Här är vad alla saknade i The Dorsey, Musk och Wood Bitcoin Talk

Av | juli 22, 2021


Här är vad alla saknade i The Dorsey, Musk och Wood Bitcoin Talk 101
Källa: En videoskärmdump.

På onsdag, en mycket efterlängtad konversation om Bitcoin (BTC) mellan Ark Invest VD Cathie Wood, SpaceX och Tesla VD Elon Musk och Fyrkant och Twitter VD Jack Dorsey ägde rum online som en del av The B Word-initiativet. Medan de flesta har fokuserat på de nyhetsvärda aspekterna av samtalet, till exempel det faktum att SpaceX har bitcoin i sin balansräkning eller att Tesla sannolikt kommer att acceptera BTC igen inom en snar framtid och att företaget inte säljer sin BTC, finns det en antal andra viktiga saker att titta på när det gäller de grundläggande aspekterna av Bitcoin som en revolutionerande teknik som har potential att förändra världen till det bättre.

Sociala medier var ganska glada över att Musk avslöjade att han personligen äger både ethereum (ETH) och dogecoin (DOGE) (men också äger en mycket större mängd BTC), men för mig var nyckelupptagningen den anmärkningsvärda cypherpunk-filosofin som låg till grund för olika uttalanden gjordes under paneldiskussionen, som också modererades av Square CryptoSteve Lee.

Musk: Bitcoin ger individen möjlighet

För Musk är pengar ett informationssystem, främst för arbetstilldelning, och det finns ett antal problem med de olika databassystem som för närvarande används runt om i världen idag. Specifikt ser Musk allvarliga problem när det gäller hastigheten och säkerheten för dessa föråldrade system.

“[The credit card system] är som att lämna ditt användarnamn och lösenord till en främling i en restaurang om du köper en måltid, “noterade Musk.

Enligt hans uppfattning har Bitcoin potential att erbjuda förbättringar inom områdena genomströmning, bedrägeriförebyggande, statlig störning och andra felbenägna områden i det nuvarande finansiella systemet. “Bitcoin löser sig för att inte ha hals att kväva”, tillade Musk.

Med detta i åtanke ser VD för Tesla Bitcoin och kryptovaluta mer generellt som något som passar in i en bredare vision om att göra saker som gynnar människor och skapar en bättre framtid för världen.

“Det kan ha en bemyndigande effekt för individer och öka individens makt i förhållande till regeringen,” sade Musk.

“Och egentligen är regeringen bara ett företag i gränsen. Ibland är vissa människor mot företag men [in favor of] regering. Det är som: killar, regeringen är bara ett företag i gränsen. Det är det största företaget av alla, och det har ett monopol på våld. Så om du inte gillar företag bör du verkligen hata regeringen. “

Musk sa att han har tänkt djupt på pengar sedan hans X.com dagar (en föregångare till PayPal), och han ser Bitcoin som en kandidat för att skapa en bättre levnadsstandard för alla runt om i världen och ge mer makt till individen. Teslas VD diskuterade också vikten av plånböcker som inte är vårdnadshavare för att lämna pengar på börser, eftersom den senare missar poängen varför Bitcoin skapades i första hand. När det gäller att bemyndiga sina egna företag gjorde Musk det klart att innehav av BTC definitivt är mer attraktivt än att hålla kontanter på vissa europeiska bankkonton på grund av de negativa räntepolicyerna som har antagits på kontinenten och påverkar Tesla direkt.

Dorsey: Bitcoin förändrar allt

För Dorsey är BTC en potentiell inbyggd valuta för internet som så småningom kan förändra världen. Twitter-koncernchefen uttryckte det inflytande cypherpunks har haft på hans tänkande.

“[Bitcoin] är djupt principiell, “sa Dorsey.” Det är konstigt som fan. Det utvecklas alltid. Och det påminde mig bara om internet när jag var liten. Jag stötte på alt.cypherpunks när jag var ganska ung. Detta var ett diskussionsämne i flera år. Jag rörde inte vid det förrän 2008 när vi startade Square. “

Genom att upprepa något av vad Musk hade sagt, delade Dorsey att han stötte på ett “rovligt” och “tråkigt” finansiellt system när han ursprungligen startade Square. Enligt hans åsikt ger Bitcoin en möjlighet att bygga något helt nytt från grunden snarare än att försöka bygga runt det befintliga systemet.

“[The traditional financial systems] bara inte är relevanta för idag, och de är verkligen inte relevanta för framtiden, särskilt när man tänker på hela världen och länder som Nigeria, Ghana eller Indien och [their] samtrafik med länder som USA, Kanada och hela Europa, “förklarade Dorsey.

The Square CEO erbjöd också specifika exempel på de typer av problem han ser med det äldre finansiella systemet, till exempel de problem som en kvinna i Etiopien mötte när hon först försökte bygga ut den lokala motsvarigheten till ride-sharing-appen Lyft.

“Hon måste fortfarande ta papper, betala kontanter från sina passagerare och betala alla sina förare på samma sätt eftersom det inte finns något monetärt system som hon kan använda”, säger Dorsey. “Det finns inget digitalt.”

