Inflationen ökar i USA, nya DeFi-investeringar + fler nyheter

Av | april 13, 2021


Inflationen ökar i USA, nya DeFi-investeringar + fler nyheter 101
Källa: Adobe / noskaphoto

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Ekonomiska nyheter

 • USA: s konsumentpriser steg mest på mer än 8-1 / 2 år i mars, eftersom ökade vaccinationer och massiv finanspolitisk stimulans släppte lös den uppdämda efterfrågan, vilket startade vad de flesta ekonomer förväntar sig kommer att bli en kort period med högre inflation, rapporterade Reuters. Konsumentprisindexet hoppade 0,6% förra månaden, den största vinsten sedan augusti 2012, efter att ha ökat med 0,4% i februari, tillade det. (Läs mer: Bitcoin står inför säkringstest bland stigande inflationsproblem)

DeFi-nyheter

 • Bitcoin (BTC) -baserat decentraliserat finansieringsprotokoll (DeFi) Sovryn meddelade att ett konsortium leds av investeraren Anthony Pompliano’s Pomp Investeringar har gått med på en investering på BTC 150 (USD 9,4 miljoner) i protokollet, efter att dess förslag formellt godkändes av Sovryn-samhället. Av de grupper som ansökte om att investera är de som har kontrollerats och accepterats inkludera representation genom börser Kadens (a BitMEX ansluten riskkapitalfond), AscendEX (BitMax) och Gate.io, liksom blockchain gruvarbetare Blockvarulösningar.
 • Ethereum (ETH) -fokuserat stort blockchainföretag ConsenSys tillkännagav den slutliga avslutningen av sin 65 miljoner USD-bildningsrunda för att påskynda konvergensen av DeFi- och Web3-applikationer på Ethereum med blockchain-infrastruktur för företag. Globala finansiella tjänsteföretag JPMorgan, Mastercardoch UBS investerat tillsammans med ledande blockchainföretag, inklusive Protocol Labs, den Maker Foundation, Fenbushi, LAOoch Alameda Research, tillade de.
 • Thai Kasikornbank (KBank) utforskar DeFi när det försöker växa sin verksamhet regionalt via den digitala plattformen, rapporterade Bangkok Post. Kasikorn Business Technology Group (KBTG), en teknisk del av KBank, grundade nyligen ett dotterbolag som heter Kubix att fungera som en första myntportal för digitala tokens i samarbete med Thailands börs, sade rapporten, med hänvisning till KBTG-ordförande Ruangroj Poonpol.
 • METACO, en leverantör av säkerhetskritisk infrastruktur till ekosystemet för digitala tillgångar, sa att den har lanserat METACO Harmonize, ett system för organisering av digitala tillgångar för institutioner. “METACO Harmonize är orkestreringslagret för en rad delprodukter som gör det möjligt för institutioner och företag i alla storlekar att integrera potentiella framtida användningsfall i sin infrastruktur när de utvecklas sömlöst”, säger företaget i ett e-postmeddelande.
 • Pocket Network, ett blockchain-dataekosystem för Web3-applikationer, sa att det har ökat det totala värdet låst i nätverket med 9,3 miljoner USD, med Blockchain.com, Eden Block, DACM, och andra som köper POKT-token för att driva decentraliserad datainfrastruktur för Web3.0-applikationer. Det totala värdet låst i insatta POKT har nu ökat till över 189,35 miljoner USD, tillade de.

Utbyter nyheter

 • THORChain (RUNE) meddelade idag att multikedjan kaosnät är nu live för allmänheten. Dess inhemska decentraliserade utbyte (DEX) kommer att möjliggöra handel med inhemska kryptotillgångar på en DEX över unika blockkedjor utan överbryggningsteknik eller inslagningstoken. Detta har “aldrig gjorts förut” sa ShapeShift VD Erik Voorhees. “Om jag vill konvertera native ethereum till native bitcoin aktiverar Thorchain det. […] Thorchain har inga broar. Det har ingen inslagning. Det är inhemska tillgångar, bytt över kedjor på ett decentraliserat sätt, för första gången någonsin. ”
 • Boerse Stuttgart Digital Exchange (BSDEX), en tysk reglerad handelsplats för digitala tillgångar, uppgav att den har nått en handelsvolym på 0,5 miljarder euro sedan 596,9 miljoner dollar sedan början av 2021. I februari satte den också nya rekord för dagliga handelsvolymer som översteg 15 miljoner euro (17,9 miljoner USD). För närvarande är cirka 15 000 användare registrerade och har möjlighet att handla på BSDEX.

Gruvnyheter

 • Gryphon Digital Mining sa att det har samlat in 14 miljoner dollar i serie A-rundan för att starta en Bitcoin-gruvverksamhet utan koldioxidavtryck. Institutionella investerare stod för över trettio procent av rundan, tillade de utan att specificera.

