Inflationen stiger i USA, “Mycket hälsosam” kryptokontroll + fler nyheter

Av | juli 13, 2021


Inflationen ökar i USA, 'Mycket hälsosam' Crypto Scrutiny + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / Kuleshin

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök berättelserna som flyger under radarn av dagens kryptonyheter.
______

Ekonomiska nyheter

 • De amerikanska konsumentpriserna ökade som mest på 13 år i juni bland begränsningar av utbudet och en fortsatt återhämtning av kostnaderna för reserelaterade tjänster från pandemideprimerade nivåer när den ekonomiska återhämtningen tog fart, rapporterade Reuters. Konsumentprisindexet ökade med 0,9% förra månaden, den största vinsten sedan juni 2008, efter att ha stigit med 0,6% i maj. Under 12 månader fram till juni hoppade KPI 5,4% och var den största vinsten sedan augusti 2008 och följde en 5,0% ökning i maj, enligt rapporten. (Läs mer: Inflation Watch: Fyra fakta om stigande matpriser)

Regulationsnyheter

 • Den senaste lagstiftningsgranskningen av krypto är “mycket hälsosam” för sektorn, Wu Jihan, medgrundare och ordförande för digitala tillgångar för finansiella tjänster. Matrixport, och tidigare VD för Bitcoin-gruvgiganten Bitmain, berättade CNBC.

Utbyter nyheter

 • Binance har berättat för brittiska kunder att bankuttag via nätet för snabbare betalningar har “tillfälligt stängts av” igen, rapporterade Financial News. Företaget har inte lämnat ytterligare information om förändringen och uppgav att de arbetar för att återuppta tjänsten. Användare har rapporterat att de mottagit e-postmeddelanden som anger samma sak också.
 • Krypto-derivatvolymerna överträffade volymerna för spot för första gången i år, med 54% marknadsandel, jämfört med 49% i maj, säger rapporten från juni från leverantören av kryptomarknadsdata CryptoCompare. Derivatvolymerna minskade med 41% i juni till 3,2 miljarder USD, medan de totala spotvolymerna minskade med 43% till 2,7 miljarder USD. De bästa börserna i volym var Binance med 668 miljarder USD (en minskning med 56%), följt av Huobi Global med 162 miljarder USD (40% mindre) och OKEx med 141 miljarder USD (42% mindre). De bästa derivatbörsen inkluderade Binance med 1,73 dollar (30% mindre), OKEx med 508 miljarder dollar (49%) och ByBit med 360 miljarder USD (37% mindre).
 • Utbyte av kryptoderivat FTX går med Copper.coClearLoop-avvecklingshandelsnätverket, som gör det möjligt för den att få ny tillgång till institutionella medel, rapporterade Bloomberg och tillade att Copper betjänar mer än 300 institutionella kapitalförvaltare.

Investeringar nyheter

 • Större indexleverantör S&P Dow Jones-index (S&P DJI) tillkännagav lanseringen av de senaste kryptovalutaindexen, inklusive det nya S&P Cryptocurrency Broad Digital Market (BDM) Index, som ger en bred resultatbild av kryptovalutamarknaden och innehåller mer än 240 mynt vid lanseringen. Andra nya index som läggs till inkluderar S&P Cryptocurrency LargeCap Index, S&P Cryptocurrency BDM Ex-MegaCap Index, S&P Cryptocurrency BDM Ex-LargeCap Index, S&P Cryptocurrency LargeCap Ex-MegaCap Index, S&P Bitcoin Index, S&P Ethereum Index, och S&P Cryptocurrency MegaCap Index.
 • Blockchain-spelföretag Galaspel har fått finansiering från BinanceSmart Chain (BSC) Accelerator Fund på 100 miljoner dollar, per Bloomberg. Gala, grundad av medgrundare av spelutvecklare Zynga Inc., Eric Schiermeyer, kommer att använda BSC för att erbjuda spelare ett “stort utbud” av val för hantering av deras tillgångar, heter det.
 • Decentraliserade börser (DEX) byggare Varvs programvara tillkännagav att de har samlat in 21 miljoner USD för Klippare, en nästa generations DEX som riktar sig till detaljhandlare. En aktierunda på 4 miljoner USD leddes av Polychain Capitalmedan ytterligare 17 miljoner USD pantsattes av likviditetsleverantörer för Clippers pool.
 • Eftersom intresset för kryptotillgångar och relaterade tjänster från institutionella investerare, banker och nyckelbetalningssystemoperatörer ökar kan det öka kopplingen mellan kryptotillgångar och andra systemiska finansmarknader och institutioner, Bank of England sade i sin finansiella stabilitetsrapport och tillade att den här gången var utsläpp till bredare finansmarknader från ett nyligen avyttrande på kryptomarknaden begränsade.

