Indisk centralbank spelar av samma antikrypto, Pro-CBDC-regler som Kina, EU


Indiska centralbanken spelar av samma antikrypto, Pro-CBDC-regler som Kina, EU 101
Källa: Adobe / PhotographrIncognito

Chefen för Indiens reservbank (RBI), subkontinentens centralbank, har återigen angett att regeringen kan försöka anta en kryptoinsats – samtidigt som man försöker blanda i kryptosektorn genom att släppa en digital rupie.

I en intervju med CNBC-TV18 verkade RBI-guvernören Shaktikanta Das ta samma slags tack som centralbanker någon annanstans i världen försöker följa: Nämligen marginaliserande krypto medan de försöker främja sina egna centralbanks digitala valutamärken.

Det är en taktik som spelas ut till punkt och pricka i Kina, där den digitala yuanen kommer närmare en fullständig utbyggnad – och där krypto har skiftats till samhällets marginaler när Peking ser ut att pressa ut decentraliserade konkurrenter.

EU har också meddelat att det är angeläget att följa samma väg, med Europeiska centralbanken chef Christine Lagarde i slutet av förra året som slater bitcoin (BTC) och andra tokens – samtidigt som EU spelar upp sina egna digitala europlaner.

Och Das kommentarer gav ett tecken på att Indien är redo att följa samma spelbok, trots en utbredd kampkamp från landets kryptosamhälle.

Das sagt,

”Vi har vissa stora problem med kryptovaluta. Vi har kommunicerat dem till regeringen. Det övervägs i regeringen och jag förväntar mig […] förr eller senare kommer regeringen att ringa och vid behov kommer parlamentet också att överväga och besluta. ”

Efter att ha erkänt att blockchain-teknikens fördelar “måste utnyttjas”, tillade han att “på krypto” har RBI “stora bekymmer ur finansiell stabilitetsvinkel.”

Sa Das,

”Vi har delat [our concerns] med regeringen och regeringen kommer att överväga [them] och ring ett samtal. ”

Men i samma intervju pratade Das också om digitala rupier och sa:

”Centralbankens digitala valuta är fortfarande ett pågående arbete och vi är väldigt mycket med i spelet. Vi siktar på att starta den. Men om du frågar mig ett datum kommer det vid denna tidpunkt att vara svårt för mig att säga. […] Jag vill inte gissa ett datum. […] Flera lösa ändar måste bindas, men det får vår fulla uppmärksamhet. ”

Som rapporterats, i mars 2020, Indien högsta domstolen upphävde ett kryptoförbud som tidigare införts av RBI, vilket gjorde det möjligt för banker att hantera kryptovalutatransaktioner från börser och handlare.

Färdplanen för att driva BTC till utkanten av den finansiella sektorn samtidigt som den försökte undergräva den med rivaliserande, centraliserade digitala projekt var en av de möjliga regeringsangreppsvektorerna på bitcoin som identifierades av BTC-mästaren och strategichefen vid Human Rights Foundation Alex Gladstein i en ny artikel.

Som tidigare rapporterats har andra experter dock varnat för att regeringar försummar att ta hänsyn till att en obegränsad, centralbanksdriven token skulle ha värdefulla få av fördelarna med en token som BTC – en möjlig dödlig brist i internationella statliga ansträngningar att ta myntet ner.
___
Läs mer:
– COVID-19 Pandemic Accelerated Rollouts Of ‘Game-Changing’ CBDCs
– Här är de sätt som regeringar kan attackera Bitcoin – och ingen av dem låter heta
– Indiens Warren Buffett är emot Bitcoin också
– Indiens Crypto Community kämpar tillbaka när Ban Bill blir en tröttsam tvålopera
– Så här kan G20 hålla krypto- och stavmynt i viken
– G7-spel: Håll Facebooks Vågen vid Bay & Work On Own CBDC
– Offentliga och privata pengar kan samexistera i den digitala tidsåldernSource link