Indiens Warren Buffett är emot Bitcoin också, ECB siktar på Diem + fler nyheter

Av | februari 23, 2021


Indiens Warren Buffett är också mot Bitcoin, ECB siktar på Diem + Fler nyheter 101
Källa: Adobe / millenius

Få din dagliga, bitstora sammandrag av kryptoasset och blockchain-relaterade nyheter – undersök historierna som flyger under radarn av dagens krypto nyheter.

Regulationsnyheter

  • Den indiska miljardärinvesteraren Rakesh Jhunjhunwala, ibland kallad Indiens Warren Buffett, berättade för CNBC att landets tillsynsmyndigheter borde förbjuda kryptovalutor som bitcoin (BTC). ”Jag tror att det är spekulation av högsta ordning. Jag vill inte gå med på varje fest i stan. Jag tror att baksmälla är mycket värre, sa han.

  • De Europeiska centralbanken vill ha vetorätt vid lanseringen av stablecoins som FacebookDiem i euroområdet och en större roll i deras tillsyn, har det sagt till EU-lagstiftare, som rapporterats av Reuters. ECB sa att emittenter av stablecoins bör vara föremål för ”stränga likviditetskrav” som liknar de som tillämpas på penningmarknadsfonder, inklusive betydande kassareserver, för att hjälpa dem att klara stora kundflöden, tillade det.
  • I Thailand kommer detaljhandelsinvesterare troligen att behöva visa sina inkomster eller tillgångar innan de öppnar handelskonton med landets sex licensierade kryptobörser, rapporterade Bloomberg med hänvisning till Ruenvadee Suwanmongkol, generalsekreterare för Securities & Exchange Commission. Den som inte får handla krypto via sina egna konton kan investera genom licensierade fondförvaltare eller finansiella rådgivare, tillade hon.

Investeringar nyheter

  • Northern Data, en operatör av den stora Bitcoin-gruvan, arbetar med Credit Suisse Group om planerna för en amerikansk notering som skulle kunna höja så mycket som 500 miljoner dollar, rapporterade Bloomberg och citerade icke avslöjade personer som känner till saken. Försäljningen av nya aktier kan fortsätta senare i år, tillade rapporten.
  • Bottlepay, en Londonbaserad startbyggnad a Venmo-liknande app för kryptovalutor, sa att den hade samlat 11 miljoner GBP (15,5 miljoner USD) i såddfinansiering från stödjare inklusive Alan Howard, miljardärens grundare av hedgefonden Brevan Howard, Rapporterade Yahoo Finance. Företaget, värderat till 51 miljoner GBP, sa att pengarna också kom från “nuvarande och tidigare Goldman Sachs partner “men vägrade att namnge dem, tillade rapporten.
  • Den sydkoreanska blockkedjan Hashed har investerat 1,8 miljoner USD i en molnbaserad start av POS-mobil (POS). Per Maeil Kyungjae, Hashed har investerat i Betala här, ett företag som grundades 2019 och redan har affärer på plats med cirka 1000 inhemska handlare. Starten sa att den använder en smartphone-app som har “inga underhållsavgifter” och avskaffar “månatliga medlemsavgifter” och provision – vilket ger fördelar jämfört med traditionella PC-baserade POS-lösningar. Hashed sa att betalningsindustrin kunde “skapa synergi” med blockchain och stablecoin-satsningar.

Crypto adoption nyheter

  • Den spanska fastighetsplattformen Idealista har listat sin första egendom till salu i BTC, enligt vad den sa kommer att vara en “100% online” -avtal. I ett officiellt meddelande sa det Madrid-baserade företaget att fastigheten i fråga var en lägenhet i centrala Barcelona. Företaget, som köptes ut av den globala investeringsgruppen EQT för cirka 1,6 miljarder USD förra året sa att det har partnerskapsavtal på plats med cirka 40 000 fastighetsmäklare, med 38 miljoner unika månatliga besökare från hela södra Europa. Säljarens begärda pris per notering är cirka 181 000 USD (BTC 3,7).

Nyheter om kryptoskatt

  • Den sydkoreanska regeringen har slutfört sina planer på att införa en kryptoskatt på 20% 2022. Per News1 kommer åtgärden att träda i kraft den 1 januari nästa år, och alla som tjänar mer än 2245 USD i handelsvinster kommer att behöva fylla i en skattedeklaration innan de överlämnade en femtedel av sina inkomster till staten enligt nya skattelagar.

Karriär nyheter

  • USA Federal Reserve Bank of Richmond sa att det har utsett Sunayna Tuteja till Chief Innovation Officer, en ny roll där hon kommer att leda ansträngningar för att identifiera, undersöka, möjliggöra och förespråka ny teknik samtidigt som man främjar en kultur av innovation, samarbete och experiment. Tuteja, som kommer att vara senior vice president, ansluter sig till banken från TD Ameritrade, där hon senast var chef för digitala tillgångar.

Blockchain nyheter

  • Indiska statsbanken har bundit med JPMorgan att använda den amerikanska bankens blockchain-teknik, Liink, för att påskynda utländska transaktioner, rapporterade BSFI.com med hänvisning till Venkat Nageswar, biträdande vd för den indiska banken. Kopplingen förväntas minska sina kunders transaktionskostnader och den tid det tar för betalningar, tillade rapporten.Source link