Dorsey täckte också de höga kostnaderna för överföring av pengar mellan afrikanska länder, med 10–30% kostnader för överföringar från Ghana till Nigeria som ett specifikt exempel. Dessutom hävdar Dorsey den reklambaserade vinstmodellen som sociala medieplattformar gillar Facebook, Twitter och Youtube är byggda runt idag skulle inte existera om Bitcoin hade uppfunnits före utvecklingen av dessa plattformar.

Det är uppenbart att åtminstone för Dorsey är Bitcoin mycket mer än en investering, och det är något speciellt och unikt att de som använder det ska hjälpa till att skydda och utveckla.

“Att ha sunda pengar som är skilda från staten är tanken,” sa Dorsey.

“Mitt hopp är att det skapar världsfred eller hjälper till att skapa världsfred”, tillade Dorsey senare i diskussionen. “Elon sa det tidigare, vi har alla dessa monopol på våld och individen har inte makt … Det kanske låter lite löjligt, men du fixar den grundläggande nivån och allt ovanför förbättras på ett så dramatiskt sätt. Det kommer att bli långsiktigt, men mitt hopp är definitivt fred. “

Dessa kommentarer från Dorsey kommer att låta extremt bekanta för alla som har hört “fixa pengarna, fixa världen” -memet runt Bitcoin.

Trä: Bitcoin är de bästa pengarna för ESG

Wood pratade om Bitcoin förmåga att förändra världen inom ramen för rörelsen som finns inom många traditionella institutioner angående hur företag påverkar olika sociala orsaker, vilket vanligtvis kallas ESG (miljö, socialt och styrande).

Den potentiella miljöpåverkan av Bitcoins användning av bevis på arbete diskuterades starkt under hela evenemanget, med det allmänna samförståndet att det vore vettigt för Bitcoin att så småningom drivas mest av förnybara energikällor. Och igen indikerade Musk att Tesla sannolikt kommer att börja acceptera Bitcoin-betalningar igen inom en snar framtid på grund av hans uppfattning att Bitcoins negativa miljöpåverkan har minskat under de senaste månaderna.

Till denna punkt sa Wood: “Jag tror verkligen att Bitcoin kommer att vara mycket mer miljövänligt, verkligen än traditionell guldbrytning eller den traditionella finanssektorn. På många sätt är det redan, och det kommer bara att bli bättre på det sättet . “

Medan Wood angav att många institutioner tänker på saker som mångfald och lönekapital när det gäller sociala effekter av olika företag, påpekade hon också att hon tänker på denna aspekt av ESG lite annorlunda när det gäller störande tekniker som Bitcoin. Precis som Dorsey pekade Wood på statistik relaterad till minskningen av friktionen i globala betalningar, till exempel det stora beroende av överföringar på platser som Tonga och El Salvador, som en social ansvarsaspekt av Bitcoin-fenomenet. Wood pekade också på de 4,3 miljarder människor som lever under auktoritära regimer och 1,3 miljarder människor som lever under tvåsiffriga eller högre inflationsnivåer som andra områden där Bitcoin kan möjliggöra ekonomisk bemyndigande. Wood pekade också på arbetet med Alex Gladstein av Human Rights Foundation för dem som söker mer information om detta ämne.

“Att rädda dem från att förstöra deras köpkraft är verkligen ett ädelt socialt mål”, tillade Wood. “Vi utvidgar det sociala till att vara mycket mer än det traditionella ESG-samhället.”

När det gäller styrning pekade Wood på öppenheten och transparensen i hela ekosystemet kring Bitcoin. “Det är helt öppet, till skillnad från de otäcka finansiella systemen och vägtullarna i den traditionella finansvärlden”, säger Wood.

VD för Ark Invest delade också hur hon blev mer bekant med insynen i Bitcoin genom samtal med olika bidragsgivare till Bitcoin Core.

“När det gäller att prata med dem om ekonomi, ekonomisk teori, [and] misslyckades med monetära regimer historiskt, de känner till ekonomisk historia, många av dem, bättre än någon jag någonsin har träffat, säger Wood om utvecklingssamhället Bitcoin.

“Så det ger mig en stor grad av förtroende för att de tror att de är på ett ädelt uppdrag. De kan få betalt mycket mer än de får betalt just nu om de arbetade på Google eller Facebook eller några av dessa andra områden, men de har valt denna känsla av syfte för ett ädelt mål … Det ger mig mycket tröst när jag tänker på styrningen av ekosystemet, mycket mer än jag tror att vi skulle hitta i andra ekonomiska ekosystem. . “

Det är anmärkningsvärt att Wood spenderade tid på att dela sin förståelse av Bitcoin-utvecklingssamhället, eftersom det leder oss tillbaka till en direkt koppling till kärnetiken i “cypherpunks write code” som låg till grund för mycket av onsdagens diskussion.
_____

Läs mer:
– EU-förordningen kan skada små kryptospelare, Stablecoin-användare och Elon Musk
– 9 tweets av Elon Musk och 9 Bitcoin-reaktioner

– Bitcoin visar motståndskraft mitt i global politisk pushback
– Överraskning! En ESG-medveten jätte ökar indirekt exponering för Bitcoin

Source link