Hedgefonds CFO: er och försäkringsbolag visar en växande aptit för Crypto

Av | juni 15, 2021


Hedgefonds finansdirektörer och försäkringsbolag visar en växande aptit för Crypto 101
Källa: AdobeStock / UbjsP

Det verkar finnas en snabbt växande aptit för kryptotillgångar bland institutionella investerare, eftersom nästan 100% av de undersökta hedgefondens finansdirektörer (CFO) ser att deras fonder investerar i krypto år 2026 och fler försäkringsbolag ses köpa aktier i Gråskala Bitcoin Trust eller Gråskala Ethereum Trust.

Så mycket som 98% av hedgefondens finansdirektörer förväntar sig att deras fonder investerar i krypto inom fem år, säger en nyligen genomförd undersökning av förtroendeföretaget. Intertrust.

Dessutom fann det att ungefär en av sex finansdirektörer förväntar sig att investera minst 10% av sina investeringsinnehav i krypto, och i genomsnitt förväntar respondenterna att investera 7,2% i denna tillgångsklass.

”Ur ett investerarperspektiv måste finansdirektörer verkligen se till att de har de kontrollerna på plats för att investerare ska vara bekväma. Om en av sex förväntar sig att investera mer än 10% i krypto måste en av sex vara beredd på den investeringen, kommenterade Jonathan White, global chef för fondförsäljning på Intertrust Group.

Undersökningen presenterar synpunkter från 100 respondenter på högre nivå, uppdelade mellan kontinentaleuropa, Storbritannien, Nordamerika och Asien som alla har någon form av CFO-relaterat ansvar och övervakar genomsnittliga tillgångar under förvaltning på 7,3 miljarder USD.

Bland världens regioner är CFO: er i Nordamerika de mest angelägna om att öka sina hedgefonder exponering för kryptotillgångar, med en genomsnittlig uppskattning på nästan 11% av tillgångarna, vilket framgår av siffror från rapporten.

”I Nordamerika, Europa och Storbritannien sa alla respondenter att de förväntar sig att investera minst 1% av sin portfölj i [cryptoassets], Sa Intertrust.

Globalt svarade bara 2% av hedgefondens finansdirektörer att de inte förväntade sig att investera sina fonder i krypto.

Intertrust medger att den observerade ökningen av intresse för krypto kommer “efter en fantastisk prestation” från kryptoassets som bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) under det senaste året, och växande intresse från institutionella och detaljhandeln investerare i digitala tillgångar.

”Hedgefonder kommer att behöva förbereda sig för denna förändring i sin fördelning. De kommer att behöva tänka på var tillgångarna förvaras, hur de stärker sina operativa kontroller kring kryptoinvesteringar och hur de verifierar tillgångarna, ”enligt rapporten.

Hedgefonder “är väl medvetna om inte bara riskerna utan också den långsiktiga potentialen” för kryptos, David Miller, verkställande direktör på Quilter Cheviot Investment Management, berättade Financial Times.

Under ett annat tecken på ökat intresse för krypto från etablerade institutionella aktörer plockade sex försäkringsbolag upp aktier i kryptoinvesteringar som erbjuds av Investeringar i gråskala under första kvartalet, köp av aktier i Grayscale Bitcoin Trust eller Grayscale Ethereum Trust, per S&P Global data.

Hedgefonds finansdirektörer och försäkringsbolag visar en växande aptit för Crypto 102
Källa: spglobal.com

De försäkringsgivare som flyttade för att öka sin exponering för krypto förra kvartalet inkluderade Grinnell ömsesidig återförsäkring, Statlig ömsesidig försäkring, Ömsesidig livsförsäkring i Massachusetts, MassMutual, New York livförsäkringoch Atlantic States Insurance.

____

Läs mer:
– Amerikanska finansrådgivare ökar krypto-rekommendationer när intresset ökar
– De flesta amerikanska finansiella rådgivare vill öka Crypto Holdings 2021 – Undersökning

– Kunskap om Crypto on the Rise, uppmuntrande investeringar – undersökning
– Utvecklande ekonomier och bättre utbildade människor leder Crypto ‘Space Race’

– 40% av de undersökta individerna planerar att använda Crypto inom ett år – Mastercard
– 41% av undersökta Crypto-investerare är nybörjareSource link