Hope in S Korea as Ruling Party Says ‘Let’s Institutionalize Crypto’

Av | juli 6, 2021


Hope in S Korea as Ruling Party Says 'Let's Institutionalize Crypto' 101
Koreansk lejonhundstaty och National Assembly-byggnaden, Seoul. Källa: Adobe / Joshua Davenport

Det kan finnas nytt hopp för den sydkoreanska kryptosektorn när det styrande demokratiska partiet lanserade en kryptotaskgrupp – med den nya kroppen som talar relativt optimistiskt om branschen och behovet av att “institutionalisera” krypto med potentiellt banbrytande lagstiftning.

Trots lagstiftningen Financial Service Commission (FSC): s relativt strikta och oflexibla ståndpunkt när det gäller att polisera kryptoindustrin – åtgärder som kan lämna nationen med bara fyra kryptoutbyten i september i år – verkar demokratiska partiet ha andra tankar.

Tidigare i år började ledande regeringsministrar prata om behovet av att “slå ner” på en “överhettad” kryptomarknad.

FSC utlöste ire när dess ordförande Eun Sang-soo talade om behovet av äldre, klokare huvuden att “leda” yngre människor ur farorna med kryptoinvesteringar. Euns kommentarer ledde till en massa framställningar som krävde att han skulle avgå. Och det demokratiska partiet, som går till omröstningen vid ett allmänt val våren 2022, har blivit alltför medveten om att dess kärnstöd – yngre väljare – har blivit alltmer kryptosnålt. Vissa hävdar att kryptoinvesteringar inte längre är valfria för åldersgruppen 20-39 år.

Men spirande fastighetspriser, en trög aktiemarknad och en stillastående, koronaviruspandemisk arbetsmarknad har lämnat många räcken till regeringen och anklagar den för att stänga av och demonisera kryptosektorn vid en tidpunkt då alla andra penningtjänster har varit stängde av för dem.

Oppositionspolitiker har glatt utnyttjat chansen att kritisera regeringen för dess politik, med det största oppositionspartiet som hävdar att Seoul har “försummat” kryptoindustrin och investerare – och en till och med hävdat att slapp säkerhetspolitik har gjort det möjligt för nordkoreanska hackare att raidera cirka 310 miljoner USD. värd krypto från sydkoreanska plånböcker under de senaste två åren.

Demokratiska partiet har alltså uppenbarligen svarat genom att skapa en egen arbetsgrupp – avsikt att mildra tillsynsmyndighetens ställning och föreslå progressiv lagstiftning.

Per EDaily, liksom News1 och EToday, består arbetsgruppen av parlamentsledamöter, varav några arbetade med Sydkoreas första del av kryptospecifik lagstiftning redan 2019.

En av dessa parlamentsledamöter kommenterade vid en presskonferens:

“Jag vet att Financial Services Commission har en negativ syn på kryptovaluta, men när marknaden växer ökar antalet deltagare i sektorn.”

En annan hävdade att arbetsgruppen var beredd att “diskutera” frågan om att försena början på kryptobeskattningsregler. Det sydkoreanska parlamentet har redan kommit överens om att börja beskatta kryptovinster med en fast ränta på 20% från och med den 1 januari nästa år. Men en privat medlems lagförslag ligger på bordet från en oppositionsparlamentarist som vill att åtgärden ska försenas till 2023. Regeringspartiets arbetsgrupp uppgav att den var redo att bedöma värdet av räkningen.

Arbetsgruppen talade också om att införa ett system som skulle ge kryptorelaterade företag samma typ av affärsrättigheter som andra företag i landet åtnjuter. För närvarande klassificeras kryptobörser och andra tjänsteleverantörer lagligt i företagens lägsta steg, vilket gör dem på ett lagligt nivå med nattklubbar och karaokeplatser.

Arbetsgruppen uppgav:

”Det finns en hel del lagar relaterade till virtuella tillgångar i utlandet, men vi tror att det förmodligen inte finns några länder som har oberoende lagar om affärsrättigheter [pertaining to crypto operators]. Om vi ​​skapar en lag som den här blir vi förmodligen den första. ”

Kim Byung-wook, arbetsgruppens sekreterare, citerades:

“Det är dags att vi tar in kryptovalutaindustrin i det institutionella systemet.”

Frågor kvarstår dock om denna uppmjukning av regeringens hårda linje om kryptorelaterade frågor kommer att komma i tid för att rädda de flesta av Sydkoreas kryptobörser från stängning.

Per Asia Kyungjae kan kryptobörser som inte kommer att kunna uppfylla FSC: s långa kravlista innan 24 september börja stänga redan i nästa månad – med peer-to-peer (P2P) -finansieringsplattformar inställda för att gå med i dem.

Cirka 20-30 börser har angett att de försöker få de nödvändiga tillstånd som krävs för att fortsätta handla före september, men minst 30 andra verkar ha gjort några betydande ansträngningar hittills. Cirka 100 P2P-finansoperatörer kan också ställas in för att lägga sig.

En namnlös finansindustri insider citerades som säger:

”En” myntkörning ”kan äga rum i september, när användare alla försöker ta ut sina pengar på en gång, och en del av medlen [will] inte kan returneras. Det finns en stor möjlighet att de kommer att vända sig till banker i ett försök att hjälpa dem att hämta sina medel istället för de snart stängda börserna. ”

____
Läs mer:
– Sydkoreanska Crypto-utbyten redo för juridisk kamp bland hot om stängning
– “Crypto Crisis Summit” i Sydkorea – eftersom inget ministerium vill ta ansvar

– Kina är inte gjort ännu med sin bekämpning av Crypto Mining – Forskare
– Binance undersöks också i Singapore, Thailand och Caymanöarna

– 4000 tyska fonder kan nu börja investera i Crypto
– Ledare i Frankrike, USA: s uppmaning till krypto-reglering ‘Innan det är för sent’Source link