CBDCs nyheter

 • Brasiliens centralbank Banco Central do Brazil, gör framsteg med planerna för att digitalisera sin valuta, den verkliga, och borde ha nyheter om saken snart, sade bankens president Roberto Campos Neto, enligt Reuters. Bland frågor som fortfarande behöver fastställas är huruvida en digital real kommer att vara intressant och vilken typ av teknik kommer att antas.

Investeringar nyheter

 • De Europeiska investeringsbanken, EU: s utlåningsarm, planerar att utnyttja blockchain-kraften för att sälja obligationer, vilket potentiellt kan öka användningen av den digitala redovisningstekniken som ett verktyg för regionens skuldmarknad, rapporterade Bloomberg och citerade en person som är bekant med saken. Banken anställd Goldman Sachs Group Inc., Banco Santander SAoch Societe Generale AG för att utforska en så kallad digital obligation i EUR, som skulle registreras och avvecklas med blockchain, sa det och tillade att investerarmöten för den första försäljningen börjar den 15 april och fortsätter i några veckor.
 • Crypto-plattform Voyager DigitalDen månatliga Investor Sentiment Survey avslöjade att 77% av deras investerare också investerar i aktier, men den stora majoriteten, eller 75%, föredrar krypto, det meddelade pressmeddelandet. 62% har investerat i krypto i mindre än ett år och över hälften av de svarande (55%) identifierade bitcoin som den större värdebutiken jämfört med fastigheter, aktier, ädla metaller och statsobligationer. Investerare är fortsatt hausse på BTC i april, med 54% som förväntar sig att den digitala tillgången ska handlas mellan 60 000 USD och 70 000 USD och 20% förväntar sig att den överstiger 71.000 USD.
 • Den sydkoreanska blockchain-acceleratorn Hashed och den kommersiella bankjättens investeringsarm Kookmin Bank, KB-investering, har investerat i den krypto-automatiska handelstjänsten Uprise. Enligt Hanguk Kyungjae höjde investeringsrundan i serie B över USD 8 miljoner och såg också deltagande från Shinhan Banks investeringsdotterbolag, liksom VC-armen för internetjätten Kakao.

Stablecoins nyheter

 • New York Citys fastighetsmogul Kent Swig har säkrat minst 6 miljarder USD i guldreserver för att stödja sin nya token, vilket tog honom 18 månaders världslig jakt, enligt Bloomberg. Värdet på den nya DIGau-token kommer att vara knuten till marknadspriset på guld, garanterat av panträtten Swig och partner Stephen Bravermans företag, Dignity Gold, skyddad mot gruvanspråk i Nevada och Arizona. Det kommer att regleras och vara unikt som en guldbaserad, USA-baserad kryptosäkerhet som betalar utdelning till symbolinnehavare, sa Swig. Tillsammans med pant- och säkerhetsavtalet har Dignity Gold ett framtida köpeavtal för guld som produceras från gruvorna.
 • Tether Operations Limited, den blockchain-aktiverade plattformen som driver stablecoin tether (USDT), sa att USDT-tokens har mer än fördubblats i år till ett börsvärde på 45 miljarder USD. De tillade att “institutionell och företagsanvändning utgör den största delen av efterfrågan på USDT, med [USD] 24 miljarder tillkom sedan 1 januari 2021, en vinst som är större än det sammanlagda börsvärdet för alla konkurrerande stablecoins tillsammans. “

NFTs nyheter

 • Den ledande sydkoreanska kryptobörsen Korbit har meddelat att de kommer att auktionera ut icke-fungibla tokens (NFT) som representerar landets första bitcoin- och eterihandel någonsin, som genomfördes 2013 respektive 2016 – och kommer att donera intäkterna till välgörenhet. Nyhetsmediet Newsway rapporterade att utbytet också kommer att ge den vinnande anbudsgivaren namngivningsrättigheter till affären, som genomfördes på dess handelsplattform. Korbit var den första kryptohandelsplattformen som öppnades på sydkoreansk mark. Budgivning för vart och ett av tokens börjar vid ETH 2 (cirka 4536 USD).
 • NFT-investeringar, ett investeringsföretag som specialiserat sig på NFT, uppgav att det har samlat in 35 miljoner GBP (48 miljoner USD) före utgifter, mer än tre gånger ursprungligen planerat, för sin omsättning på Aquis börs tillväxtmarknad (Access-segmentet) som värderar företaget till ett börsvärde på 50 miljoner GBP (69 miljoner USD).

Spelnyheter

 • Den tidigare sydkoreanska jätten på sociala medier Cyworld sa att det är “i samtal med stora spelföretag” om ett antal möjliga erbjudanden som skulle se programvarutillverkare använda sin dotori-kryptoasset som en valuta i spelet. Per Yonhap specificerade företaget inte vilka spelföretag det pratade med, men beskrev dem som ”stora”. Cyworld, Sydkoreas dominerande sociala medieplattform i början av 2000-talet, har försökt uppfinna sig själv med en krypto böjd de senaste månaderna och talade om att “utvidga” sitt krypto “ekosystem”. Företaget presenterade också planer på att lansera sin egen mainnet för att konkurrera med Kakaos Klaytn-nätverk.

Source link