Handlare roterar från Bitcoin till Alts, medan JPMorgan ser eter som övervärderat

Av | maj 10, 2021


Handlare roterar från Bitcoin till Alts, medan JPMorgan ser Ether som övervärderad 101
Källa: Adobe / Love the wind

Ethereum (ETH) och altcoins kan fortsätta att överträffa bitcoin (BTC) under de kommande månaderna, medan den mest populära krypton förbereder sig för en lift, enligt större kryptobörser Kraken. Under tiden, JPMorgan ser “skum” på kryptomarknaden och hävdar att ETH nu är kraftigt övervärderat.

I genomsnitt är april den bäst presterande månaden, men BTC uppvisade sin tredje sämsta aprilprestanda (-2%) och sin första negativa månadsavkastning sedan september 2020, sa Kraken i sin senaste rapport.

BTCs dominans sjönk till ett 3-årsläge på 49% och ETH / BTC som stiger till ett 3-årshöjd indikerar vidare att “marknadsaktörerna föredrar altcoins framför BTC vid denna tidpunkt i marknadscykeln.”

Denna ”överväldigande prestanda” kan vara resultatet av att marknadsaktörer använder sin BTC för att rotera till altcoins för att försöka generera högre avkastning, med tanke på att ”när BTC blir större och större kan den inte upprätthålla samma tillväxt. Därför kan marknadsaktörerna se altcoins som en större uppåtriktad och / eller en bättre riskbelöningsprofil. ”

Men “förblir trogen mot trenden” minskade andelen BTC på börser i april och nådde ett 3-årigt lägsta värde på 12,8% innan den avslutade månaden på 12,9%. Det verkar också finnas en avmattning i valvinsterna, beroende på antalet plånbokssaldon med mer än BTC 1000 oförändrade. Kedjedata indikerar att “BTC-efterfrågan är fortsatt stark, marknadsaktörerna väljer att hålla och BTC: s omedelbart marknadsförda utbud fortsätter att krympa.”

Enligt Kraken kan det låga värdet på 47 000 USD vara basen för en marsch tillbaka till BTC: s rekordhöga nivå.

”Även om BTC: s konsolidering mellan 50 000 USD och 60 000 USD under de senaste månaderna inte har varit så händelserikt som många hoppats, har konsolideringen gjort det möjligt för marknaden att få andan och för BTC att bygga ett nytt stöd för att potentiellt kunna lyfta in från den inte så avlägsna framtiden, ”tillade de.

Å andra sidan gick april “som ETH: s näst bästa månad i år och markerade en sjunde månad i rad med vinster.”

Forskarna noterade att även om “ETH: s outperformance kan tillskrivas nya marknadsaktörer, så kan fallet också göras att befintliga marknadsaktörer väljer att rotera till ETH över BTC.”

Denna ”nyvunna våg av efterfrågan på ETH som aldrig förr” är ett resultat av ett ökat institutionellt intresse och växande optimism kring den pågående utvecklingen i nätverket.

Uppgifterna om kedjan tyder på att, om ETH skulle stängas och hålla över 2800 USD i maj, “kan fallet göras att ETH befinner sig i de tidiga inningserna av en uppstigning upp till 5 200 USD.”

Kraken menade att

”Så svårt som det kommer att bli för ETH att upprätthålla tvåsiffriga avkastningar, skulle det också kunna göras att ETH fortfarande har gott om uppåtriktning. […] Det faktum att ETH fortsätter att klättra högre och samtidigt behålla samma marknadsandel tyder på att ETH ännu inte har tagit fart. ”

Under tiden analytiker vid JPMorgan noterade att hopp i mynt som ETH överträffar BTC, medan nedgången i BTCs dominans ekar av “skum” i den utsträckning det drivs “av en rally i andra kryptovalutor som drivs mer av detaljhandelsefterfrågan”, per Bloomberg.

JPMorgan-analytiker hävdar också att ETHs pris har vuxit över verkligt värde och att mått på nätverksaktivitet antyder att ETH bör handlas till cirka 1 000 USD per Market Insider.

“Priserna verkar ha avvikit något från måtten på nätverksaktivitet sedan början av året”, skrev analytikerna, med sin anteckning som föreslog att ETH “investerare kan ha kommit före sig genom att stapla in i tillgången så snabbt.”

12:55 UTC, ETH handlas för 4 138 USD och är upp med 8% på en dag och 40% på en vecka. BTC ökade med cirka 2% på en dag och en vecka och nådde 57 950 USD.
____
Läs mer:
– Om historien rimmar kan ETH slå 19K USD; Nackdelen är starkare än BTC
– ‘Uppfyllelse av Satoshis drömmar’ Ethereum får en nod från JPMorgan
– ETH ‘Insanely Cheap’, DeFi To Rally, BTC Dominance to Drop – Pantera Capital CIO

– Spelar Wall Street Giants spelet ‘Make-Bitcoin-Cheaper’ igen?
– Vad finns i butiken för Ethereum 2021?
– Inflationen är här och Bitcoin kommer att träffa 115 000 USD ‘Ahead of Target’ – PanteraSource link