Hive syftar till att störa teknokratin med decentralisering

Av | juni 5, 2021


Ansvarsfriskrivning: Texten nedan är ett pressmeddelande som inte skrevs av Cryptonews.com.

BIKUPA

Att utmana kraften hos Big Tech att förbjuda eller demonetisera användare på vanliga sociala medieplattformar som Facebook, Twitter och YouTube är en av de viktigaste frågorna för dagens internetanvändare. I en värld där vi upptäcker hur viktigt det är att återta kontrollen över vår online-närvaro, Bikupa stiger upp för att möta denna utmaning. Som ett decentraliserat alternativ till det nuvarande erbjudandet på sociala medier har Hive makten att förhindra censur och ge användarna kontroll över deras innehåll, identitet och tillgångar som aldrig tidigare.

Ett perfekt omtvistat exempel kom i januari 2021, då flera plattformar avskaffade dåvarande president Donald Trump från sina egna konton. Detta antändde en robust debatt kring vilka sociala medieplattformar som kan och inte kan göra och vilka vägar vi har för att ansluta och kommunicera på global nivå. Dagens sociala plattformar suddar ut gränsen mellan ett nyhetsuttag och en samlingsplats för samhället. Det blir oerhört viktigt för användarna att ha mer flexibla verktyg för att forma sin sociala upplevelse samtidigt som de stöder en återgång till pressfrihet och censurresistenta kommunikationskanaler. Bikupa är där detta nya internet växer fram i realtid.

Netflix original Det sociala dilemmaet lyfter fram hur traditionella vanliga sociala medier fungerar mot dess intressen Genom att använda algoritmer för att maximera vinsten snarare än att hjälpa användare att maximera sin tid på sina plattformar extraherar de personuppgifter och förvandlar användaren till en produkt, med den extra nackdelen att främja ohälsosamma ekokamrar som behålls av mystiska regler och en oändlig armé av obemannade moderationsrobotar.

Decentraliserade alternativ som Hive löser båda problemen. Trots vad de regerande tekniska giganterna skulle få oss att tro är det möjligt att ha en social medieplattform som ägs av sin globala användargrupp, var och en med full kontroll över sina egna konton och data. En öppen och transparent plattform ger användare möjlighet att bygga anpassade gränssnitt och välja funktioner för innehållsupptäckt som passar deras intressen. På det här sättet ser vi ökningen av censurmotstånd som vi längtar efter, men ännu viktigare, parat med förmågan att skapa de utrymmen vi vill samla. Istället för att en algoritm ska bestämma hur vi ska knuffa våra känslor mot ett lönsamt ämne, har vi förmågan att följa våra egna intressen till de sociala medierna vi vill använda.

Tyvärr är majoriteten av kommande sociala medieplattformar som kallar sig ”decentraliserade” långt ifrån det. Parler växte i popularitet över natten, bara för att drabbas av ett centraliserat dataintrång och bli förbjudet från Amazon Web Services (AWS) och Apple App Store. Fediverse är en partiell lösning som erbjuder ett bitvis decentraliserat nätverk av servrar, men det kommer med en hög inlärningskurva och infrastrukturkrav. Hive består av en växande mångfald av appar och produkter, alla lättillgängliga med ett enkelt användarkonto men drivs av ett globalt distribuerat nätverk utan en enda felpunkt.

Decentraliserade sociala medier är inte bara förknippade med extremistiska politiska åsikter och anstötligt innehåll, men detta är ett populärt budskap som cirkuleras i hopp om att sakta ner det växande momentumet. Motståndskraft, yttrandefrihet och öppenhet växer där användare har en direkt inverkan på deras data och anslutningar. Hive förkroppsligar det bästa av decentralisering samtidigt som det erbjuder alternativ för att begränsa det värsta.

Skapad som ett steg bort från Steem-blockkedjan 2020, framkom Hive som en gaffel av teknik i motsats till företagskontroll och privatisering av offentlig egendom. Som en blockchain för delning av social information byggd av en gräsrotsgemenskap illustrerar Hive att sociala medier kan vara en kraft för gott från grunden.

Om alternativ som Hive inte finns på en användares radar kommer censur och missbruk av personlig information på vanliga sociala medieplattformar bara att bli värre. Decentralisering ger användarna makt att enkelt behålla sina samhällen och flytta till de plattformar som stöder dem, snarare än att hålla dem tvångsfångade där deras historia förblir kontrollerad av intressenter och VD.

Hive-användare äger sina egna sociala mediekonton och de data som är associerade med dem. Förutom att vara åtkomstpunkten till ett stort socialt nätverk är det också en plånbok som skyddas av kryptografi – den mest kända formen av kryptering och skydd av digital tillgång. Varje användare har samma möjlighet att ansluta till appar och plattformar i ekosystemet, att skapa en följd eller styra informationen som delas med tjänster och tjäna pengar på deras innehåll eller transaktionsvärde mellan människor. Användare har fullständig kontroll över sitt innehåll och tokeniserade tillgångar och går in i ett nätverk som de kan välja att utforska på det sätt som passar dem bäst.

Hive är ett decentraliserat ekosystem med mer än 150 applikationer och tjänster för bloggning, videodelning, spel, utveckling och icke-fungibla tokens (NFT). Teknikokratin hos dagens sociala medieföretag är långtgående, men utmaningarna dyker upp … och Hive leder vägen.

Författare Bio

BIKUPA

Hive är ett decentraliserat informationsdelningsnätverk med en medföljande blockchain-baserad finansiell reskontra som bygger på DPoS-protokollet (Delegated Proof of Stake). Hive stöder många olika typer av applikationer för informationsdelning. En myriad av dapps, API: er och front-end bidrar till tillgängligheten av data i Hive blockchain.Source link