ICO-bedrägerier har distanserade investerare från Blockchain-investeringar

Av | april 27, 2021


Ansvarsfriskrivning: Texten nedan är ett pressmeddelande som inte skrevs av Cryptonews.com.

MarketAcross

I teorin är ICO: er ett spelförändrande sätt att samla in pengar till innovativa nya projekt. På vissa sätt, liknar deras nästan kändes börsintroduktioner, men med mycket större risker att ta ombord. Med ICO: er behöver du bara ett butiksfönster (din webbplats) och en vitbok för att börja kratta i moolahen. Inte överraskande med en så låg inträdesbarriär, varje man och hans hund lanserade ICO under sin storhetstid, som ett sätt att starta plattformar och projekt. Tillbaka under 2017 och 2018 samlades miljarder dollar in. År 2018 av 1500 ICO: er som lanserades listades dramatiska 78% som bedrägerier.

För att titta djupare på denna fråga, CoinTelegraph började forska genom webbskrapning och skapa ett fördjupat databibliotek, som tittade på alla ICO: er som lanserades från augusti 2014 fram till december 2019. Detta representerade totalt 5 036 ICO: er. Deras resultat var ganska chockerande. Av detta antal tittade de på data för 1014 olika ICO: er och fann att 576 av dessa var direkta bedrägerier, som totalt uppgick till 10,12 miljarder dollar i kumulativa förluster för ovetande investerare. Den vanligaste bluffen från denna grupp var Petro-bluff där individer totalt tappade över 735 miljoner dollar. Denna bluff lanserades, kanske överraskande av den venezualanska presidenten, där Petro, kryptovalutan kopplad till olja faktiskt bara var 59 dollar totalt.

Stora ICO-bedrägerier

Några av de vanligaste bedrägerierna där ute inkluderar nätfiskebedrägerier, där människor får skräppostmeddelanden eller tvivelaktiga länkar, förfrågningar om personuppgifter eller ser deras kryptoinnehav magiskt försvinna från plånboken. Andra ICO-bedrägerier inkluderar människor som inte får utbetalda utlovade belöningar för att främja ett projekt, kryptoponzi-system och marknadsmanipulation, där de istället distribuerades mellan teamets utvecklare och vänner istället för att bränna tokens. Allt som allt finns det många typer av bedrägerier kring ICO: er och detta har gjort att en stor majoritet av investerarna har försvunnit från denna revolutionära och generellt mycket investerbara arena.
Frågan är, hur kan de som vill investera i projekt verkligen ha en klar förståelse för vem som står bakom det?

Etisk Blockchain-investering

Lösningen ligger hos Parachain Slot Auctions, vilket är ett säkert och etiskt sätt för investerare att engagera sig i kryptorena och minimera riskerna med bedrägerier. Kusama / Polkadot fallskärm Auktioner är ett sätt för individer att finansiera slots för projekt via en auktion.

Hur fungerar det?

  1. En investerare väljer det projekt de är mest intresserade av, från en lista över projekt som letar efter CrowdLoans.
  2. De kommer att binda sin investering under en viss tid, vilket de kommer att veta på förhand.
  3. Genom att låsa upp deras KSM och DOT och hyra ut dem under en förutbestämd tidsperiod behöver de faktiskt inte ställa in det på namnlösa eller ansiktslösa projekt.
  4. De kommer naturligtvis att få belöningar baserade på framgången för projektet, till exempel på ett intrångsrikt sätt och under tiden kommer de att få APY, liknande att placera dina innehav i något projekt.

Fördelen med detta är naturligtvis att användare inte överlämnar sina innehav till ett projekt, utan genom Parachain Slot Auctions hyr de ut dem till beprövade protokoll. Projekt som får investeringar på detta sätt måste först hoppa över ett antal hinder för att kunna delta. De måste testa sin prootokl genom Rococo, som är Kusama och Polkadot testnät, eller genom ett liknande testnät. När koden har testats och verifierats kan projektet konkurrera i auktioner för att ta emot investerares kapital.

Enligt Kusama är detta de föreslagna stegen för att delta i en auktion, även om detta kan skilja sig åt mellan lag:

  1. Designa en fallskärm och bygg den med Substrat
  2. Testa och optimera lokalt, sedan på ett testnät som Rokoko
  3. Bestäm en auktionsstrategi för slotsleasing
  4. Gå med i en auktion och bjuda bort
  5. Distribuera på den förvärvade platsen efter hyresperiodens början
  6. Förnya i slutet av hyresperioden genom att gå med i en annan auktion

Betyder detta slutet på ICO-bedrägerier? Tja, förmodligen inte eftersom cyberbrottslingar alltid tenderar att vara ett steg före, men det här är verkligen ett lönsamt alternativ för de investerare som vill bli exponerade för blockchain-domänen utan att bli falska för bedragare.Source link