Indien kommer att reglera Crypto som Ban Talk Binned

Av | maj 19, 2021


Indien kommer att reglera Crypto som Ban Talk Binned - Rapport 101
Källa: Adobe / Patange_R

Medan bitcoin (BTC) blodbad fortsätter på marknaderna med rapporter om nyare investerare panikförsäljning har glimmar av jubel dykt upp i Indien, där glada kryptoförespråkare har välkomnat rapporter om att regeringen kan vara inställd på att skrota tal om ett förbud – istället ta en regleringsväg.

De indiska myndigheterna har pratat olycksbådande om ett förbud i flera år, främst genom anonyma källor – till stor del av subkontinentens många kryptoinvesterare. Ett mycket skadligt bud från centralbanken att förbjuda banker att hantera kryptorelaterade affärer spårades av högsta domstolen förra året.

Men enligt en rapport från Economic Times funderar regeringen på bildandet av “en ny expertpanel” som skulle “studera möjligheten att reglera kryptovaluta i Indien.”

Liksom många av de förbudsrelaterade nyhetsartiklarna verkar det dock som om anonyma läckor driver rapporter, utan någon officiell bekräftelse på kryptopolitiken ännu. Istället förklarade media att det hade informerats om utvecklingen av ”tre källor som är kända [to] diskussionerna. ”

Oavsett kommer kryptofans att bli uppmuntrade att lära sig att dessa anonyma källor inte är Cassandras – åtminstone inte den här gången. The Economic Times skrev att den “rådande uppfattningen” i regeringen var att “rekommendationerna från en kommitté under ledning av den tidigare finanssekreteraren Subhash Garg 2019 för ett heltäckande förbud mot krypto” hade blivit föråldrade. “

En tjänsteman “medvetet om saken” citerades bekräfta:

“Det finns en uppfattning inom regeringen att rekommendationerna från Subhash Garg är daterade och ett nytt utseende behövs vid användning av kryptos snarare än ett totalt förbud.”

Istället bekräftar källorna att regeringen nu sannolikt kommer att utarbeta juridiska definitioner av tokens som “tillgångar” – medan den fortsätter att prata med “intressenter” om “potentiella tillsynsrisker.”

Medieföretaget noterade att “diskussionerna är i ett tidigt skede och ingen formell resolution ännu har antagits”, och tillade att medlemskapet i den föreslagna kommittén fortfarande låg i luften.

Statens minister för finans och företagsfrågor Anurag Thakur har träffat “medlemmar i krypto- och bankbranschen” i “detta avseende”, tillade rapportens författare och noterade att Thakur är “bland de dussintals namn som övervägs” för medlemskap, och att “oppositionspartiet” också skulle kunna representeras.

Kommittén kan också anklagas för att “studera sätt att operationalisera” centralen Indiens reservbankförslag för utrullning av en digital rupie samt utformning av blockchainrelaterade policyer.

På Twitter, kryptoförsvararen och Binance-ägd WazirX grundare av kryptoutbyte var på ett festligt humör.

Handelsplattformens Chief Operating Officer Siddharth Menon, skrev:

”Det här är enormt. Crypto blir äntligen reglerat i Indien. ”

Medgrundare Nischal Shetty riktade under tiden ett “hjärtligt tack” till Indiens finans- och företagsminister Nirmala Sitharaman och unionens statsminister för finans och företagsfrågor Anurag Thakur, som båda har talat om sin önskan att se Indien bedriver politik för blockchain och utesluter prat om att “förbjuda” krypto.

Shetty skrev,

“Det är fantastiskt att se progressiv tanke från vår regering.”

____
Läs mer:
– Nej, Kina förbjöd inte bara Crypto (igen): Här är vad som verkligen hände
– Sydkoreas regering fortsätter att minska antikrypto-retorik

– Ripple Execs Blast SEC: s “förvirrande” åtgärder i intervjuer
– DeFi-sektorn kan möta hot från nya EU-kryptobestämmelser – undersökning

– Regulatoriskt kalejdoskop utmanar kryptoindustrin – Crypto.com CCO
– Regulatorer funderar över strategi eftersom Bitcoin & Co är för stora för att ignorera

– Kan du inte slå Crypto Regulators? Utbilda dem
– Task Force to Tell Washington: Ramp Up Crypto Exchange Regulation

Source link