Banknyheter

 • USA-baserade stora kryptoinvesteringsföretag Gråskalainvesteringar tillkännagav att de har valt investeringsbankföretag BNY Mellon som en tillgångsserviceleverantör för Grayscale Bitcoin Trust och tillhandahålla fondredovisning och administration från och med den 1 oktober 2021. Dessutom förväntas BNY Mellon tillhandahålla tjänster för överföringsbyråer och börshandlade fonder (ETF) för Grayscale Bitcoin Trust omvandlingen till en ETF.
 • Sydkoreas Woori Bank – en av landets största affärsbanker – har sagt att den vill starta en kryptoförvaringsverksamhet med den inhemska blockchain-spelaren Coinplug. Per Money S hoppas banken att följa efter rivaler Kookmin, Shinhan och Nonghyup lanserade sina egna kryptoinnehavsinitiativ de senaste månaderna. De två företagen kommer att bilda ett nytt joint venture-företag med Coinplug som majoritetsägare. Banken uppgav att flytten skulle hjälpa den att bättre “förstå aktuella marknadstrender.”
 • Indiens största privata bank ICICI berättade för kunder som lämnar medel för att investera utomlands för att bekräfta att pengarna inte kommer att investeras i kryptoassets, rapporterade The Economic Times.

CBDCs nyheter

 • De UAE: s centralbankPrioriteringarna 2023 till 2026 inkluderar lansering av en digital valuta, bland annat som alla är en del av deras mål att vara bland de 10 bästa centralbankerna i världen, enligt Gulf News. Strategin kommer också att se teknik som används över inspektions-, övervaknings- och försäkringssystem, förutom att använda UAE: s digitala ID-infrastruktur för att stärka ekonomisk integration.

DeFi-nyheter

 • Tvärkedjedata-orakel Bandprotokoll har lanserat BandChain Phase 2, data-orakelnätverket som gör det möjligt för institutioner att utan tillstånd tillhandahålla data till den decentraliserade ekonomin. Det gör det möjligt för traditionella dataleverantörer att tillhandahålla data på ett sätt som är enkelt och inte påverkar den tillståndslösa och pålitliga karaktären hos decentraliserad finansiering (DeFi) eller decentraliserade applikationer (dapps), sa de.
 • Decentraliserad kapitalmarknad AllianceBlock tillkännagav lanseringen av AllianceBridge, deras blockchain-agnostiska produkt för att öka interoperabilitet och användbarhet över hela världen. Det lanseras med stöd för Ethereum (ETH), Binance Smart Chain, Avalanche (AVAX) och Polygon (MATIC), och med planer på att utvidgas till EVM (Ethereum Virtual Machine) -kompatibla blockkedjor och icke-EVM-nätverk.

Gruvnyheter

 • Bitcoin gruvföretag Bit Digital tillkännagav att de äger 32 500 gruvarbetare den 30 juni 2021, med en maximal total hashhastighet på 1,92 EH / s. Företaget köpte 3 515 gruvarbetare på platsmarknaden under andra kvartalet och förväntar sig att göra ytterligare gruvarbetsköp efter kvartalets slut, medan de migrerar till Nordamerika från Kina på grund av den lagstadgade kraften.
 • Internetföretag The9 Limited tillkännagav att det har tecknat ett kryptovalutavärdsvärdavtal med ryska företaget BitRiver. BitRiver reserverar 15 MW elektrisk kapacitet för The9s Bitcoin-gruvmaskinsdistribution under en första period på 2 år.

Annons nyheter

 • Populär plattform för sociala nätverk Tick ​​tack har förbjudit betalda kryptokampanjer. “Alla finansiella tjänster och produkter är förbjudna, inklusive men inte begränsat till utlåning och hantering av penningtillgångar, lån och kreditkort, köp nu betala senare (BNPL) -tjänster, handelsplattformar, kryptovaluta, valutakurser, betalkort och förbetalkort, valutahandel, “och andra, säger dess policy för märkesinnehåll.
 • Fyra personer har arresterats i Japan på grund av en påstådd AI-driven kryptohandel “bluff”, rapporterade Asahi Shimbun. En 59-årig man tros ha tagit hand om den påstådda planen, som polisen fruktar kan ha sett att 20 000 människor i hela landet investerar totalt över 53 miljoner dollar. Tre medhjälpare i åldern 61, 46 och 52 arresterades också av tjänstemän som undersökte ett företag som heter OZ-projekt. Mästarna lovade påstått investerare vinster på 2,5 gånger sina insatser under bara fyra månader med hjälp av AI-bots som genomför kryptotransaktioner. Investerare har också väckt civila stämningar mot företaget i Nagoya och Tokyo, rapporterade tidningen.

Source link