Hur går man enkelt in i kryptovärlden?

Av | maj 19, 2021


Ansvarsfriskrivning: Industry Talk-sektionen innehåller insikter från kryptoindustrispelare och ingår inte i det redaktionella innehållet på Cryptonews.com.

bitcoin

De flesta kryptoinnehavare är förståeligt oroade över säkerheten för sina mynt. En blick på nyheterna avslöjar massor av historier som beskriver stölder och hack där stora mängder digitala förmögenheter sippas bort.

Många kryptoköpare antar att det är en smart säkerhetsmetod att hålla mynt på en börs. De tror att plattformar med en stor användarbas och anmärkningsvärd närvaro har rätt skydd för att hålla kryptosäkerheten. Detta är inte ofta fallet.

I slutet av april 2021 utbyte Hotbit meddelat ”En allvarlig cyberattack” som förlamade många tjänster. Medan tjuvarna inte kunde hacka sig in i Hotbit-plånböckerna sa utbytesteamet att de måste stänga av aktiviteten i minst en vecka för att återhämta sig. Hotbit sa att de var på väg att överträffa 2 miljoner registrerade användare och skulle behöva bygga om minst 200 onlineservrar.

Tidigare i april, en blockchain-analystjänst fann hur 10 057 stulna Bitcoin överfördes i en serie transaktioner. Enligt Whale Alert stjäls medlen från Bitfinex 2016 och flyttades till en okänd plånbok. Stölden från Bitfinex-börsen 2016 resulterade i en förlust på 65 miljoner USD (vid den tiden).

Att hålla krypto i ett utbyte är inte ett klokt drag

Bevis visar att det är en riskfylld strävan att hålla krypto på ett utbyte. Användare måste sätta sin lit till plattformen för säkerhet, och eftersom börsen innehar de privata nycklarna äger kryptoinnehavare faktiskt inte sina mynt.

Att hitta rätt plånbok är fortfarande det bästa sättet att lagra krypto på ett säkert sätt. Men att förstå hur man gör det kan vara svårt. Många plånböcker som visar ett antal säkerhetsfunktioner som de som inte känner till kryptoindustrin (eller kryptografi) kanske inte förstår.

Vissa plånböcker har avancerade säkerhetsfunktioner med en stor inlärningskurva, även för erfarna digitalvalutaveteraner. Det kan också vara svårt att avgöra vilken typ av kryptovalutor som olika plånböcker stöder, och om ett visst verktyg kan lagra mynt från luftdroppar och tas emot genom insättning.

Kryptoinnehavare med en stor portfölj med olika mynt undrar ofta om de måste byta mellan plånbokskonton för att hantera digital valuta.

Lyckligtvis har ett antal säkra och effektiva kryptoplånböcker utvecklats som kombinerar möjligheten att lagra ett stort utbud av mynt med ett lättanvänt gränssnitt.

CoinSpace’s Coin Wallet ger användare en enhetlig adress som kan användas för att hantera en hel portfölj. Plånboksanvändare förlitar sig på samma adress (och sparar mycket tid) för att skicka och ta emot krypto, delta i ICO för att samla mynt och skaffa tokens genom speciella airdrops.

Plånbokens allt-i-ett-natur gör det enkelt för nybörjare och erfarna kryptoinnehavare att börja säkerhet lagra mynt och delta i kryptovärlden.

Myntplånboken levereras med AES-256-kryptering, stark lösenfraskryptering vid skapande av plånbok och lokaliserar varje installation av plånboken på den faktiska enheten. Plånbokanvändare har kontroll över privata nycklar eftersom de aldrig kommuniceras med någon tredje part.

CoinSpace återanvänder inte heller plånboksadresser eller läcker metadata och utrustar sin plånbok med Tor- och VPN-stöd så att transaktioner kan dirigeras privat.

Förstå vad du ska leta efter i en bra Crypto-plånbok

Bortsett från alternativ för heta plånböcker som CoinSpace, finns det också många alternativ för kylförvaring. Kylförvaringsverktyg är populära eftersom de inte är anslutna till Internet. De lagrar ofta inte så många mynt som deras internetanslutna alternativ.

Kryptoinnehavare bör undersöka för att förstå vilken typ av plånbok som är bäst för dem. Det kan vara skrämmande att sikta igenom webbplatser och sidor med information – det finns några viktiga metoder som gör det enkelt att hitta och ställa in en plånbok.

Innehavare som är intresserade av snabb handel eller gör många transaktioner bör välja en internetansluten hotplånbok, eftersom de är bekvämare. En plånbok för kylförvaring rekommenderas för tillgångar som inte behöver hanteras dagligen.

Många kryptoanvändare kombinerar både heta och kalla plånböcker för att distribuera sina tillgångar för maximal flexibilitet.

Det kan vara svårt att hitta rätt plånbok; Det finns gott om bra alternativ för alla

En plånbok som CoinSpaces Coin Wallet bör endast laddas ner direkt från den officiella webbplatsen. På samma sätt bör en fysisk plånbok endast köpas från den officiella tillverkaren och inte från ett tredjepartsuttag som Amazon eller eBay.

Tjuvar gör ofta falska webbplatser för att försöka lura människor att ladda ner eller köpa skadade plånböcker för att stjäla pengar som användarna flyttar in i dem.

Sammantaget bör alla kryptoinnehavare flytta sina tillgångar från börser och till en kryptoplånbok. Det finns alternativ på marknaden som gör det enkelt att lagra ett stort antal mynt under en plånbokadress för en förenklad handelsupplevelse.

Source link