomiska nyheter

 • USA: s inflation stiger mer än väntat – bara i april växte den mest sedan 2009, bland ökande oro över inflationstrycket, rapporterade Bloomberg. Konsumentprisindex (KPI) steg till 4,2%, dubbelt så mycket som den högsta prognosen i en Bloomberg-undersökning av ekonomer. (Läs mer: Bitcoin möter säkringstest bland stigande inflationsproblem)

Antagande nyheter

 • Jack Mallers, grundare av USA-baserade Bitcoin (BTC) Blixtstart Zap, sa att “världens första Bitcoin Car” kommer att tävla vid 105: e körningen av Indianapolis 500 den 30 maj. “Framtida hall of fame auto racing driver Ed Carpenter of Ed Carpenter Racing har förverkat alla sponsorer i år och tillsammans bryter vi den traditionella sponsringsmodellen, säger Mallers.

CBDCs nyheter

Investeringar nyheter

 • Solana Foundation sa att de har samarbetat med Hacken Foundation, Gate.io, Coin DCX, och BRZ att lansera tre strategiska investeringsfonder som ger 60 miljoner USD nytt kapital till Solana (SOL) ekosystemet. Fonder kommer att användas för att driva på tillväxten på de framväxande marknaderna i Brasilien, Ryssland, Indien och Ukraina, och kommer att hjälpa till med utvecklingen av viktiga projekt som kommer från Solana Season hackathon i varje region, tillade de.
 • Bitvis kapitalförvaltning sa att den lanserade Bitwise Crypto Industry Innovators ETF (NYSE: BITQ). BITQ syftar till att ge investerare exponering för värdefulla offentliga företag som deltar i den växande bitcoin- och kryptovalutasektorn, tillade de.
 • Holdingbolag Ikoniska fonder börshandlad produkt (ETP), kallad Physical Bitcoin ETP, noterad idag på Deutsche Börses Xetra plattform. Tillgången är utformad för att erbjuda investerare tillgång till kryptobranschen utan det tekniska lagret att köpa och hålla BTC.
 • Brasilianskt penninghanteringsföretag med fokus på kryptoassets, Hashdex Gestora de Recursos Ltda, har samlat in 26 miljoner USD i en finansieringsrunda som leds av Softbank Group och Coinbase, Rapporterade Bloomberg. Företaget lanserade den första kryptobörshandlade fonden i Brasiliens lokala börs, kallad Hashdex Nasdaq Crypto Index Fundo de Indice, tidigare i år.

Regulationsnyheter

 • Sydkoreas NongHyup (NH) Bank har följt med rival Woori Bank i att placera tak på kontantöverföringar eftersom kimchi-premie-relaterad BTC-handel fortsätter under regeringens tryck på bankerna att ingripa. Per Yonhap har NH vidtagit en något annorlunda åtgärd och begränsat mängden överföringar som icke-koreaner och kunder utomlands kan göra under en kalendermånad till 10 000 USD med hjälp av onlineplattformar. Icke-koreanska och utländska kunder kan fortfarande göra överföringar på upp till 50 000 USD – förutsatt att de gör personliga förfrågningar på NH-kontor. Banken sa att dess drag gjordes “för att förhindra misstänkta utländska överföringar som köp av kryptovaluta av [non-Koreans] och utländska invånare. ”
 • Representanthuset i Texas antog ett lagförslag som skulle erkänna kryptovalutor enligt kommersiell lag, och det har nu flyttat till Texas senat för ändringar och en potentiell slutlig omröstning.

Skattenyheter

 • Det argentinska skatteorganet har krävt att kryptobörser i landet överlämnar handelsdata till skattemyndigheter – eftersom nationen blir den senaste som börjar jakta på skatteundandragare som handlar krypto. Per Bae Negocios, den Administración Federal de Ingresos Públicos (AFIP) har beställt börser som är verksamma i landet att rapportera kryptotransaktioner som utförs på deras plattformar varje månad. AFIP vill att handelsplattformar ska tillhandahålla data om deras kunders identitet, liksom kundernas kryptoinkomster och månatliga plånbokssaldon.
 • Ungern planerar att sänka skatten på kryptovalutavinster med 50% från nästa år i ett försök att uppmuntra investerare att deklarera intäkter från kryptohandel, rapporterade Bloomberg. Regeringen sa att den kommer att sänka räntan på sådana inkomster till 15% från 30,5% med början 2022, vilket skulle leda till att det överensstämmer med avkastningsavgifter på lager.

Utbyter nyheter

 • De japanska kryptobörserna TaoTao och BITpoint har vunnit officiellt erkännande som statligt erkända “förstklassiga” leverantörer av finansiella tjänster, rapporterade CoinPost. Ett antal av Japans ledande kryptobörser rankas fortfarande som ”andra klassens” leverantörer, även om en liten grupp – inklusive Rakuten plånbok, GMO-mynt och DMM Bitcoin – har redan fått samma status, vilket, förutom att hjälpa plattformarnas ställning i finanssamhället, ger dem möjlighet att erbjuda kryptoderivatrelaterade tjänster.
 • Cryptoasset-plattform Crypto.com har blivit den första sådana tjänsten som får klass 3 virtuella finansiella tillgångar (VFA) licens från Malta Financial Services Authority (MFSA), enligt ett e-postmeddelande. För kunderna innebär detta bättre skydd, eftersom plattformen kommer att vara föremål för stränga krav på säkerhet, styrning och efterlevnad, sa de.
 • Bitrue sa att den etablerade en ny investeringsfond värd 50 miljoner USD. “Vi kommer noga att välja ut projekt som vi anser har en märkbar chans att bli framgångsrika eller har någon form av betydande värde”, citerades Adam O’Neill, Chief Marketing Officer i Bitrue, i ett meddelande.
 • Tidigare chefer för kryptoutbyte BitMEX kommer att ställas inför rätta den 28 mars 2022 på anklagelser om penningtvätt och brott mot lagen om banksekretess, rapporterade Law360.

Source link