Härskande ryska partier genomför blockchain-drivna online-primärer

Av | maj 31, 2021


Härskande ryska partier genomför blockchain-drivna online-primärer 101
Källa: AdobeStock / Виталий Сова

Blockchain-driven omröstning avslutades för United Russia (lokalt känd som ER) Party-primärer under helgen, med många som hålls borta från valbås på grund av COVID-19-pandemin – istället gynnar online-plattformar som använder röster registrerade på ett blockchain-protokoll.

ER är Rysslands styrande parti och innehar 336 av Statsdumaens 450 platser. Det kan förändras vid lagvalet som troligen kommer att hållas i mitten av september i år, men pandemin har stört de normala primära processerna för partiet. Medan bås var operativa över hela landet infördes sociala distansåtgärder, och ER sade också att det skulle tillåta omröstning online via röstningsplattformen.

Vissa kritiker har sagt att regeringsdrivna blockchain-omröstningsplattformar har varit full av fel och fel, medan andra hävdar att de saknar transparens, inte är sanna blockchain-lösningar och är öppna för manipulation.

Men ändå verkar flera lokala medierapporter från hela landet visa att många väljare bestämde sig för att använda PC- och smartphone-baserade lösningar.

Per Echo Severa, ett mediauttag i den västra ryska staden Arkhangelsk, stadens regionala organisationskommitté för preliminär omröstning uppgav att ER ”är det enda partiet i landet som bildar listor över kandidater till val genom att genomföra rikstäckande primärer.”

Kommittéchefen noterade också att krypteringsnycklarna för omröstningen innehades av partiets valchefer, liksom tekniska experter från Rostelecom, det långväga telefoniföretaget och blockchain-lösningsleverantören.

Under tiden rapporterade TV Tomsk att i staden Tomsk hade ett lokalt “situationrum” inrättats för att “spåra alla möjliga kränkningar och kontroverser” när invånarna röstade på plattformen.

I den semi-autonoma republiken Ingushetia rapporterade det lokala medieverket Gazeta Ingushetia att väljarna också kunde använda plattformen för att välja sina föredragna kandidater för ER-kandidaterna att stå vid valet till Folkförsamlingen i Republiken Ingushetia, som kommer också att äga rum i september.

Och i Sibirien rapporterade Sibirien Novosti att 159 885 väljare i den administrativa regionen Krasnoyarsk hade nominerat sina föredragna kandidater med hjälp av plattformen den 30 maj.

Blockchain-omröstning aktiverades från 24 maj till 30 maj, och plattformen innehöll också videomeddelanden från de nominerade i hopp om att få godkännande från ER-väljare.

Partiet kommer att avslöja resultaten av förberedelserna vid ER-kongressen, som ska hållas den 19 juni.

____

Läs mer:
– Devs kritiserar ryska Blockchain-val, säger att ” inga problem ”
– “Ryska diktatorer kommer att använda Blockchain för att rigga val”, säger Critic

– Amerikanska valresultat skrivna på Ethereum och EOS Blockchains
– Japanska “Smart City” kan se ut att använda Blokchain RöstlösningSource link