Hur långa och korta kryptovalutor

Av | februari 22, 2021


Texten nedan är en annonsartikel som inte skrevs av Cryptonews.com-journalister.

Crypto Futures Trading: Hur lång och kort kryptovaluta 101
Källa: Adobe / Oran Tantapakul

Har volatiliteten i kryptovalutapriser gjort att du vill ha mer än enkel spothandel? Anser du att processen med att köpa och sälja verkliga kryptor är för betungande? Du har antagligen redan hört talas om krypto-terminshandel, eftersom flyktiga tillgångar tenderar att vara mycket populära för denna typ av handel, men du kanske inte är helt säker på vad det innebär. Alternativt kanske du har hört talas om “långa” och “korta” kryptotransaktioner, som låter ganska komplicerade till en början, men faktiskt är riktigt användbara typer av affärer som låter dig dra nytta av priset på en tillgång utan att behöva hålla tillgång själv.

Men först, vad betyder alla dessa termer?

Futures Trading

Futures – oavsett tillgångstyp – är en typ av derivatfinansiellt avtal “som tvingar parterna att transakera en tillgång vid ett förutbestämt framtida datum och pris”, säger Investopedia. Med andra ord behöver jag en tillgång (till exempel tio säckar vete) på tre månader, men jag är mycket mer bekväm med sitt nuvarande pris eftersom det kan stiga fram till den tid jag behöver det. Jag gör en överenskommelse med en näringsidkare om att jag köper det beloppet för det aktuella priset när kontraktet löper ut, vilket är om tre månader. Kontraktet är då låst, medan jag bara behöver betala en bråkdel av det verkliga värdet (den initiala marginalen, deponerad hos mäklaren).

Den näringsidkare som säljer vete till mig har incitamentet till ett garanterat köp: terminer ger innehavaren skyldigheten att köpa (optioner ger bara det alternativet, men det är ett annat ämne). Om jag av någon anledning vill ha bort affären är jag fri att sälja avtalet till någon annan, men då måste den personen köpa det vete som jag ursprungligen gick med på. För mig, om priset på vete stiger när kontraktet löper ut, har jag faktiskt sparat en viss summa pengar genom att köpa tidigare – eller, om jag säljer kontraktet, har jag tjänat de pengarna. Men om priset faller är jag fortfarande skyldig att spendera det ursprungliga beloppet – och om jag säljer kontraktet måste jag ta en nettoförlust som uppgår till skillnaden.

Crypto Futures Trading

Detta leder oss till nästa del: långa och korta positioner, även känd som kryptovalutahandel. Futurekontrakt låter handlare spekulera i priset på en tillgång vid en tidpunkt i framtiden. Om de tror att priset kommer att stiga kan de sälja kontraktet vid den tidpunkten och dra nytta av skillnaden. Detta kallas en lång position och verkar vara den mest intuitiva inställningen till spekulation. När allt kommer omkring, hur skulle du tjäna på att priset sjunker?

Detta är dock också mycket möjligt, men processen är kanske inte lika tydlig. Om priset faller kommer en näringsidkare som satsar på det resultatet – med andra ord en näringsidkare som har en kort position – att ta det som kallas en kvittningsposition för att stänga kontraktet. En kvittningstransaktion låter näringsidkaren stänga sin position utan samtycke från andra inblandade parter. Mycket mer troligt är dock att näringsidkaren säljer istället för att köpa, vilket innebär att de säljer till nuvarande pris när tillgången blir billigare.

Hur långa och korta kryptovalutor

Våra definitioner, hittills, var tillämpliga både på äldre finansiering och på kryptovalutaindustrin som helhet, tack vare likheterna mellan tillgångarna. Varje kryptovalutautbyte som erbjuder terminshandel fungerar på samma sätt, förutom några grundläggande UI-skillnader. Med andra ord, så länge du förstår logiken bakom processen kan du handla kryptoterminer vart du vill.

För att korta en kryptovalutatillgång ingår du effektivt ett kontrakt som lovar att sälja en viss del av tillgången vid en förutbestämd tidpunkt i framtiden. Eftersom terminskontraktet låser in det aktuella priset hoppas du att priset faller, så du säljer till det här priset till en punkt där återköp av tillgången är billigare, vilket innebär att du tjänar.

Omvänt, längtan efter en kryptotillgång betyder att du gör en affär för att köpa ett visst belopp till det aktuella priset någon gång i framtiden. Den här gången vill du att priset ska öka, så att du har mer värde än vad du betalade för.

Det bästa stället att handla kryptoterminer

Varje börs som erbjuder futureshandel kommer att ha ett avsnitt med detaljerade förklaringar av den process de använder för handlare som är intresserade av att lära sig mer. Naturligtvis blir detta mycket lättare när du redan är bekant med grunderna.

Ett av de bästa börserna för handel med kryptovalutaterminer och andra kryptoderivat är Singapore-baserat Bityard utbyta. Det låter dig långa och korta kryptokurvor med hävstång, göra spottransaktioner, kopiera andra handlare och mycket mer – allt med några av de lägsta handelsavgifterna på marknaden!Source link