Håll dig lugn, tjurar är här, säger analytiker, eftersom USD 19 miljarder avvecklas på en vecka

Av | april 23, 2021


Håll dig lugn, tjurar är här, säger analytiker, eftersom USD 19 miljarder avvecklas på en vecka 101
Källa: Pinterest

Alternativ som löper ut, amerikanska skattespekulationer, blackout i Kina och kombinationen av dessa får skulden för att kryptomarknaden blir blodig idag, minst sagt – ändå ser många insiders detta som en nödvändig korrigering och förväntar sig att tjurmarknaden kommer att fortsätta, med bitcoin (BTC) återhämtar sig eventuellt över USD 60.000 igen.

12:22 UTC, BTC handlas till 49 991 USD och sjunker med 9% på en dag, ethereum (ETH) sjönk med nästan 12% till 2287 USD.

Dessutom är nästan hela topp 100-listan efter börsvärde röd och topp 10-listan är röd helt (nere med 9% – 16%). Marknaden försöker dock uppenbarligen återhämta sig och lämnar nästan 4 miljarder USD i handelspositioner (mer än 620 000 handlare) på kryptederivatmarknaden avvecklats under det senaste dygnet. Över 1,5 miljarder USD av dessa var i BTC, per bybt.com-data. Detta kommer efter att 10 miljarder USD avvecklades den söndagen.

Totalt likviderades nästan 19 miljarder USD i handelspositioner under de senaste sju dagarna.

Den vanliga djurparken

Som alltid är fallet under liknande marknadskorrigeringar finns det de som ser marknaden björnar överallt och de som hävdar att tjurarna fortfarande är här.

“Lyssna inte på BTC-tjurar. Det är första gången vi stänger under 50 [moving average] eftersom [USD] 10500, “sa” TurnipShortLife “, men inlägg som dessa tenderar att provocera argument över vad ‘stängning’ betyder på en 24/7 marknad.

Och medans nivåer 46 000 USD och så låga som 40 000 USD nämnts, jämför denna tjurkörning med den 2017, vissa tycker att större nackdelar kan komma att komma ännu.

Det verkar dock som om det allmänna samförståndet är att tjurmarknaden fortfarande finns här.

Under tiden, bland orsakerna till nedgången, är de 1,55 miljarder USD i optioner som löper ut idag, och USA: s president Joe Bidens enligt uppgift föreslagen skatteplansäger insiders.

Håll dig lugn, tjurar är här, säger analytiker, eftersom USD 19 miljarder likvideras på en vecka 102

Enligt det globala betalningsnätverket Mercuryo Medgrundare och VD, Petr Kozyakov, “marknaden verkar reagera irrationellt på nyheterna med försäljningar” och “nedgången kan fortsätta men bitcoin kommer att bilda starkt stöd vid [USD] 45 000 medan han ser fram emot återhämtningen till sin tidigare [all-time high]. “

BTC nådde sin rekordhöga nivå på 64 805 USD den 14 april per Coingecko.

“Den djupa korrigeringen har skakat förtroendet för kryptovalutamarknaden”, säger analytiker vid kryptobörsen OKExoch tillade att priset på BTC äntligen har nått ett område med förmodat köpintresse. Medan handlare som är ivriga att längta “skulle försöka fånga en kniv,” kommer många erfarna handlare inte vara så ivriga att korta i det här skedet.

Detta är “bara en annan dag i krypto” Lagt till OKEx VD Jay Hao, uppmanar människor att hålla sig lugna, handla ansvarsfullt och bygga en position över tiden.

“Coinbase-noteringen var en crescendo och drev ett enormt institutionellt och detaljhandelsintresse. Sedan dess har det varit brist på kontinuerliga köpare. Därför kan man argumentera för att en sund korrigering var nödvändig,” Alex Zhao, VD för Standard Hashrate-grupp, sa i en e-postkommentar och tillade att BTC kommer att fortsätta att locka institutionellt intresse.

Många fler kommentarer, utvecklare och analytiker tycks tro att marknaden är i en “viloperiod”.

För näringsidkaren Michaël van de Poppe, detta är en förväntad etapp av “lugn” för BTC efter att ha gått från 10 000 USD till 60 000 USD utan pauser. han sa det här är en “bra” tid att köpa doppet eller förbli lugn om du innehar positioner.

Inte bara det, men många hävdar att tjuren kommer att fortsätta springa. “Det här är bara turbulens,” sa näringsidkaren Teddy Cleps. “Säker tjurmarknaden finns ingenstans att göra – det är fortfarande mycket kvar.”

“Marknadsaktörerna lider av 2018 [post-traumatic stress disorder], ” sa näringsidkaren Alex Krüger. Även om de möjliga amerikanska skatteförändringarna är baisseartade diskuteras de fortfarande, de ligger långt före och borde ha varit förväntade som en del av Bidens plan, argumenterade han. Krüger tvivlar på att vi är på väg mot en 2018-liknande korrigering och tillägger: “Om inte kan hålla en korrigering, kanske en bra idé att ta lite vinst nästa gång.”

Och medan många är det påminde av de nackdelar som ses 2017/2018, försöker andra att sätta det aktuella doppet i perspektiv jämfört med de som föregick det.

Andra visar det från en annan synvinkel och noterar hur mycket BTC har uppskattat på kort tid, jämfört med vilket den senaste nedgången är mycket mindre. Den 23 april förra året handlades BTC till 7 700 USD. Det steg upp 603% för att nå det aktuella priset.

På Krüger’s fråga till allmänheten vilket mynt skulle studsa hårdast, många nominerade stora mynt som ETH, binance-mynt (BNB), solana (SOL), chainlink (LINK), uniswap (UNI), liksom “något illikvida shitcoin som går till nästan 0 . “

Samtidigt förväntas en kommande uppgradering minska utbudet av ETH, vilket kan bidra till att höja priset. Per Bitfinex/Tjudra Chief Technology Officer Paolo Ardoino, “Ethereum blir lite av rampljuset,” och dess roll i decentraliserad finansiering (DeFi) och den icke-fungibla token (NFT) marknaden är också värt att notera.

Konstantin Anissimov, verkställande direktör på kryptobörsen CEX.IO, sa att USD 3 000 för ETH är “mer uppnåelig än någonsin.”

ETH nådde sin nya rekordhöga nivå på 2 640 USD (per Coingecko) igår.
______

Andra reaktioner:

__

__

__

__

__

__

___

___

____

Läs mer:
– JPMorgan ‘orolig’ över Bitcoin-pris eftersom Altcoins lämnar BTC i dammet
– Bitcoin-avgifter träffar ATH, Transaktioner saktar ner efter Kina-explosionen
– Bitcoin Sell-off Postmortem: Euforiutmattning och FUD bakom massiva likvidationer
– 3/4 av de frågade koreanska bankirerna ser Bitcoin till 90 000 USD före slutet av 2021
– Bitcoin möter häcktest mitt i stigande inflationsproblem
– Coinbase Listing hjälper inte Bitcoin Price – Analytiker
– Bitcoin-marknaden förändrades ‘radikalt’ och volatilitetsminskningen lockar institutioner
– Bitcoin är värt miljoner år 2023, ETH över 2 000 USD 2022 – Kraken VD
– Institutioner och detaljhandeln konkurrerar om Bitcoin – Vems händer är starkare?
– Nästa 2-3 år borde vara en vändpunkt för Bitcoin – Deutsche Bank
– Inflationen är här och Bitcoin kommer att träffa 115 000 USD ‘Ahead of Target’ – Pantera

Source link